Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Παρουσίαση Κέντρων Κέντρο Ορθομοριακής Διατροφής
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Κέντρο Ορθομοριακής Διατροφής PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 18 Μάιος 2010 15:40


logo-kedro_orthomoriakis_diatrofis

Το πρώτο Κέντρο Ορθομοριακής Διατροφής στο Γαλάτσι.
Αποκτήστε ενέργεια, ευεξία, ιδανικό βάρος τρώγοντας ορθομοριακά.


Το Κέντρο Ορθομοριακής Διατροφής δημιουργήθηκε απο τον Κο Γεώργιο Μηνούδη.

Γεώργιος Μηνούδης


minoudis


Ο Γιώργος Μηνούδης είναι κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος και ασκεί την κλινική διατροφολογία στο Λονδίνο, όπου διαμένει εδώ και χρόνια, και τελευταία στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Westminster καθώς και του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Ιδανικής Διατροφής του Λονδίνου (Institute for Optimum Nutrition), του οποίου πάτρωνας για σειρά ετών διετέλεσε και ο τιμημένος με Νόμπελ δύο φορές πατέρας της σύγχρονης χημείας, βιοχημείας και γενετικής βιολογίας Linus Pauling, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως τον άνθρωπο που πραγματικά ανακάλυψε τη δομή του DNA. Επιπλέον είναι μέλος του British Complementary Medical Association (Βρετανικός σύλλογος συμπληρωματικής Ιατρικής) και του διοικητικού συμβουλίου του British Association of Nutritional Therapists (Βρετανικός Σύλλογος Διατροφολόγων Θεραπευτών). Ο Γιώργος Μηνούδης ειδικεύεται στον έλεγχο του άγχους και του βάρους μέσω της ορθομοριακής Θεραπευτικής. Έχει συμμετάσχει σε δυο κλινικές έρευνες με θέμα Διατροφή και Άσθμα και Άγχος και διατροφή και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη και έρευνα στο πεδίο διατροφής και στον έλεγχο του άγχους (stress management) μέσω της σωστής διατροφής και του τρόπου ζωής. Συμμετέχει τακτικά σε διεθνή σεμινάρια, επιστημονικά συνέδρια ,συμπόσια, διαλέξεις κ.α. Έχει δώσει διαλέξεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, σε πολλούς συλλόγους ευαισθητοποιημένων καταναλωτών, καθώς και συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές εφημερίδες, περιοδικά και στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση w.w.w.altmed.gr. Έχει δώσει επίσης συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με την πρόληψη μέσω της διατροφής από την απειλή της βιολογικής και χημικής τρομοκρατίας, καθώς και για τη χρησιμότητα που έχουν τα συμπληρώματα διατροφής για το σύγχρονο καταναλωτή. Ο Γιώργος Μηνούδης είναι επίσης ιδρυτής του Ι.Δ.Ο.Θ.Ε. (Ινστιτούτο Διατροφολογίας και Ορθομοριακής θεραπευτικής), το οποίο ασχολείται με την έρευνα, εκπαίδευση και κλινική εφαρμογή φυσικών συμπληρωματικών και εναλλακτικών θεραπειών, και το οποίο πλαισιώνεται από κλινικούς διατροφολόγους, συμβατικούς και εναλλακτικούς γιατρούς και θεραπευτές. Σκοπός του Ινστιτούτου είναι να προωθήσει με κάθε μέσο και προς πάσα κατεύθυνση το μοντέλο τη ενοποιημένης υγείας, θεωρώντας ότι η ιατρική είναι ουσιαστικά μία αλλά με παλλαπλές προσεγγίσεις, και ότι όλες θα πρέπει να σέβονται τη ψυχοσωματική ολότητα του ατόμου και τις σημαντικές θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, κάθε προσέγγισης θα πρέπει να είναι η δημιουργία του κατάλληλου αρμονικού περιβάλλοντος μέσα από το οποίο οι φυσικές δυνάμεις θα μπορέσουν να επιτελέσουν το θεραπευτικό τους έργο.

