Web
Analytics
Βιοσυντονισμός - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ο Βιοσυντονισμός είναι μία πρόσφατη εξέλιξη στον χώρο της ιατρικής που εξυπηρετεί την ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Ο Βιοσυντονισμός, ως θεραπευτική προσέγγιση, χαρακτηρίζει την ολιστική ιατρική.

Τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν γίνει τεράστια βήματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής, η ανάγκη για αντιμετώπιση των σημαντικότερων και συχνότερων ασθενειών παραμένει ανικανοποίητη. Ακόμα και στον τομέα της διάγνωσης, που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, η ανίχνευση των πρώιμων σημείων της νόσου δεν είναι ικανοποιητική για τις περισσότερες και τις συχνότερες παθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι, η διάγνωση να καθυστερεί σημαντικά και με μεγάλο κόστος σε νοσηρότητα για τον ασθενή. Ο Βιοσυντονισμός είναι μία νέα εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής, που καλύπτει την ανάγκη της πρώιμης ανίχνευσης διαταραχών και επιβαρύνσεων του οργανισμού, που δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε παθήσεις.

Η βασική ιδέα του Βιοσυντονισμού είναι σχετικά απλή, αλλά οι εφαρμογές που προκύπτουν από αυτήν είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Ο ασθενής κρατάει δύο μπρούντζινα ραβδοειδή ηλεκτρόδια σε κάθε χέρι του, από τα οποία περνούν διαδοχικά πληροφορίες σε ηλεκτρονική μορφή. Οι ηλεκτρικές πληροφορίες ακολουθούν τους κλασσικούς μεσημβρινούς του σώματος, απ' όπου διανέμονται σε ολόκληρο το σώμα. Ο τρόπος που αντιδρά το κάθε όργανο και το κάθε οργανικό σύστημα στις πληροφορίες βοηθάει στην εκτίμηση της κατάστασης του οργανισμού.

Οι πιο συνηθισμένες εφαρμογές:

  1. Εκτίμηση την κατάστασης της υγείας των οργάνων και των συστημάτων του σώματος:Μία γρήγορη και αξιόπιστη επισκόπηση ολόκληρου του οργανισμού που μας δείχνει ποια όργανα και ποια οργανικά συστήματα του οργανισμού είναι επιβαρυμένα.
  2. Διατροφική δυσανεξίαΤο τεστ διατροφικής δυσανεξίας σχεδιάστηκε για να ανιχνεύει ποιες τροφές δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες του οργανισμού. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι αυτές οι τροφές προκαλούν επιβράδυνση του μεταβολισμού και μακροπρόθεσμα οδηγούν σε συσσώρευση λίπους και περιττά κιλά. Ο αποκλεισμός αυτών των τροφών από το διαιτολόγιό οδηγεί σε απώλεια βάρους, ευεξία χωρίς τη χρήση συγκεκριμένου διαιτολογίου και συνακόλουθη αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.
  3. Επάρκεια θρεπτικών ουσιών:Αν και η διατροφή του μέσου Έλληνα είναι πλούσια σε θερμίδες, η κλινική εμπειρία δείχνει ότι πολλές σημαντικές θρεπτικές ουσίες απουσιάζουν. Οι κλασσικές εξετάσεις αίματος αδυνατούν να μας δείξουν με αξιοπιστία την πραγματική έλλειψη (όπως στο ασβέστιο του αίματος, που παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ το άτομο μπορεί να πάσχει από σημαντική οστεοπόρωση). Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να μας δώσει αρκετά πιο αξιόπιστες απαντήσεις για να θωρακίσουμε τον οργανισμό.
  4. Εύρεση όμοιου: Η Ομοιοπαθητική Ιατρική καθημερινά κερδίζει έδαφος και όλο και περισσότεροι στρέφονται σε αυτήν για την αντιμετώπιση της ασθένειας και διατήρηση της υγείας. Ο Βιοσυντονισμός συντρέχει σημαντικά στο έργο του ομοιοπαθητικού, προτείνοντας ομοιοπαθητικά σκευάσματα που να ταιριάζουν όσο καλύτερα γίνεται στον ασθενή (και όχι μόνο στην πάθησή του).
  5. Πρόταση σκευασμάτων:Για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της Ομοιοπαθητικής, πολλές φορές χρειάζονται βότανα, ανθοϊάματα και άλλα σκευάσματα. Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να βοηθήσει τον ιατρό να διαλέξει την ιδανική συμπληρωματική θεραπεία για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.
  6. Περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις: Το σύγχρονο περιβάλλον είναι γεμάτο τοξικές ουσίες. Στον αέρα, στην τροφή, ακόμα και στο νερό που πίνουμε. Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να δείξει αν υποβάλλουμε τον οργανισμό μας σε σημαντική έκθεση σε τοξικά για τις εγγενείς ανοχές του.
  7. Πρώιμη αναγνώριση ορμονικών διαταραχών:Φαίνεται ότι στην εποχή μας οι ορμονικές διαταραχές είναι ιδιαίτερα συχνές. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάσχει από υποκλινικές (χωρίς ειδικά συμπτώματα) διαταραχές, που συχνά δεν φαίνονται σε εξετάσεις στο αίμα, αλλά η ορμονική αποκατάσταση βοηθάει σημαντικά. Επίσης, πολλές περιπτώσεις χρόνιας κόπωσης, πονοκεφάλων, ατονίας κ.τ.λ. οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές. Οι διαταραχές συνήθως προέρχονται από τη σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εξετάσεις που μπορούν να γίνουν με τις συσκευές του βιοσυντονισμού. Ο συνδυασμός της κατάλληλης εξέτασης με τις κατάλληλες θεραπείες οδηγούν στα μέγιστα αποτελέσματα.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Κάνοντας την εξέταση, μπορεί να εκτεθώ σε κάποιο κίνδυνο;

