Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αρχική Συνεργάτες Βασιλική Βενέτη, Post MA , Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Η Μηχανή Αναζήτησης ετοιμάζεται. Παρακαλώ περιμένετε...
Βασιλική Βενέτη, Post MA , Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2011 14:37
Βασιλική Βενέτη, Post M.A.

Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Επιστημονική Υπεύθυνη του "Διεπιστημονικού Δικτύου Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας"

veneti

Bιογραφικό

Η Βασιλική Βενέτη έχει γεννηθεί το 1977, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τον Ιούλιο του 2000, ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές, Β.Α. (Hons), στην Ψυχολογία και στην Εκπαίδευση στο Sheffield Hallam University που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Δεκέμβριο του 2003, απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, Μ.Α., στην Κλινική Ψυχολογία από το University of Indianapolis, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου ειδικεύτηκε στη Συμπεριφορική Θεραπεία των ψυχωσικών διαταραχών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της επιλέγοντας το Γνωσιακό μοντέλο ψυχοθεραπείας στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες τα οποία υποστηρίζονταν από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και σε εκστρατείες που αφορούσαν την ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και πανευρωπαϊκά επιστημονικά συνέδρια με εργασίες και έρευνες που αφορούν την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών και ως θεραπεύτρια σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και υποστήριξης.

Έχει συνεργαστεί με κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και ψυχιατρικές δομές παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε πάσχοντες από καρκίνο τελικού σταδίου, ασθενείς με χρόνιο πόνο και νοσούντες από ψυχικές ασθένειες.

Από το 2006, εργάζεται ως Γνωσιακή-Συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες στο ιδιωτικό της γραφείο στους Αμπελόκηπους της Αθήνας. Αρθρογραφεί θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά υγείας. Έχει εκδώσει βιβλία που πραγματεύονται την Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία των ψυχικών διαταραχών. Διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας σε ιδιωτικά κολλέγια, πανεπιστήμια και επαγγελματικές σχολές στην Αθήνα και στην Κύπρο. Εκπαιδεύει και εποπτεύει ψυχιάτρους, ψυχολόγους και ειδικούς ψυχικής υγείας στην εφαρμογή της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας.

Έχει διατελέσει μέλος του "American Mental Health Counselors Association", του "British Association for Counseling and Psychotherapy", της «Ελληνικής Εταιρείας Παρηγορητικής Συμπτωματικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και Μη Ασθενών», του «Εθνικού Δικτύου Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας, Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών» και άλλων επιστημονικών συλλόγων που αφορούν τόσο τη συμβουλευτική όσο και τη ψυχοθεραπεία.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Ιτέας 13 (στάση Μετρό Πανόρμου),  Αμπελόκηποι, Αθήνα
Τηλ: 210 69 93 276
Κιν: 6947 42 31 02
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Τελευταία Νέα

NewsletterEγγραφείτε στο newsletter