Το θαύμα της Ορθομοριακής Διατροφής και Θεραπευτικής

Η Ορθομοριακή Διατροφή και Θεραπευτική είναι η επιστημονική μέθοδος αποτοξίνωσης και ολοκληρωμένη θρέψης των κυττάρων έτσι ώστε το άτομο να είναι πραγματικά υγιές. Βασίζεται στις επιστημονικές έρευνες του Pauling και άλλων κορυφαίων επιστημόνων ερευνητών της Ορθομοριακής Ιατρικής. Αναπτύχθηκε και εφαρμόζεται στο πρότυπο Κέντρο Ορθομοριακής Διατροφής (Κ.Ο.Δ.) που λειτουργεί στο Γαλάτσι από το 2005. Το Κ.Ο.Δ. έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα χιλιάδες άτομα που υπέφεραν από πονοκεφάλους, ημικρανίες, έκζεμα, ψωρίαση, παχυσαρκία, χρόνια κούραση μέχρι και εκφυλιστικές παθήσεις, σάκχαρο, υπέρταση, αρθριτικά, οστεοπόρωση, καρδιαγγειακά και αλλεργίες και τα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή της Ορθομοριακής Διατροφής είναι εκπληκτικά.

Η Ορθομοριακή Διατροφή βοηθά στην ανανέωση και σωστή θρέψη των κυττάρων ώστε το άτομο να είναι υγιές.

Το κάνει εφαρμόζοντας πέντε βασικές αρχές:

 1. Έλεγχος τροφικών δυσανεξιών με το GoldenTest®.
 2. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος για καλύτερη πέψη της τροφής.
 3. Επιστημονική αποτοξίνωση γιa καλύτερο μεταβολισμό των θρεπτικών στοιχείων σε ορθά μόρια.
 4. Εξακρίβωση και αναπλήρωση των θρεπτικών ελλείψεων με βιο-μεταβολισμένα συμπληρώματα TRUE FOOD®.
 5. Ορθομοριακός έλεγχος του άγχους.

  Τί είναι το GoldenTest;

Η δυσανεξία τροφών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο αποτελεί την άμυνα του οργανισμού σε εισβολείς, όπως τοξίνες, παθογόνα βακτήρια, ιούς, κ.α. Όταν υπάρχει δυσανεξία σε κάποια τροφή, το σώμα μας δεν την αφομοιώνει πλήρως, επιτρέποντας στην ημιχωνεμένη τροφή να διεισδύσει στο αίμα, όπου αντιμετωπίζεται ως «εισβολέας» και γίνεται στόχος των αντισωμάτων IgG. Τα συμπτώματα της δυσανεξίας θεωρούνται αντιδράσεις που αφορούν στην ανοσοσφαιρίνη G (IgG).
Υπάρχουν ποικίλες μέθοδοι για να εντοπισθεί η τροφική δυσανεξία.

Η μόνη μέθοδος για την οποία υπάρχουν αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία είναι η μέτρηση των ειδικών αντισωμάτων IgG (Immunoglobulin G) στις τροφές.

Το Food Detective είναι το μόνο επιστημονικά τεκμηριωμένο τεστ τροφικής δυσανεξίας που εντοπίζει τα αντισώματα IgG σε συγκεκριμένες τροφές. Το Kit ελέγχου απευθύνεται σε επαγγελματίες της υγείας, ιατρούς και εναλλακτικούς θεραπευτές.

Πως λειτουργεί το FOOD DETECTIVE;

 • Έλεγχος αντισωμάτων IgG σε 59 τροφές.
 • Απλή και γρήγορη διαδικασία ελέγχου στην άνεση του ιατρείου ή εργαστηρίου σας.
 • Άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πελάτη σας - σε 40 μόνο λεπτά. Τα αποτελέσματα του ελέγχου FoodDetective δεν παρέχουν πληροφορίες για συγκεκριμένες παθήσεις.
 • Ζωντανό δείγμα αίματος, άρα καμία φθορά λόγω της καθυστέρησης αποστολής δειγμάτων σε εργαστήρια.
 • Οικονομικό.
 • Οι πελάτες μπορούν να αρχίσουν την αλλαγή στην διατροφή τους άμεσα.