Η εξέταση είναι εξαιρετικά ακίνδυνη. Δεν χρειάζεται τρύπημα, εισαγωγή οργάνου στον οργανισμό ή κάτι παρόμοιο. Μόνο να κρατήσετε στα χέρια σας τα ηλεκτρόδια. Το ηλεκτρικό ρεύμα που διασχίζει τον οργανισμό είναι ελάχιστο, τις τάξεως των χιλιοστών του Αμπέρ και δεν προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

2. Ο Βιοσυντονισμός μάς δίνει διαγνώσεις;

Ο βιοσυντονισμός δεν κάνει διαγνώσεις με τον όρο που χρησιμοποιείται από την κλασσική ιατρική. Μπορεί να αποκαλύψει επιβάρυνση σε κάποιο όργανο του σώματος, αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια το μέγεθος της βλάβης. Για οριστική διάγνωση σε μερικές περιπτώσεις θα χρειαστεί ολοκληρωμένη προσέγγιση, με χρήση κλασσικών απεικονιστικών και άλλων εξετάσεων.

3. Ο Βιοσυντονισμός προτείνει θεραπείες;

Ο Βιοσυντονισμός είναι μία σημαντική βοήθεια για τον ολιστικό και τον ομοιοπαθητικό ιατρό. Συντρέχει σημαντικά στην κατάλληλη επιλογή ομοιοπαθητικών και άλλων σκευασμάτων.

4. Μπορώ να το συνδυάσω με κλασσική ιατρική;

Γενικά, ναι. Αυτό, όμως εξαρτάται από την πάθηση και τη συγκεκριμένη αγωγή. Έτσι, ενώ για το έκζεμα η κλασσική ιατρική προτιμά την κορτιζόνη, με την χρήση του βιοσυντονισμού μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα και να αποφύγουμε τη χρήση κορτιζόνης, κάτι που είναι επιθυμητό, ειδικά σε παιδιά, εφήβους και νέους.

5. Αν φανεί κάτι, θα πρέπει να κάνω εξετάσεις;

Όχι πάντα. Ο Βιοσυντονισμός κάνει μία επισκόπηση ολόκληρου του οργανισμού και βρίσκει τα όργανα που επιβαρύνονται. Πολλές φορές αυτές οι διαταραχές είναι τόσο πρώιμες, που οι κλασσικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν τα αποκαλύπτουν ούτως ή άλλως. Ανάλογα με την εξέταση, τα συμπτώματα του ασθενή και την αρχική ανταπόκριση στη θεραπεία, ο ιατρός θα πάρει την κατάλληλη απόφαση.

5. Μπορώ να πίνω καφέ;

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, δεν είναι αναγκαία η διακοπή του καφέ για τις περισσότερες θεραπευτικές ενδείξεις που προτείνει ο Βιοσυντονισμός. Πάντως, ανάλογα την περίπτωση, θα εξατομικευθεί η απάντηση. Συνήθως, ένας ελληνικός καφές ή ένα καφές φίλτρου, επιτρέπονται.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στέλιος Πανταζής

Ολιστικός Ιατρός

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.holistic-greece.com

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.