ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.: "Τέρμα" στις επί πιστώσει παραδόσεις και πλήρη διακοπή τροφοδοσίας σε συγκεκριμένα Δημόσια Νοσοκομεία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

01 Ιουν 2012

Αναγκαστική καθίσταται η παύση των παραδόσεων στα Δημόσια Νοσοκομεία από 5 Ιουνίου λόγω της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές

Σε κίνδυνο και εξαθλίωση θέτει η Πολιτεία τη δημόσια Υγεία και τον ευρύτερο κλάδο με τη μακροχρόνια ασυνεπή και καταστροφική κυβερνητική

Κατόπιν της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές Ιατρικών Ειδών, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο ενώ παράλληλα έχουν υποστεί τεράστιο "κούρεμα" των ομολόγων τους, αναγκαστική ήταν η ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, για παύση των επί πιστώσει παραδόσεων προς όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία αρχικά από την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012.
Επιπλέον, οι εταιρείες – μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε σταματούν παντελώς την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και μέχρι νεωτέρας, τις παραδόσεις στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκα ανεξόφλητα υπόλοιπα και ως εκ τούτου δεν αφήνουν άλλη επιλογή από την πλήρη αποχή από την τροφοδοσία τους, μέχρι την πλήρη εξόφλησή των Μελών του Συλλόγου:

1. Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
  2. Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
  3. Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
  4. Γ.Ν.Α «ΣΩΤΗΡΙΑ»
  5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
  6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή-έκκληση που απέστειλε ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. από Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 προς τον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, κ. Χρήστο Κίττα και κ. Χρήστο Γεραρή, επισημαίνοντας το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη θεώρηση από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής, αναφορικά με τις δαπάνες των Νοσοκομείων για Ιατροτεχνολογικό Υλικό, οι οποίες έπρεπε να εξοφληθούν σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 28 του αρ. 66 του ν.3984/2011
Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε τονίζει: «Οι αποφάσεις αυτές δεν αποτελούν τόσο δυναμική αντίδραση στην ούτως ή άλλως μόνιμη υπερημερία των δημόσιων νοσοκομείων, όσο αναγκαστική επιλογή, αφού η μακροχρόνια ασυνέπειά τους σε συνδυασμό, αφενός με τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία που γενικώς διανύουμε και αφετέρου με την καταστροφική πολιτική των πρόσφατων κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας, ιδίως ως προς την αντιμετώπιση των Ελλήνων προμηθευτών που τόσα χρόνια στηρίζουν το σύστημα υγείας της χώρας (κούρεμα ομολόγων που προήλθαν από την ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, συνεχιζόμενη ανοχή στην υπερημερία των νοσοκομείων, αναιτιολόγητη άρνηση πληρωμής προμηθειών που βρίσκουν νόμιμο έρεισμα σε νόμους του κράτους κλπ), μας οδήγησε στην πλήρη εξαθλίωση και στον επιχειρηματικό μαρασμό.»

Σχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ):

O ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. έχει μέλη του μικρές εταιρίες, οι οποίες εμπορεύονται και διακινούν, ως επί το πλείστον, αναλώσιμο υγειονομικό και επιδεσμικό υλικό (δηλαδή σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κλπ). Η επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών του απευθύνεται, σε μεγάλο μέρος, στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Τηλ. επικοινωνίας 210 3840486, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.