 Πως ελέγχεται σε πιο πραγματικό  επίπεδο βρίσκεται η υγεία μας;

Ελέγχεται το πραγματικό επίπεδο της υγείας σας με ένα πρωτοποριακό ερωτηματολόγιο.  Έχει σχεδιασθεί από το επιστημονικό τμήμα της Golden Health υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου κλινικού ορθομοριακού διατροφολόγου Γεωργίου Μηνούδη και είναι βασισμένο σε εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες και την κλινική εμπειρία με χιλιάδες άτομα.

Τι δείχνει: Οι συνήθεις βιοχημικές εξετάσεις αίματος δεν δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει σε κυτταρικό επίπεδο. Το ερωτηματολόγιο σας δίνει την δυνατότητα να εντοπίσετε έγκαιρα τυχόν δυσλειτουργίες στα κύτταρα πριν αυτές εμφανισθούν σε επίπεδο ιστού και οργάνου.

Πως το κάνει: Τα συμπτώματα και οι καταστάσεις που αναφέρονται δείχνουν τα επίπεδα τοξίνωσης του οργανισμού, ικανότητα αποτοξίνωσης και λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων-ορθών μορίων στα κύτταρα και την ικανότητα ελέγχου του άγχους. Και οι τρεις αυτές καταστάσεις, αν δεν ελεγχθούν έγκαιρα προωθούν παθολογικά συμπτώματα.

 Τι είναι τα True Food;

Τα True Food είναι θρεπτικά στοιχεία σε μορφή τροφής τα οποία παρασκευάζει η εταιρία Golden Health

logo-Golden-health

Η Golden Health είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που υποστηρίζει πλήρως, συνεχώς και επιστημονικά με γνώσεις πρωτοποριακές όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Ο πρωταρχικός της σκοπός είναι η προστασία της ψυχοσωματικής υγείας του καταναλωτή μέσα από υπεύθυνη, επιστημονική και τεκμηριωμένη ενημέρωση.

Προσφέρει συνεχή έρευνα, εκπαίδευση, ενημέρωση και κλινική εφαρμογή σχετικά με τα θρεπτικά στοιχεία και ειδικά τα TRUE FOOD, σε επαγγελματίες γιατρούς, φαρμακοποιούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, καταστήματα υγιεινών τροφών και απλούς καταναλωτές. Είναι η μόνη εταιρεία που εκτός από τα τακτικά ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, έχουν οργανώσει και 5 πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια.

Τα TRUE FOOD είναι τα μόνα θρεπτικά στοιχεία στην Ευρώπη κατασκευασμένα έτσι ώστε να προσλαμβάνονται από τον οργανισμό σαν πραγματική τροφή.

Το πλεονέκτημά τους είναι ότι αφομοιώνονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον οργανισμό και έτσι χρειαζόμαστε πολύ μικρότερες δοσολογίες συγκριτικά με τα υπόλοιπα συμπληρώματα διατροφής. Γι' αυτό το λόγο διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα και συμφέρουν περισσότερο οικονομικά.

Τα θρεπτικά στοιχεία είναι τροφή και όχι φάρμακα και επομένως, δεν έχουν παρενέργειες.

Επειδή δεν είναι φάρμακα δεν μπορεί να τα εγκρίνει ο ΕΟΦ, αλλά τα γνωστοποιεί.

Τα θρεπτικά στοιχεία της Golden Health είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας και το MCA (Medicine Control Agency) και κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τις οδηγίες της ντιρεκτίβας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα θρεπτικά στοιχεία ενισχύουν τον οργανισμό και δημιουργούν τις συνθήκες για να αυτοθεραπευτεί.

Το Κ.Ο.Δ. υποστηρίζεται επιστημονικά από το Ι.Δ.Ο.ΘΕ (Ινστιτούτο Διατροφολογίας και Ορθομοριακής Θεραπευτικής)

idothe-logo
Το Ινστιτούτο Διατροφολογίας και Ορθομοριακής Θεραπευτικής ιδρύθηκε επισήμως στις 30-6-2004 στην Αθήνα ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Σκοπός του είναι η έρευνα, εκπαίδευση και κλινική εφαρμογή των επιστημών της Ορθομοριακής Ιατρικής, Διατροφολογίας και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Οι επιστήμες αυτές υποστηρίζονται από χιλιάδες επιστημονικές έρευνες παγκοσμίου επιπέδου και βασίζονται στις αρχές της Ορθομοριακής Διατροφής και του σωστού τρόπου ζωής που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για πρόληψη και θεραπεία με φυσικά μέσα από όλες σχεδόν τις ψυχοσωματικές παθήσεις.
To Ι.Δ.Ο.ΘΕ. έχει οργανώσει με μεγάλη επιτυχία 6 πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια με ξένους και έλληνες ομιλητές παγκοσμίου εμβέλειας.

