Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Επικαιρότητα Εναλλακτικά Νέα Λάθος διάγνωση: Μήπως έχετε Δυσανεξία στην Γλουτένη;
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Λάθος διάγνωση: Μήπως έχετε Δυσανεξία στην Γλουτένη; PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 23 Δεκέμβριος 2012 13:36

Μήπως ταλαιπωρείστε με θέματα υγείας; Έχετε κάνει εξετάσεις και έχετε επισκεφτεί πολλούς γιατρούς, χωρίς να έχετε βρει θεραπεία;

Είναι πιθανόν να έχετε δυσανεξία στην γλουτένη. Οι ιατρικές εξετάσεις αποτυγχάνουν πολύ συχνά να την εντοπίσουν, ενώ τα άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη υποφέρουν από μία σειρά διαφορετικών συμπτωμάτων.

Μερικές φορές τα συμπτώματα εμφανίζονται αμέσως μετά τα γεύματα και δεν διαρκούν πολύ. Σε άλλες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν για εβδομάδες ή ακόμα και χρόνια με συνέπεια να διαγνώσκεται λανθασμένα αυτοάνοση νόσος, αντί για δυσανεξία στη γλουτένη.

Έξι κοινά συμπτώματα της δυσανεξίας στη γλουτένη

1) Γαστρεντερικά, στομαχικά και πεπτικά προβλήματα. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ή μερικά από τα ακόλουθα: αέρια, φούσκωμα, αναγούλα, κοιλιακές κράμπες, δυσκοιλιότητα, διάρροια ή ένα εναλλασσόμενο συνδυασμό δυσκοιλιότητας και διάρροιας (Σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου).
2) Πονοκέφαλοι και/ή ημικρανίες
3) Ινομυαλγία
4) Συναισθηματικά θέματα που αφορούν χρόνια ευερεθιστότητα και ξαφνικές αλλαγές της διάθεσης.
5) Κόπωση, είτε χρόνια ή σχεδόν μετά από κάθε γεύμα.

Αυτά τα συμπτώματα τα συναντάμε και σε άλλες παθήσεις, γι' αυτό πολλές φορές οι γιατροί αποπροσανατολίζονται και κάνουν λάθος διάγνωση.

Πως θα βεβαιωθείτε ότι έχετε δυσανεξία στην γλουτένη

Κάντε μία αναλυτική λίστα με τα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν, καταγράφοντας ακόμα και αν είναι χρόνια ή περιοδικά.
Στην συνέχεια ακολουθείστε μία διατροφή χωρίς γλουτένη για 60 ημέρες.

Επιτρέπονται δημητριακά όπως τεφ, κεχρί, καλαμπόκι, ρύζι καθώς και ψευδο-δημητριακά όπως κινόα, αμάρανθος και το φαγόπυρο.
Προσέξτε τα συσκευασμένα τρόφιμα γιατί μπορεί να περιέχουν «κρυφή» γλουτένη. Είναι προτιμότερο να καταναλώνετε μόνο φρέσκα προϊόντα.

Μετά τις 60 ημέρες δείτε πόσα από τα συμπτώματα της λίστα σας παραμένουν. Αν τα περισσότερα έχουν φύγει, θα πρέπει να συνεχίσετε την συγκεκριμένη διατροφή. Αν δεν είστε βέβαιοι ξαναγυρίστε στην παλιά διατροφή σας με γλουτένη, για να δείτε αν ξαναγυρίσουν τα συμπτώματα σας.

Μετά από έξι μήνες διατροφής χωρίς γλουτένη, είναι πιθανόν να μπορείτε να ενσωματώσετε σταδιακά κάποιες τροφές που είχατε σταματήσει, χωρίς συνέπειες στην υγεία σας.

 

Πηγή: www.naturalnews.com

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter