Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Επικαιρότητα Εναλλακτικά Νέα Ινομυαλγία και Ομοιοπαθητικά φάρμακα
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Ινομυαλγία και Ομοιοπαθητικά φάρμακα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Οκτώβριος 2013 09:04

Η ομοιοπαθητική μπορεί συχνά να παρέχει ανακούφιση από τους απρόβλεπτους, μερικές φορές εξουθενωτικούς, πόνους της ινομυαλγίας. Τα συμπληρώματα διατροφής, διατροφική παρακολούθηση, ειδικές ασκήσεις και άλλες φυσικές προσεγγίσεις είναι επίσης χρήσιμες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την Ινομυαλγία

Arnica

Αυτή η θεραπεία ενδείκνυται όταν οποιαδήποτε περιοχή του σώματος μελανιάζει και πονάει μετά την άσκηση, την υπερβολική χρήση των μυών ή τον τραυματισμό τους. Μερικές φορές η Arnica είναι αρκετή για απαλύνει μία χρόνια κατάσταση. Συχνά άλλα ομοιοπαθητικά φάρμακα ακολουθούν την Arnica.

Bryonia

Το άτομο που χρειάζεται αυτή την θεραπεία προσπαθεί να μείνει όσο το δυνατόν πιο πολύ ακίνητο αφού και η παραμικρή κίνηση επιδεινώνει τον πόνο. Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτό το φάρμακο είναι συχνά πολύ ευερέθιστοι και κακόκεφοι, δεν θέλουν να τους ακουμπούν ή να τους ενοχλούν. Η ζέστη επιδεινώνει την κατάσταση ενώ το κρύο μπορεί να την καλμάρει. Η πίεση στα επώδυνα σημεία συχνά βοηθάει διότι ελαχιστοποιεί την κίνηση.

Calcarea Carbonica

Αυτό το φάρμακο μπορεί να ανακουφίσει το άτομο από μυϊκό πόνο και αδυναμία που χειροτερεύουν με την άσκηση, το κρύο ή την υγρασία. Αυτό το άτομο συχνά είναι κρύο με ιδρωμένα χέρια και πόδια, κουράζεται εύκολα και έχει μία τάση να αισθάνεται καταβεβλημένος και αγχώδης. Λαχτάρα για γλυκά και αυγά συχνά επιβεβαιώνουν την επιλογή αυτού του φαρμάκου.

Causticum

Ο πόνος, η αδυναμία και η δυσκαμψία των μυών, που χειροτερεύουν με το κρύο και την υπερβολική χρήση τους, υποδεικνύουν την ανάγκη αυτού του φαρμάκου. Οι πήχεις (των βραχιόνων) συχνά είναι δύσκαμπτοι, ασταθείς και πολύ αδύναμοι. Οι μύες των ποδιών μπορεί να είναι σφιγμένοι και να πονάνε, επίσης το άτομο μπορεί να έχει ανήσυχα πόδια το βράδυ. Τα προβλήματα τείνουν να χειροτερεύουν όταν ο καιρός είναι ξηρός και να καλυτερεύουν όταν είναι βροχερός (αλλά όταν το άτομο βρέχεται χειροτερεύει ο πόνος και η δυσκαμψία). Η εφαρμογή ζεστών επιθεμάτων συχνά ανακουφίζει την δυσφορία.

Cimicifuga (ονομάζεται επίσης Actae racemosa)

Οι άνθρωποι που χρειάζονται αυτή την θεραπεία είναι συχνά ενεργητικοί και ομιλητικοί και γίνονται καταθλιπτικοί ή φοβούνται όταν τους απασχολούν σωματικά προβλήματα. Ο πόνος και η δυσκαμψία των μυών ενδέχεται να συνοδεύονται από έντονους πόνους και συνήθως επιδεινώνονται με το κρύο. Οι μύες του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης μπορεί να είναι πολύ σφιγμένοι και το άτομο ενδέχεται να έχει πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα κατά την διάρκεια της εμμήνου ρύσης.

Kalmia latifolia

Το φάρμακο αυτό συχνά ανταποκρίνεται σε έντονους πόνους στους μύες, που επεκτείνονται από τις ψηλότερες περιοχές στις χαμηλότερες (δηλαδή με φορά από προς τα κάτω). Οι έντονοι πόνοι ενδέχεται να εμφανιστούν μαζί με ακαμψία, νευραλγία, μούδιασμα ή μία κρύα αίσθηση. Οι πόνοι μπορεί να έρθουν ξαφνικά, συχνά μετακινούνται και χειροτερεύουν με την κίνηση και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ranunculus bulbosus

Αυτό το φάρμακο είναι χρήσιμο στην συνδετικίτιδα και στην δυσκαμψία των μυών, ειδικά όταν εμπλέκονται οι μύες του αυχένα και της πλάτης. Διαπεραστικούς πόνους ενδέχεται να αισθανθείτε κοντά στην σπονδυλική στήλη και στις ωμοπλάτες, ειδικά στην αριστερή πλευρά του σώματος. Τα προβλήματα ενδέχεται να επιδεινωθούν με το κρύο, την υγρασία, το περπάτημα και τα αλκοολούχα ποτά.

Ruta graveolens

Το φάρμακο αυτό μπορεί να ηρεμήσει το άτομο από μεγάλη δυσκαμψία των μυών με χωλότητα, πόνο και αδυναμία (ειδικά μετά την υπερβολική χρήση των μυών). Τα πόδια και τα ισχία πονάνε και είναι αδύναμα και το άτομο δυσκολεύεται να σηκωθεί από την καρέκλα. Οι μύες του αυχένα και της πλάτης μελανιάζουν, οι τένοντες ενδέχεται να πονούν, οι καρποί και τα χέρια πονάνε και είναι σφιγμένοι.

 

Μεταφρασμένο από το www.dromostherapeia.gr

 

Πηγή: www.truestarhealth.com

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter