Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης! - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης!

26 Σεπ 2011
Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση θα γιορτάσει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης και στην Θεσσαλονίκη, στο Εύοσμο, διοργανώνοντας ένα διήμερο προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Σας καλούμε όλους το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Ευόσμου όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την οστεοπόρωση. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής:

• Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οστεοπόρωση

Φωτεινή Αδαμίδου, Επιμελήτρια Ενδοκρινολόγος Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

• Διατροφή και Οστεοπόρωση

Κωνσταντίνος Κούτσικας, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

• Τα 5 μυστικά της ευτυχισμένης γυναίκας

Τέσσα Χριστοδούλου, Ψυχολόγος

Κάτι νέο γίνεται στην Θεσσαλονίκη: εκπαιδευτικά σεμινάρια για όλους!

Διατροφή και Ψυχολογία! Αυτά είναι τα δύο νέα σεμινάρια που δημιούργησε ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης!
Μέσα από ολιγομελή τμήματα και πάντα υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων επιστημόνων θα διοργανώνονται ομάδες «συζήτησης» που έχουν ως στόχο την επίλυση καθημερινών προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής.
Ο Σύλλογος έχει ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα καλύπτει ποικίλες θεματικές ενότητες, όπως π.χ. ευερέθιστο έντερο, παχυσαρκία, ιδανικό σώμα, νηστεία κλπ αλλά και οικογενειακές σχέσεις, άγχος, φοβίες, κατάθλιψη και πολλά πολλά άλλα!

Οι επιστήμονες που θα είναι υπεύθυνοι για τα σεμινάρια είναι οι:

• Κος Κωνσταντίνος Κούτσικας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 64 77 97
  • Κα Τέσσα Χριστοδούλου, Ψυχολόγος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 54 44 38

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους για περισσότερες πληροφορίες!

Αδράξτε την ευκαιρία να περάσετε όμορφα, εποικοδομητικά απογεύματα, να μιλήσετε, να κάνετε παρέες, και να περάσετε καλά!

Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF). Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., URL: www.osteocare.gr