Το Ι.Δ.Ο.ΘΕ. εκπαιδεύει γιατρούς της συμβατικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικούς θεραπευτές, ψυχολόγους, διαιτολόγους και άλλους επαγγελματίες της υγείας σε θέματα ορθομοριακής διατροφής και ορθομοριακής ιατρικής. Η επιστημονική του επιτροπή αποτελείται από κλινικούς ορθομοριακούς διατροφολόγους, κλινικούς ψυχολόγους, ιατρούς της συμβατικής ιατρικής και καθηγητές-ερευνητές ημεδαπών και αλλοδαπών πανεπιστημίων, αλλά και εναλλακτικούς θεραπευτές με πολύχρονη και καταξιωμένη ακαδημαϊκή καριέρα αλλά και πλούσια κλινική εμπειρία.

Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κ.Ο.Δ. πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το Ι.Δ.Ο.ΘΕ. και την επιστημονική του επιτροπή.


Στοιχεία επικοινωνίας με το Ι.Δ.Ο.ΘΕ:

Διεύθυνση: Ελικώνος 69 Κυψέλη 113 64
Τηλ.: 210 86 13 466
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ Κ.Ο.Δ.

1. Υπηρεσίες ατομικών και ομαδικών ορθομοριακών διατροφικών προγραμμάτων:

 • Ατομικό Πρόγραμμα Ορθομοριακής Διατροφής.
 • Ορθομοριακός έλεγχος του βάρους. (Ατομικό και ομαδικό πρόγραμμα).
 • Ορθομοριακός έλεγχος του άγχους. (Ατομικό και ομαδικό πρόγραμμα).
 • Αποτοξίνωση και ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος.
 • Βελτίωση της μνήμης, συγκέντρωσης και των νοητικών λειτουργιών.
 • Ψυχολογική υποστήριξη.
 • Ειδικά Διατροφικά Προγράμματα. Για αθλητές, παιδιά, υπερήλικες, εγκυμονούσες, διαβητικούς, καρδιοπαθείς, ανάρρωσης μετεγχειρητικά κ.α.

2. Προϊόντα και υπηρεσίες της GOLDEN HEALTH τα οποία είναι πρωτοποριακά για το είδος τους και εγκεκριμένα από το Ι.Δ.Ο.ΘΕ. :

 • TRUE FOOD - Θρεπτικά στοιχεία σε μορφή τροφής.
 • FOOD DETECTIVE - Το μόνο επιστημονικά τεκμηριωμένο τεστ δυσανεξίας τροφών.

3. Επιστημονική ενημέρωση σε θέματα υγείας:

 • Έρευνες του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).
 • Ανεξάρτητες έρευνες Πανεπιστημίων και Οργανισμών Υγείας.
 • Ανεξάρτητες έρευνες σε θέματα προσωπικής υγείας, διατροφής και τρόπου ζωής.
 • Πληροφορίες και έρευνες που αφορούν στην οικολογία και τα ευεργετικά οφέλη της σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.
 • Ντοκιμαντέρ και DVD με θέματα υγείας, διατροφής και τρόπου ζωής.

Έχοντας εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, προσφέρεται επίσης η δυνατότητα στο άτομο να επισκεφτεί ελεγμένους και εγκεκριμένους από την επιστημονική ομάδα του Κ.Ο.Δ. θεραπευτές διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Ομοιοπαθητική, Οστεοπαθητική και Βελονισμό.


Στοιχεία  γραφείου (Κ.Ο.Δ) του Κου Μηνούδη:

Διεύθυνση: Ελικώνος 69, 113 64 Αθήνα.
Τηλέφωνο: 210 861 34 66
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
URL: www.orthomoriakidiatrofi.gr

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter