Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Συνεργάτες Γιάλβαλης Μιχ. Δημήτριος MD.MSc, Γενικός Χειρουργός-Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Γιάλβαλης Μιχ. Δημήτριος MD.MSc, Γενικός Χειρουργός-Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 01:15

Βιογραφικό

O Δρ. Γιάλβαλης εντάχθηκε στην Κλινική Γενικής & Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Πεπτικού του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών τον Νοέμβριο του 2013, όπου ηγείται του Τμήματος Ενδοκρινικής Χειρουργικής.

Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην 120 ΠΕΑ και ως εσωτερικός βοηθός στην Β΄Χειρουργική Κλινική του 251 ΓΝΑ.

Ξεκίνησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝ Καλαμάτας και σύντομα μετέβη στην Μ.Βρετανία για συνέχιση της ειδικότητας, όπου εργάστηκε και απέκτησε πολύπλευρη εμπειρία, σε αναγνωρισμένες θέσεις ειδικότητας Χειρουργικής από το Royal College of Surgeons of England, σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS Hospitals) σε Leeds και Manchester. Ολοκληρώνει την ειδικότητά του στην Β΄Χειρουργική Κλινική του ΓΝΑ ‘ Ο Ευαγγελισμός ‘ το 2008.

Καθ όλη την διάρκεια της ειδικότητας συμμετείχε σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα και στην συγγραφή επιστημονικών άρθρων και παρουσιάσεων σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις νεώτερες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, έτσι συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κοιλίας σε αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού και το 2013 πιστοποιήθηκε με Μάστερ στην Ελάχιστα επεμβατική & Ρομποτική Χειρουργική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την ειδικότητα αρχικά μετεκπαιδεύτηκε για 4 μήνες στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική Άνω Γαστρεντερικού στο St’ James University Hospital στη πόλη Leeds και έπειτα επιλέχθηκε σε θέση εξειδίκευσης (Fellowship) στην Ενδοκρινική Χειρουργική του King’s College Hospital, London. Εκεί εργάστηκε ως Senior Clinical Fellow για 18 μήνες, όπου με μέντορά του τον διακεκριμένο Γερμανό καθηγητή K.M.Schulte, απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική καλοήθων και κακοήθων παθήσεων των ενδοκρινών αδένων, εκτελώντας πλήθως πολύπλοκων ανοικτών και λαπαροσκοπικών επεμβάσεων και επανεπεμβάσεων, καθώς και συμμετέχοντας ενεργά στα αντίστοιχα ογκολογικά συμβούλια και στις επιστημονικές εργασίες του τμήματος. Ακόμα είχε ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση τριτοετών και τεταρτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του King΄s College καθώς και των ειδικευομένων ιατρών του χειρουργικού τμήματος.

Το 2014 μεταβαίνει στην Πίζα της Ιταλίας και μετεκπαιδεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πίζας στηνελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή MIVAT (Minimally Invasive Video Assisted Thyroidectomy) και στην ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική παραθυρεοειδεκτομή MIVAP (Minimally Invasive Video Assisted Parathyroidectomy), υπό την καθοδήγηση του πρωτοπόρου καθηγητού χειρουργικής και εμπνευστή των τεχνικών, καθ.Paolo Miccoli και συνάμα παρακολουθεί ποικίλες επεμβάσεις χειρουργικής του θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών, καθώς και επέμβαση Ρομποτικής Θυρεοειδεκτομής από την μασχάλη, εμπλουτίζοντας την εμπειρία του και καθιστώντας τον έναν έμπειρο χειρουργό.

Την περίοδο 2009 – 2010 ήταν συνεργάτης Χειρουργός στο Τμήμα Μαστού του νοσοκομείου Metropolitan, ενώ την περίοδο 2011 – 2012 υπηρέτησε ώς επικουρικός Επιμελητής Β΄στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του ΓΝΑ ΄ ΚΑΤ ΄ όπου και πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων Τραύματος, Γενικής, Επείγουσας και Λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Επίσης είχε ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση των ειδικευομένων και στο επιστημονικό έργο της κλινικής, με εργασίες και δημοσιεύσεις σε διάφορα συνέδρια.

