Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Συνεργάτες Αμανατίδου Φωστηρία, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Αμανατίδου Φωστηρία, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010 14:57
Φωστηρία Αμανατίδου
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

amanatidou

Βιογραφικό Σημείωμα

Ονομάζομαι Αμανατίδου Φωστηρία και εργάζομαι ως Ψυχολόγος από το 2004. Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έκανα πρακτική άσκηση στο Τμήμα Γεροντικών Ανοιών του Γ.Π.Ν. Παπανικολάου και στην Ελληνική Εταιρεία Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών αξιολογώντας ασθενείς με προβλήματα άνοιας και συμμετέχοντας στην ομάδα στήριξης φροντιστών ατόμων με άνοια. Μετά το πέρας των σπουδών μου συμμετείχα εθελοντικά στην ομάδα εικαστικής θεραπείας ατόμων με άνοια της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών, στη Χ.Ε.Ν. Κέντρου Θεσσαλονίκης ως υπεύθυνη διεξαγωγής ομάδας νέων γυναικών του προγράμματος Προβληματισμοί & Αναζητήσεις, στη διδασκαλία γηροψυχολογίας για την ταχύρυθμη εκπαίδευση γυναικών στη φροντίδα ηλικιωμένων καθώς και στην Κοινωνική Υπηρεσία.
Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκινά το 2004 μέσα από τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Δήμου Μίκρας του Μέτρου 3.1. του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Το πρόγραμμα αυτό αφορούσε την παροχή ατομικής και οικογενειακής συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με στόχο την προώθησή τους στην απασχόληση, την πληροφόρησή τους σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, τη διοργάνωση κοινωνικών προγραμμάτων προς τους Δημότες. Από το Μάρτιο του 2009 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε παιδιά και ενήλικες.
Παράλληλα έχω δημοσιεύσει άρθρα σε θέματα ψυχικής υγείας στον τοπικό τύπο και έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες του Δήμου Μίκρας που αφορούσαν την προαγωγή της ψυχικής υγείας των Δημοτών. Επιπλέον από το ξεκίνημα των σπουδών μου έως σήμερα έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με ζητήματα ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων.
Τέλος είμαι εθελοντικό στέλεχος της Χ.Ε.Ν. Κέντρου Θεσσαλονίκης & διετέλεσα μέλος του Πανελληνίου Συμβουλίου της Χ.Ε.Ν. Ελλάδος. Επίσης είμαι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:  Βασιλέως Κων/νου, Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης
Κιν: 6945 172714
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter