Web
Analytics
1ος Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ, για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

1ος Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ, για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

17 Μαϊ 2011

Στις 22 Μαΐου 2011 θα ξεκινήσει με αφετηρία την Ερέτρια ο 1ος Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ και τερματισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στο Χαμόγελο του Παιδιού. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβε η ομάδα South Evian Gulf team και συγκεκριμένα οι πεπειραμένοι αθλητές του καγιάκ, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης.

Στις 22 Μαΐου 2011 θα ξεκινήσει με αφετηρία την Ερέτρια ο 1ος Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ και τερματισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στο Χαμόγελο του Παιδιού. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβε η ομάδα South Evian Gulf team και συγκεκριμένα οι πεπειραμένοι αθλητές του καγιάκ, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης. Στόχος τους είναι μέσα από αυτό το σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα να μεταφέρουν το μήνυμα του Χαμόγελου.
Τα έσοδα από πιθανές χορηγίες που θα εξασφαλίσουν μέσω εταιρειών ή ιδιωτών, θα διατεθούν εξολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για την κάλυψη ιατρικών εξόδων παιδιών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
Ως θαλάσσιος δρόμος επελέγη αυτός των Ανατολικών Κυκλάδων, με συνολική διανυόμενη απόσταση τα 250 ναυτικά μίλια. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί με τους ενδιάμεσους σταθμούς έχει σχεδιαστεί ως εξής:
Ερέτρια – Ν. Στύρα – Κάρυστος – Άνδρος (Μπατσί) – Τήνος (Χώρα) – Μύκονος (Χώρα) –Νάξος (Xώρα) - Ίος (Αγία Θεοδότη) – Θήρα – Χριστιανή (μεγάλη νησίδα συμπλέγματος Χριστιανών) – Ντία – Ηράκλειο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα Facebook «Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ για το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πορεία μέσω της σελίδας «Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ για το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Facebook καθώς και μέσω των λογαριασμών «Aggelos Christophides» και «Hamogelo tou paidiou» στο twitter και φυσικά μέσω του site μας www.hamogelo.gr

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα South Evian Gulf team

Κώστας Μανατάκης

kagiak-1Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 από γονείς Κρητικούς. Το 1988 πήρε μετάθεση, ως τεχνικός δικτύων του ΟΤΕ, στην Κίσσαμο Χανίων, όπου και τελικά εγκαταστάθηκε μόνιμα. Το 1999 επιχείρησε και ολοκλήρωσε τον περίπλου της Κρήτης με καγιάκ, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, επιτυχία που του έδωσε το κίνητρο και για τις επόμενες αποστολές. Το 2000 ήρθε ο περίπλους της Πελοποννήσου, το 2001 της ελεύθερης Κύπρου και το 2002 το ταξίδι Αλεξανδρούπολη-Σχινιάς, μια απόσταση 800 ναυτικών μιλίων. Έχει μια κόρη, τη Μερόπη.

Άγγελος Γ. Χριστοφίδης

kagiak-2

Γεννήθηκε το 1980 στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ασχολήθηκε με την κολύμβηση σε αγωνιστικό επίπεδο και με το θαλάσσιο σκι. Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά μικρών ταξιδιών με καγιάκ στον Βόρειο και τον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Είναι υπ. Διδάκτωρ του Παν/μίου Ιωαννίνων και παράλληλα εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.