Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Επικαιρότητα Ιατρικά νέα Δανία: Αποκατάσταση γονιμότητας σε κορίτσι, του οποίου ο ωοθηκικός ιστός είχε καταψυχθεί
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Δανία: Αποκατάσταση γονιμότητας σε κορίτσι, του οποίου ο ωοθηκικός ιστός είχε καταψυχθεί PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 15:05

Μια γυναίκα γέννησε ένα υγιές παιδί έπειτα από την αποκατάσταση της γονιμότητάς της με την κατάψυξη του ωοθηκικού ιστού όταν ήταν παιδί.

Η Moaza Al Matrooshi, μια γυναίκα 24 ετών από το Ντουμπάι, έκανε χημειοθεραπεία όταν βρισκόταν σε ηλικία 9 ετών, προκειμένου να καταπολεμήσει τη β-μεσογειακή αναιμία, μια κληρονομική ασθένεια του αίματος, η οποία μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Ως προφύλαξη, η δεξιά ωοθήκη της αφαιρέθηκε και καταψύχθηκε πριν δεχτεί τη θεραπεία.

Τώρα αφού παντρεύτηκε και θέλησε με ενθουσιασμό να αποκτήσει ένα δικό της παιδί, η κυρία Al Matrooshi χρησιμοποίησε τον κατεψυγμένο ωοθηκικό ιστό. Σε μια κλινική στη Δανία αποκαταστάθηκαν τμήματα της ωοθήκης και ξεκίνησε η ωορρηξία. Παρόλα αυτά, προκειμένου οι ιατροί να διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί εγκυμοσύνη, αυτή και ο σύζυγός της κατέφυγαν στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Δημιουργήθηκαν 3 έμβρυα και 2 εμφυτεύτηκαν στη μήτρα της γυναίκας.

Η Moaza Al Matrooshi υποστήριξε στον τύπο τα εξής: «Πάντα πίστευα ότι θα γίνω μητέρα και ότι θα αποκτήσω ένα μωρό… Δεν σταμάτησα να ελπίζω ποτέ και τώρα έχω αυτό το μωρό, πρόκειται για ένα τέλειο συναίσθημα».

Η καθηγήτρια Helen Picton περιέγραψε την εμπειρία της νέας μητέρας ως μια απερίγραπτα ενθαρρυντική καινοτομία. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα The Telegraph «Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερα από 60 μωρά γεννήθηκαν από γυναίκες, στις οποίες αποκαταστάθηκε η γονιμότητά τους, αλλά η Moaza είναι η πρώτη περίπτωση για την προεφηβική κατάψυξη και είναι η πρώτη ασθενής, η οποία είχε δεχτεί θεραπεία για τη β- μεσογειακή αναιμία».

 

Πηγή: BioEdge

Θεοδώρα Μπάρδη - Stagiaire ΕΕΒ

 

Πρώτη Δημοσίευση: www.bioethics.gr

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter