Συγκέντρωση συμπαράστασης για το 'Χαμόγελο του Παιδιού" - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Συγκέντρωση συμπαράστασης για το 'Χαμόγελο του Παιδιού"

07 Νοε 2011
Σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο, Συγκέντρωση Συμπαράστασης. Στόχος ήταν να δηλώσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι την ηθική και έμπρακτη συμπαράστασή τους στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Χαμόγελο στην περιοχή μετά την αγωγή έξωσης που έχει κατατεθεί από την Σουηδική ΜΚΟ «Η Κιβωτός των Παιδιών». Η αγωγή εκδικάζεται 9 Νοεμβρίου, 16 χρόνια μετά την ημέρα που ο Ανδρέας έγραψε τη σελίδα στο Ημερολόγιό του!

Σύσσωμο το Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εργαζόμενοι και εθελοντές από όλη την Ελλάδα υποδέχτηκαν εκπροσώπους φορέων που μας τίμησαν με την παρουσία τους και εξέφρασαν την έμπρακτη υποστήριξή τους.

Στην ομιλία του ο κ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. μετά από μία σύντομη ιστορική αναδρομή του «Χαμόγελου» στην Κορινθία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Τα 44 παιδιά μας που σήμερα μένουν στην Κόρινθο δεν είναι μπαλάκια. Αυτό είναι το σπίτι τους και εμείς η μόνη οικογένειά τους. Αναγνωρίζουμε και τιμούμε την προσφορά της Κιβωτού, ωστόσο θα δώσουμε ηθική μάχη για να διασφαλίσουμε την παραμονή των παιδιών στο σπίτι τους. Τα παιδιά είναι μέλη της τοπικής κοινωνίας, τα σχολεία, οι φορείς, οι σύλλογοι, οι Κορίνθιοι τα έχουν αγκαλιάσει και υποστηρίξει!».

Το λόγο πήραν τα μεγάλα ενήλικα παιδιά του σπιτιού που ευχαρίστησαν θερμά όλους όσοι βρέθηκαν εκεί και με αφοπλιστική ειλικρίνεια δήλωσαν ότι «Αυτό είναι το σπίτι μας και το Χαμόγελο η μόνη οικογένειά μας. Στο σπίτι αυτό κάναμε μία νέα αρχή, αποκτήσαμε μία νέα οικογένεια, φίλους. Είμαστε πλέον περήφανοι για τον εαυτό μας. Αν χρειαστεί να φύγουμε θα είναι η δεύτερη φορά που ξεριζωνόμαστε. Αυτό είναι το σπίτι μας, αυτό είναι το χωριό μας».

Άμεση και ουσιαστική ήταν η στήριξη και η συμπαράσταση από τον Δήμαρχο Κορίνθου κ. Πνευματικό αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταυρέλλη. Ως πλέον αρμόδιοι δήλωσαν δημόσια για άλλη μία φορά πως εφόσον δεν εισακουστεί η έκκληση που επανειλημμένα έχουν κάνει προς την Κιβωτό των Παιδιών για ομαλή επίλυση του προβλήματος, θα προχωρήσουν και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποφασιστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου. Χαρακτηριστικά δήλωσαν: «Τα παιδιά του Χαμόγελου είναι δικά μας παιδιά, είμαστε περήφανοι που βρίσκονται στην περιοχή μας. Η οικογένεια δεν μπορεί να μετακινηθεί, να διασπαστεί. Διαβεβαιώνουμε τα 44 παιδιά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέδες, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κατακτήσει την υποστήριξη του κόσμου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Κορινθίας αλλά και της Πελοποννήσου. Το θέμα είναι ηθικό και δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσει το Χαμόγελο απρόσκοπτα το έργο του».

Οι Βουλευτές της Κορινθίας, κα. Φαρμάκη και κ. Κόλλιας που συμμετείχαν, τόνισαν ότι με γνώμονα το καλό των παιδιών αλλά και με δεδομένο το έργο που επιτελεί το Χαμόγελο, θα υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή προσωπικά, ηθικά, τοπικά και φυσικά μέσω της θεσμικής τους παρουσίας στη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορίνθου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το σημαντικό και ουσιαστικό κοινωνικό έργο που επιτελείται στην Κορινθία από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σημαντική και η παρέμβαση του Πατέρα Νεκτάριου Μουλατσίωτη, που τόνισε ότι «είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουμε ηθικά αλλά και από το υστέρημά μας το Χαμόγελο και τα παιδιά που εκπροσωπεί», ενώ συγκεκριμένα για το πρόβλημα της Κορίνθου δήλωσε ότι «θα δώσουμε μάχη να παραμείνουν τα παιδιά στο σπίτι τους, για να μην μετατραπεί Το Χαμόγελο σε Δάκρυ».

Δήμαρχοι όλης της Κορινθίας, εν ενεργεία και τέως, Πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, εκπαιδευτικοί, συμμαθητές των παιδιών, εθελοντές, χορηγοί από όλη την Πελοπόννησο κατέκλεισαν το χώρο και αρκετοί εξέφρασαν και στο βήμα την έμπρακτη υποστήριξή τους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βρέθηκαν δίπλα μας στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια
«Να παραμείνει ανοικτή η αγκαλιά του Χαμόγελου στην Αρχαία Κόρινθο»

Περισσότερες Πληροφορίες:

• «Το Χαμόγελο του παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθος Τηλ. 27410 32628 – E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αθήνα Τηλ. 210 3306140 – E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Στο site μας www.hamogelo.gr