Είναι πατέρας 3 παιδιών (Μιχάλη, Μαίρης & Ευάγγελου) και σύζυγος της Σοφίας Χριστάκη, Ειδικού Παθολόγου, Επιμελήτριας της Κλινικής Παθολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.

 

Ιατρική Σχολή

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης, 1992-1998 MD (Πτυχίο Ιατρικής)

Μεταπτυχιακοί κύκλοι

Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή Αθηνών, 2011- 2013 MSc (Μάστερ) "Ελάχιστα Επεμβατική & Ρομποτική Χειρουργική"

Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής

Ελλάδα

 • Β΄ Χειρουργική Κλινική, 251 ΓΝΑ
 • Β΄ Χειρουργική Κλινική, ΓΝΝ Καλαμάτας
 • Β΄ Χειρουργική Κλινική, ΓΝΑ ¨ Ο Ευαγγελισμός ¨

Αγγλία

 • Leeds General Infirmary University Hospital, Leeds
 • Tameside General Hospital NHS Trust, Manchester
 • Dewsbury General Hospital NHS Trust, Leeds

Εξειδίκευση και Μετεκπαίδευση

 • Λαπαροσκοπική Χειρουργική άνω Γαστρεντερικού, St΄ James’s University Hospital NHS Trust, Leeds
 • Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων, King’s College Hospital NHS Trust, London
 • Λαπαροσκοπική Χειρουργική Παχέoς Εντέρου, IRCAD – EITS, Louis Pasteur University, Στρασβούργο
 • Λαπαροσκοπική Χειρουργική Παχέος Εντέρου, ELPEN Wet Labs, Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, Αθήνα

Κλινικό Ενδιαφέρον

Ο Δρ.Γιάλβαλης έχει ειδικό ενδιαφέρον και εμπειρία στην χειρουργική αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων των ενδοκρινών αδένων, καθώς και στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές αποκατάστασης διαφόρων παθήσεων του κοιλιακού τοιχώματος (πχ. κήλες) και ενδοκοιλιακών οργάνων (π.χ. σκωληκοειδούς απόφυσης, επινεφριδίων, εντέρου κ.α).

Επαγγελματική Προυπηρεσία

 • Specialist Fellow, 2008-2009
  Department of Upper GI & Laparoscopic Surgery
  St΄James’s University Hospital, Leeds
 • Συνεργάτης Χειρουργός Τμήματος Μαστού, 2009-2010
  Νοσοκομείο Μετροπόλιταν
 • Επικουρικός Επιμελητής B΄ , 2011-2012
  Α΄ Χειρουργική Κλινική, ΓΝΑ ¨ ΚΑΤ ¨
 • Senior Clinical Fellow, 2012-2013
  Department of Endocrine Surgery
  King’s College Hospital, London
 • Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Ενδοκρινικής Χειρουργικής, 2013-σήμερα
  Κλινική Γενικής & Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Πεπτικού
  Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Μέλος Επιστημονικών Εταιριών

 • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
 • Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας
 • Ελληνική Εταιρία Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων
 • British Association of Endocrine & Thyroid Surgeons
 • Royal College of Surgeons of England
 • General Medical Council
 • European Association for Transluminal Surgery
 • Mediterranean Multidisciplinary Oncology Forum


Στοιχεία Επικοινωνίας

Δημήτριος Μιχ. Γιάλβαλης MD.MSc

Γενικός Χειρουργός – Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων

Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Ενδοκρινικής Χειρουργικής
Κλινική Γενικής & Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής
& Χειρουργικής Πεπτικού
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

 

Ιατρείο Αθήνας

Αγ. Παρασκευής 9-11 (2ος όροφος), Χαλάνδρι
Τηλ: 210 68 35 741

 

Ιατρείο Καλαμάτας

Ιατροπούλου 12Α (1ος όροφος)
Τηλ : 2721 302 860

 

Κιν: 6944 138 900

Εmail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

URL: http://gialvalis.gr/

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter