Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Άρθρα Εναλλακτικές θεραπείες Ασθένειες & Εναλλακτικές θεραπείες Φυσικά μέτρα Αντιμετώπισης για ΨΩΡΙΑΣΗ και ΛΕΥΚΗ
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Φυσικά μέτρα Αντιμετώπισης για ΨΩΡΙΑΣΗ και ΛΕΥΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 23:11
Γράφει: Στέφανος Κάγιος, Φαρμακοποιός

Η ψωρίαση και η λεύκη είναι χρόνιες δερματικές παθήσεις που ταλαιπωρούν πάρα πολύ κόσμο και έχουν αντίκτυπο και στην ψυχολογία τους. Θα κάνουμε αναφορά σε μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας και να βελτιώσετε ή να καθυστερήσετε την εξέλιξη της νόσου.
Θα μιλήσουμε παράλληλα για την ψωρίαση και την λεύκη γιατί έχουν την ίδια αιτιολογία προέλευσης. 
Δύο όργανα που επιδεικνύουν ή εκλύουν την νόσο (λεύκη/ψωρίαση) είναι το συκώτι και το έντερο.
Οι τοξίνες (τοξικά προϊόντα=δηλητήρια) είναι μια βασική αιτία της πρόκλησης της ψωρίασης/λεύκης. Ο οργανισμός του ανθρώπου έχει μια ποσότητα τοξίνων μέσα του. Οι τοξίνες στον άνθρωπο, σε κανονικό οργανισμό, είναι ισορροπημένες. Η διαταραχή αυτής της ισορροπίας είναι το κλειδί του έλεγχου της ψωρίασης/λεύκης.
Οι τοξίνες φιλτράρονται στο συκώτι γι' αυτό επιδεικνύουν την νόσο.
 
Τα παρακάτω φαίνετε ότι επιδεινώνουν την ψωρίαση/λεύκη:
  • Στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις του φάρυγγα και των αμυγδαλών.
  • Φάρμακα όπως αντιυπερτασικά, αντιφλεγμονώδη, αντιψυχωτικά και αντιχοληστερινικά.
  • Το αλκοόλ.
Δίοδο τοξίνων εντός του κυκλοφορικού συστήματος είναι μέσω των εντερικών τοιχωμάτων. Όταν το σύστημα είναι ανίκανο να απομακρύνει αυτές τις τοξίνες τότε:
  • παράγεται η φλεγμονώδες απάντηση του δέρματος που είναι γνώστη ως ψωρίαση 
  • η κατακράτηση στα κάτω στρώματα της επιδερμίδας των μελανοκυττάρων από τις τοξίνες είναι γνωστή ως λεύκη.
 Η κανονική διατροφή είναι σημαντική για καλή κατάσταση ενός ανθρώπου. Σύμφωνα με ειδικούς πολυάριθμες μελέτες υποστηρίζουν ότι η ψωρίαση προκαλεί συγκεκριμένες διατροφικές ανεπάρκειες. Η διόρθωση αυτών των ανεπαρκών ως προς τις πρωτεΐνες, το φυλλικό οξύ, το σίδερο, τα λαχανικά και τις θερμίδες δεν είναι απαραίτητο ότι θα οδηγήσει σε κάθαρση της ψωρίασης, αλλά θα μπορούσε να βελτιώσει.
Η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και στην λεύκη. Μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά (φρούτα και λαχανικά) και αποφυγή λιπαρών, ζάχαρης και σοκολάτας βοηθάει ουσιαστικά στην θεραπεία της λεύκης.
Το ηλιακό φώς είναι γενικά καλό για την ψωρίαση. Για να έχει κανείς καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να εκτεθεί επαρκώς και ισόποσα, σε όλες τις προσβεβλημένες περιοχές του δέρματος, αλλά θα πρέπει να αποφύγει την υπερέκθεση και το ηλιακό έγκαυμα.
Ο ήλιος είναι γενικά καλός και για την λεύκη. Προσέχοντας τις περιοχές με διχρωμία καλύπτοντας με αντηλιακή προστασία, τα μελανοκύτταρα στις υγιείς περιοχές θα κληθούν στα επάνω στρώματα της επιδερμίδας και θα έχουν το πλεονέκτημα να μην εγκλωβιστούν από τις τοξίνες στα κάτω στρώματα.
Η σωματική άσκηση, ξεκινώντας ένα καθημερινό πρόγραμμα γρήγορου βαδίσματος ή τζόκινγκ τα οφέλη για την υγεία σας θα είναι εντυπωσιακά. Τα γυμναστήρια, είναι ένας καλός χώρος που μπορεί κανείς μέσω του ιδρώτα να αποβάλει ένα μεγάλο ποσοστό τοξίνων. Η άσκηση «καίει θερμίδες» και «καίει τοξίνες» κι έτσι το γρήγορο βάδισμα και το τζόκινγκ μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας προσπάθειας απώλειας βάρους. Ακόμα έχουμε καλύτερη ψυχική υγεία, αφού η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες που μειώνουν το στρες. Τα ψυχολογικά οφέλη είναι μεγαλύτερα αν η άσκηση γίνεται με παρέα.  
Αντιμετώπιση φυτική της ψωρίασης, γίνεται τοπικά με cream, lotion, shampoo με σκοπό να ελαττωθεί η φλεγμονή με αποτέλεσμα να μειωθούν τα λέπια και η έντονη ξηρότητα. Κατά τον ίδιο τρόπο έχουμε αντιμετώπιση φυτική της λεύκης, γίνεται τοπικά με cream, lotion με σκοπό να επανέλθουν τα μελανοκύτταρα στα πάνω στρώματα της επιδερμίδας. 
Συνδυασμός φυτικών εκχυλισμάτων με απεριόριστη χρόνο χορήγησης λόγω των ανύπαρκτων παρενεργειών τους μας δίνει την δυνατότητα να βελτιωθούμε.


Στέφανος Κάγιος
Φαρμακοποιός

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter