Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Επικαιρότητα Εναλλακτικά Νέα Η γιόγκα βοηθάει στην ισορροπία μετά από εγκεφαλικό
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Η γιόγκα βοηθάει στην ισορροπία μετά από εγκεφαλικό PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 28 Ιούλιος 2012 12:13

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει την ισορροπία σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο τουλάχιστον έξι μήνες πριν και δεν λαμβάνουν φροντίδα αποκατάστασης, σύμφωνα με ερευνητές.

47 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.

  • 1η ομάδα: δυο φορές την εβδομάδα γιόγκα για οκτώ εβδομάδες
  • 2η ομάδα: δυο φορές την εβδομάδα γιόγκα καθώς και μια ηχογράφηση χαλάρωσης για να την χρησιμοποιούν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα
  • 3η ομάδα: μια συνήθη ιατρική ομάδα φροντίδας που δεν έκανε καμία αποκατάσταση.

Ο μεγαλύτερος ασθενής ήταν στην δεκαετία του '90. Όλοι οι ασθενείς έπρεπε στην αρχή της μελέτης να μπορούν να σταθούν από μόνοι τους.

Τα μαθήματα γιόγκα περιλάμβαναν τροποποιημένες στάσεις γιόγκα, χαλάρωση και διαλογισμό. Ο βαθμός δυσκολίας μεγάλωνε κάθε εβδομάδα.

Στους ασθενείς της πρώτης και της δεύτερης ομάδας βελτιώθηκε σημαντικά η ισορροπία τους. Ο φόβος των πτώσεων περιορίστηκε, έγιναν πιο ανεξάρτητοι και βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής τους.

Η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Arlene Schmid από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε: «Μία ομάδα γιόγκα στα άτομα με εγκεφαλικά επεισόδια φαίνεται να βελτιώνει την κινητική λειτουργία και ισορροπία».

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η γιόγκα είναι πιο θεραπευτική από την παραδοσιακή άσκηση επειδή ο συνδυασμός στάσεων, αναπνοής και διαλογισμού μπορεί να επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα από την απλή άσκηση.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stroke.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter