Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Επικαιρότητα Ιατρικά νέα Ο πόνος στην πλάτη, τα πόδια και τα γόνατα μπορεί να οφείλεται σε οστεοαρθρίτιδα
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Ο πόνος στην πλάτη, τα πόδια και τα γόνατα μπορεί να οφείλεται σε οστεοαρθρίτιδα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Νοέμβριος 2010 04:49

Τα άτομα με οστεοαρθρίτιδα γόνατος είναι πιθανό να υποφέρουν από πόνο στα πόδια, τον αγκώνα και τη μέση, ισχυρίζονται Αμερικανοί ερευνητές.

Ερευνητές από το Harvard Medical School, το New England Baptist Hospital και το Spaulding Rehabilitation Hospital όχι μόνο συνδέουν την οστεοαρθρίτιδα γόνατος με πόνο στη μέση, αλλά και με πόνο στα πόδια και τον αγκώνα της ίδιας πλευράς με το ασθενές γόνατο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Arthritis Care & Research, διαπίστωσε ότι το 57,4% των ασθενών με οστεοαρθρίτιδα γόνατος ανέφεραν πόνο στη μέση. Όσο ισχυρότερος ήταν ο πόνος στα γόνατα, τόσο πιθανότερος ήταν ο πόνος στη μέση. Η οσφυαλγία συνδέθηκε με πόνο στα πόδια και στον αγκώνα.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ο πόνος στην περιοχή της μέσης, στα πόδια και τον αγκώνα μπορεί να σχετίζεται με μεγαλύτερο πόνο στο γόνατο, επιβεβαιώνοντας ότι η συμπτωματική οστεοαρθρίτιδα γόνατος εμφανίζεται σπάνια μεμονωμένα», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Pradeep Suri του Χάρβαρντ. «Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να καθοριστεί εάν η θεραπεία του πόνου σε άλλα μέρη του σώματος, θα βελτιώσει τα αποτελέσματα της θεραπείας για την οστεοαρθρίτιδα γόνατος».

Ο Δρ.Suri και οι συνεργάτες του εξέτασαν 1.389 άτομα - ηλικίας 45-79 ετών- στους οποίους είχε γίνει διάγνωση οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα.

 

Από: UPI


Πηγή: http://e-hospital.gr

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter