Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Σύλλογοι Ασθενών Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2010 01:43

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από το θέμα της οστεοπόρωσης, της διατροφής, της άσκησης, της ψυχολογίας, της πρόληψης κλπ. Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.000 και πλέον μέλη, έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής όπου και εδρεύει, καθώς και με το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα οι οποίες περιλαμβάνουν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας καθώς και ενημερωτικά σεμινάρια οστεοπόρωσης, άσκησης, διατροφής και ψυχολογίας.

Παράλληλα, δραστηριοποιούμαστε στην έκδοση ενημερωτικών εντύπων, τα οποία σαν στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενημέρωση όλων των πολιτών πάνω σε σημαντικά θέματα της σκελετικής τους υγείας.

Σκοπός του Συλλόγου είναι να καταφέρει να παρέχει ισοδύναμες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες της ελληνικής επικράτειας είτε αυτοί βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις είτε σε απομακρυσμένα μέρη.

Επίσης, ο Σύλλογος διεξάγει επιστημονικές μελέτες με σκοπό να συγκεντρωθούν, εκτιμηθούν και αξιοποιηθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία για την οστεοπόρωση στην Ελλάδα, μοναδικό επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα. Τα δεδομένα που μέχρι στιγμής έχουν επεξεργαστεί έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Αθηνάς 10, Κηφισιά
Τηλ: 210-8018123, 213-2086698
Φαξ: 210-8018122
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter