Web
Analytics
Κυκλοφορεί το βιβλίο "Σύγχρονη Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου" - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Κυκλοφορεί το βιβλίο "Σύγχρονη Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου"

Η «Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου - Ψυχική υγεία και ψυχοπαθολογία» είναι το νέο βιβλίο του Γεράσιμου Α. Κολαΐτη (καθηγητή Παιδοψυχιατρικής και διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία») και των συνεργατών του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις.

Η Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου αποτελεί ένα περίπλοκο, ευαίσθητο και συναρπαστικό πεδίο το οποίο -όπως κάθε ιατρική ειδικότητα- διεκδικεί κάθε φορά το βιβλίο αναφοράς του. Τόσο στην πολυπλοκότητα των μηχανισμών αιτιολογίας των ψυχικών διαταραχών όσο και στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγισή τους, οι γνώσεις μας αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα είναι ανάγκη να αλλάζουν και να προσαρμόζονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες μας. Εξάλλου κάθε εποχή αναδεικνύει τις δικές της ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα ψυχικά προβλήματα και τα φαινόμενα που τα υποθάλπουν ή τα επιτείνουν.

Το παρόν βιβλίο λαμβάνει όλα αυτά υπόψη του και προτείνει μια σύνθεση των νεότερων δεδομένων της Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου, σεβόμενο την πολυφωνία και αντιμετωπίζοντας με δυσπιστία την παγίωση και οριστικοποίηση των γνώσεων μας στην επιστήμη, πόσο μάλλον στα τόσο βαθιά και ανθρώπινα ζητήματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και τη νοσολογία των παιδιών και των εφήβων.

Ο καθηγητής Γεράσιμος Κολαΐτης έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 10 ευρωπαϊκά διακρατικά (π.χ. Psychotherapy of Childhood Depression, Mental Health Europe, COSIP, EUMAP, EDIG, CAMHEE) και πολλά ελληνικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα και μη. Έχει δημοσιεύσει 60 επιστημονικές εργασίες σε ξενόγλωσσα και 30 σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα, ενώ έχει κάνει πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και ημερίδες. Τα κύρια ενδιαφέροντά του αφορούν τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, το μετατραυματικό στρες, την κατάθλιψη, τις παρεμβάσεις πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας, τις ανάγκες ψυχικής υγείας σε νεαρά άτομα με νοητική υστέρηση/αυτισμό, καθώς και τη χρήση ερωτηματολογίων και δομημένων ψυχιατρικών συνεντεύξεων σε παιδιά και εφήβους. Συμμετέχει στην εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ειδικευομένων ιατρών στην Παιδοψυχιατρική, επαγγελματιών ψυχικής υγείας, παιδιάτρων,  καθώς και ειδικών  εκτός  του χώρου της υγείας, εκπαιδευτικών κ.ά. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. διαφόρων επιστημονικών εταιρειών (Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, ΕΨΥΠΕ κ.ά.), καθώς και ειδικών επιτροπών σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Πληροφορίες και κεντρική διάθεση του βιβλίου: ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, Αδριανείου 3 & Κατεχάκη, 115 25 Αθήνα (Ν. Ψυχικό), Τηλ.: 210 - 67 14 371, 67 14 340.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.