Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Συνεργάτες Αντωνίου Πάνος, Γενικός Χειρουργός
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Αντωνίου Πάνος, Γενικός Χειρουργός PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2011 11:28
Πάνος Αντωνίου
Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Αθηναϊκής Kλινικής
ACRG Coordinator, Neuromodulation Team
Μέλος: SAGES, ESCP, EAES

antoniou

Βιογραφικό

Ο ιατρός Πάνος Αντωνίου είναι Γενικός Χειρουργός, εξειδικευμένος στην λαπαροσκοπική χειρουργική, τη χειρουργική των παθήσεων του παχέος εντέρου & πρωκτού, τη χειρουργική ογκολογία και στην αντιμετώπιση των παθήσεων του εντέρου με neuromodulation (νευροτροποποίηση).
Έχει εκπαιδευθεί και εργαστεί στα Νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και 251ΓΝΑ καθώς επίσης και στο Χειρουργικό τμήμα του ΜΗΤΕΡΑ, το Ιατρικό Ψυχικού, την Βιοκλινική Αθηνών και το Νοσοκομείο Ερ. Ντυνάν.
Είναι Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας της Αθηναϊκής Κλινικής (Interamerican, EUREKO), ιδρυτής και υπεύθυνος του Athens Colorectal Group και μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών οργανώσεων.

Ο κ. Αντωνίου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985.
Μετά από εκπλήρωση της υποχρεωτικής Υπηρεσίας Υπαίθρου στο ΚΙ Δερβενίου Κορινθίας και το Νοσοκομείο Κορίνθου αλλά και την εκπλήρωση της Στρατιωτικής θητείας στο 251 ΓΝΑ, ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση στη Γενική Χειρουργική στα Νοσοκομεία Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ) το 1995.

Από το 1995 μέχρι σήμερα είναι ο Χειρουργός του ΙΚΑ Βύρωνα (Ν Ελβετίας) Αττικής και επίσης το χρονικό διάστημα 1995-2004 εργάστηκε σε Ιδιωτικές Κλινικές της Αθήνας ως Ιατρός του Χειρουργικού Τμήματος και ως συνεργάτης (Γενική Κλινική Αθηνών, Χειρουργικό Τμημα ΜΗΤΕΡΑ, Ιατρικό Ψυχικού, Νοσοκομείο Ντυνάν.

Παράλληλα συνέχισε την μετεκπαίδευσή του σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού: St Mark's Hospital (UK), Erlangen University Hospital Surgical Clinic (Germany), IRCAD/EITS
Hôpitaux Universitaires , Strasbourg (France), ECMT, University Hospital Maastricht, Maastricht (The Netherlands).

Από το 2004 έως σήμερα, κατέχει τη θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας της Αθηναϊκής Κλινικής (Interamerican, EUREKO).

Επίσης το 2007 ίδρυσε και συντονίζει μέχρι σήμερα το Athens Colorectal Group, μια εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, ειδικών επιστημόνων και συνεργατών με σκοπό την διεπιστημονική αλλά και εξειδικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών με παθήσεις του εντέρου.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο κ. Αντωνίου εφαρμόζει καινούργιες τεχνικές σε πρωτοποριακές επεμβάσεις για την Ελλάδα.
Τον Οκτώβριο του 1990 συμμετείχε στην αρχική εφαρμογή της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και την εκπαίδευση Χειρουργών στην τεχνική αυτή και πρόσφατα (Σεπτέμβριος 2010) εφάρμοσε τις πρώτες εμφυτεύσεις νευροδιεγερτών ('βηματοδοτών') του εντέρου στην Ελλάδα.

Ο κ. Αντωνίου έχει συγγράψει πολλά επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Αθηναϊκής Κλινική

Έχει συνεισφέρει στην συγγραφή χειρουργικών εγχειριδίων, στην έκδοση των εντύπων και του Newsletter του ACRG καθώς και στην έκδοση μη ιατρικών θεμάτων. Επίσης είναι τακτικός αρθρογράφος εφημερίδων και ιστοσελίδων.

Ο κ. Αντωνίου γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Φεβρουαρίου του 1962. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύ/νση: Βολανάκη 4, 11526 Αθήνα
Τηλ. 2107258160 - 2102122215
Κιν. 6944688580

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter