Web
Analytics
Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών

29 Μαϊ 2012

«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ»: Μαθαίνω και Διεκδικώ

 

enimerosi-karkinos

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά βρίσκονται: o Στάθης Λιβανός, Γενικός Διευθυντής της Novartis Onoclogy, η Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., ο Γιώργος Σταμάτης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., η Κατερίνα Κότζαλη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Novartis Oncology, η Μυρτώ Σκοτίδα, Senior Consultant της Run Communications, ο Άρης Καίσαρης, Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου K.E.Φ.Ι.

 

Γνωρίζεις ότι ως καρκινοπαθής έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σου αναγνωριστεί ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ και να τύχεις όλων των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ, που απορρέουν από αυτή την αναγνώριση; Γνωρίζεις ότι ως καρκινοπαθής έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σου παρασχεθούν οι πιο σύγχρονες εξετάσεις και τα πιο εξελιγμένα φάρμακα, άσχετα με το κόστος τους;
Γνωρίζεις ότι ως καρκινοπαθής έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αρνηθείς να υποβληθείς σε οποιαδήποτε διαγνωστική εξέταση και επίσης να αρνηθείς οποιαδήποτε προβλεπόμενη θεραπεία;
Απαντήσεις στις συγκεκριμένες, αλλά και σε πολλές άλλες εύλογες ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα που αναγνωρίζει ο νόμος στους καρκινοπαθείς, δόθηκαν την Τρίτη 29 Μαΐου, στην παρουσίαση της εκστρατείας ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών που έγινε από των Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. με την ευγενική χορηγία του Τμήματος Ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS.
Η εκστρατεία με τον τίτλο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» περιλαμβάνει μια σειρά από επικοινωνιακές ενέργειες ενημέρωσης, οι οποίες θα προσεγγίσουν το κοινό στους χώρους των νοσοκομείων και των φαρμακείων, αλλά και μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε.
Σκοπός της εκστρατείας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» είναι η αναζήτηση, καταγραφή και κωδικοποίηση όλων των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών, όπως αυτά απορρέουν από νόμους, εγκυκλίους και ρυθμιστικές διατάξεις, έτσι ώστε ο κάθε καρκινοπαθής, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται, να έχει στην διάθεσή του μια αξιόπιστη πηγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης, η οποία μπορεί να τον καθοδηγήσει στη σωστή και αποτελεσματική διεκδίκησή τους.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ. Ι. κα Ζωή Γραμματόγλου: «Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» αποτελεί μια άμεση και αποτελεσματική απάντηση στην αγωνία του μέσου ασθενή να ανακαλύψει μια διέξοδο ελπίδας και στήριξης στην αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!», μέσα από την συνεχή επικαιροποίηση των πληροφοριών, θα δώσει τέλος στην αποσπασματικότητα, την ασάφεια και τη δυσκολία πρόσβασης που αντιμετωπίζει ο καρκινοπαθής και θα στηρίξει αυτόν και τους συγγενείς του στην καθημερινή τους προσπάθεια για καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερες προοπτικές θεραπείας».
«Η γενικότερη οικονομική ύφεση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της υγείας έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των καρκινοπαθών, όπως διασφάλιση των θεραπειών και της φαρμακευτικής αγωγής, της αδυναμίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις νοσηλείας κλπ. Ως Σύλλογος δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα ασθενών που δηλώνουν απόγνωση και ψάχνουν μια λύση στο πρόβλημά τους,» εξήγησε ο Άρης Καίσαρης, Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου.
Από τη πλευρά της εταιρείας, η οποία στηρίζει χορηγικά την εκστρατεία, ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis, κος Στάθης Λιβανός, τόνισε ότι: «Στη Novartis, δέσμευσή μας είναι να βάζουμε τους ασθενείς στο επίκεντρο τον ενεργειών μας, επιδιώκοντας ουσιαστικές συνεργασίες με Συλλόγους Ασθενών για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών τους, καθώς και των ασθενών των οποίων εκπροσωπούν. Η εκστρατεία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» εντάσσεται απόλυτα στην φιλοσοφία αυτή, και, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει θετικά στην προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των ασθενών με καρκίνο για την βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου τους.»

Η εκστρατεία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» υποστηρίζεται και από το Facebook, με Fan Page https://www.facebook.com/pages/Δικαίωμά-μου/396488173728608 και ειδικό application που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει κάνοντας κλικ στο https://www.facebook.com/pages/Δικαίωμά-μου/396488173728608?sk=app_227664274016411
Όλοι μπορούν να στηρίξουν τα δικαιώματα των καρκινοπαθών κάνοντας like στην σελίδα στο facebook και φορώντας την αντίστοιχη κονκάρδα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.