Web
Analytics
Αντιμετωπίστε με φυσικούς τρόπους τις πέτρες στα νεφρά - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αντιμετωπίστε με φυσικούς τρόπους τις πέτρες στα νεφρά

Όταν κάποιος πάσχει από πέτρα στα νεφρά, βιώνει βασανιστικό πόνο. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ναυτία, εμετός, καθώς και πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης και / ή στην κοιλιά και αίμα στα ούρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα naturalnews.gr υπάρχουν φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στο να διαλυθούν οι πέτρες στα νεφρά και να μειώσουν τον πόνο.

Φυσικοί τρόποι για την πρόληψη και την θεραπεία της πέτρας στα νεφρά

  • Μπορείτε να προσέξετε την διατροφή σας. H όξινη διατροφή τείνει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τις πέτρες στα νεφρά, ενώ η αλκαλική διατροφή βοηθάει στην πρόληψη τους. Προσοχή λοιπόν στα αναψυκτικά, καφέ, αλκοόλ, προϊόντα που περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού και στις περισσότερες μορφές ζωικής πρωτεΐνης επειδή έχουν όξινη δράση στον οργανισμό. Ακόμα και υγιεινά τρόφιμα όμως μπορούν να έχουν όξινη δράση όπως το ραβέντι (rhubarb), σπανάκι, οξαλίδα, πράσινο τσάι και η σοκολάτα διότι περιέχουν οξαλικό οξύ. Γενικά οι άνθρωποι που δίνουν έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και αποφεύγουν τις ζωικές πρωτεΐνες έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά.
  • Το να πίνεις άφθονο καθαρό νερό επίσης βοηθά στο μη σχηματισμό πέτρας.
  • Όταν αισθάνεστε την ανάγκη να ουρήσετε μην συγκρατείστε, γιατί συμβάλλετε στο σχηματισμό πέτρας.
  • Υπάρχουν δυτικά βότανα για την πρόληψη της νεφρολιθίασης και περιλαμβάνονται τα meadowsweet, σαρσαπαρίλλα (sarsaparilla), joe-pye weed και plantain που βοηθούν στο καθαρισμό της περίσσειας του ουρικού οξέος από τα νεφρά. Το goldenrod είναι τόσο αποτελεσματικό στο να διαλυθούν οι πέτρες στα νεφρά όπου στη Γερμανία, όπου τα φυτικά φάρμακα έχουν λάβει περισσότερο την επίσημη αποδοχή από ό, τι στις ΗΠΑ, είναι μέρος της συνιστώμενης θεραπείας.
  • Πολλαπλές επιστημονικές μελέτες έχουν επαληθεύσει τη λαϊκή σοφία που εδώ και πολύ καιρό εμπιστεύονται το goldenrod για μια ποικιλία διαταραχών των νεφρών, της ουροδόχου κύστης και του ουροποιητικού συστήματος.
  • Βότανα, όπως το βαλσαμόχορτο (St. John's wort), αγριμονιά (agrimony), horsetail, τσουκνίδα, yarrow and shepherd' s purse μπορούν να προσφέρουν κάποια ανακούφιση για τον πόνο στις πέτρες στα νεφρά και για την αιμορραγία.
  • Bράζουμε τα "μουστάκια" ενός φρέσκου καλαμποκιού σε καθαρό νερό μαζί με το βότανο marshmallow και κάνουμε ένα ισχυρό τσάι που διαλύει τη πέτρα.
  • Ένα βότανο του Αμαζονίου το Chança Piedra, που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην νότια Αφρική βοηθάει στην διάσπαση της πέτρας των νεφρών και της χοληδόχου κύστης. Χρησιμοποιείται επίσης και σε μια σειρά άλλων ασθενειών όπως διαβήτης και ίκτερος.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.