Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Επικαιρότητα Εναλλακτικά Νέα O βελονισμός καλύτερος από το χειρουργείο στην αρθρίτιδα γόνατος
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
O βελονισμός καλύτερος από το χειρουργείο στην αρθρίτιδα γόνατος PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Αύγουστος 2012 13:19

Αν υποφέρετε από πόνους στο γόνατο λόγω αρθρίτιδας και σκέφτεστε να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Acupuncture in Medicine» ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει αποτελεσματικά τον πόνο της αρθρίτιδας και να αποφευχθεί το χειρουργείο.

Μια ομάδα 90 ατόμων, μέσου όρου ηλικίας 71 ετών, που έπασχαν από αρθρίτιδα σοβαρής μορφής ώστε να απαιτείται χειρουργική επέμβαση, υποβλήθηκαν σε αγωγή με βελονισμό. Στην αρχή μία φορά την εβδομάδα για έναν μήνα και στη συνέχεια μία φορά κάθε έξι εβδομάδες. Από αυτούς 31 άτομα εξακολουθούν να κάνουν τακτικά βελονισμό ακόμα και δύο χρόνια μετά.

Οι ασθενείς ανέφεραν δραματική μείωση στον πόνο, στην δυσκαμψία και βελτίωση στην κινητικότητα. Ακόμη και δύο χρόνια μετά οι ασθενείς δεν αισθάνονται κανένα πόνο και κανένας δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η οστεοαρθρίτιδα επηρεάζει περίπου το 17% των ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών και υποφέρουν από έντονο πόνο. Όταν ο πόνος είναι συνεχής και το περπάτημα είναι σχεδόν αδύνατο η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση. Ακόμα και τότε όμως ένας στους επτά παραπονιέται ότι εξακολουθεί να πονάει.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter