Web
Analytics
Ενεργειακό Feng Shui - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Σας έχει τύχει ποτέ να βρεθείτε σε έναν χώρο - διαμέρισμα, μαγαζί, σπίτι ή γραφείο - όπου νιώσατε τελείως άβολα και το μόνο που θέλατε ήταν όσο δυνατόν γρηγορότερα να φύγετε; Μήπως αναρωτηθήκατε για ποιο λόγο είχατε αυτήν την αίσθηση, αφού ο χώρος φαινόταν ευχάριστος και οι άνθρωποι του φιλικοί; Ή μήπως ακόμα και στο δικό σας σπίτι, παρόλο που το έχετε επιπλώσει και διακοσμήσει με γούστο και μεράκι, δεν αισθάνεστε τελείως άνετα χωρίς να ξέρετε γιατί; Το Ενεργειακό Feng Shui σας δίνει απαντήσεις.

Τι είναι το Ενεργειακό Feng Shui;

Το Ενεργειακό Feng Shui είναι μια διδασκαλία 5000 χρόνων που ασχολείται με τη γνώση των φυσικών νόμων της γης, με τις επιρροές των πλανητών και με τις επιπτώσεις που έχουν αυτοί στον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Το Ενεργειακό Feng Shui σκοπεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής με το να ισορροπεί και να εναρμονίζει τις ενέργειες σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, σε κήπους και σε τοπία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τις εκάστοτε ανάγκες. Όπως οι βελόνες του βελονισμού στο σώμα, έτσι και το Ενεργειακό Feng Shui ρυθμίζει τη ροή της ενέργειας σε χώρους. Το Ενεργειακό Feng Shui σας βοηθά να θεραπευτείτε και να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή με ευκολία.

Πως διαφέρει το Ενεργειακό Feng Shui από άλλες τεχνικές Feng Shui;

Με το Ενεργειακό Feng Shui δεν γίνονται οικοδομικές αλλαγές, ενώ μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις μετακινούνται έπιπλα. Δεν χρησιμοποιούνται ειδικά χρώματα στη διακόσμηση ή στο βάψιμο των τοίχων ούτε ειδικά αντικείμενα. Έτσι κερδίζουμε χρήμα και χρόνο. Η δουλειά επικεντρώνεται στις ενέργειες που μας περιβάλλουν, τις αναλύει και τις επεξεργάζεται έτσι ώστε να ρέουν ομαλά και ανεμπόδιστα. Η ποιότητα των ενεργειών προσαρμόζεται στο χρήστη και στις ανάγκες του όπως και στη χρήση του κάθε χώρου. Π.χ. στο σαλόνι θέλουμε μια ενέργεια που προωθεί τόσο τη φιλική επικοινωνία όσο και τη χαλάρωση, ενώ στο υπνοδωμάτιο επιδιώκουμε ένα είδος ενέργειας που ενισχύει τον ξεκούραστο ύπνο και την αναζωογόνηση για την επόμενη μέρα. Με το Ενεργειακό Feng Shui αναγνωρίζονται και απομονώνονται αρνητικές επιρροές από ενέργειες προηγούμενων χρηστών, από οικοδομικά υλικά, από ηλεκτρομαγνητικό νέφος και φλέβες νερού και άλλες αρνητικές επιρροές που προέρχονται από τη γη.

Τι γίνεται στην πράξη;

 1. Ξεκινάμε τη διαδικασία με μια πρώτη επίσκεψη στο χώρο σας, συζητάμε τη δεδομένη κατάσταση και τα αίτια της και μας επισημαίνετε τι χρειάζεστε και τι θέλετε.
 2. Μετά κάνουμε ένα σχέδιο του χώρου και αναλύουμε το κτίριο και τον τόπο.
 3. Στη δεύτερη επίσκεψη μετατρέπουμε την ενέργεια στο κάθε δωμάτιο/ χώρο ξεχωριστά, προσαρμόζουμε την ποιότητα της ανάλογα με τη χρήση και τις ανάγκες του χρήστη/των χρηστών και μετά εναρμονίζουμε τις ενέργειες σε ολόκληρο το χώρο και εξασφαλίζουμε μια ομαλή ροή παντού,
 4. Μετά από περίπου 6 εβδομάδες ακολουθεί μια δεύτερη συζήτηση και ενδεχομένως περαιτέρω δουλειά στο χώρο σας.

Που εφαρμόζεται το Ενεργειακό Feng Shui;

 • Σε κτίρια (διαμερίσματα, γραφεία, μαγαζιά κλπ)
 • Σε τοπία (οικόπεδα, αυλές κλπ).

Πότε υπάρχει ανάγκη για Ενεργειακό Feng Shui;

Το Ενεργειακό Feng Shui συνιστάται όταν έχετε την αίσθηση ότι κάτι στον ιδιωτικό ή επαγγελματικό σας χώρο δεν βρίσκεται σε ισορροπία και σας δημιουργεί μόνιμα προβλήματα που δεν εξηγούνται.

Όπως:

 • Διαταραγμένος ύπνος / εφιάλτες
 • Κούραση, έλλειψη ευεξίας, έλλειψη δημιουργικότητας
 • Διαφωνίες/καυγάδες
 • Δυσκολίες των παιδιών στο διάβασμα
 • Άρνηση των παιδιών να παίζουν ή να διαβάζουν στο δωμάτιο τους
 • Ενοχλητικοί γείτονες
 • Δυσκολίες με συνεργάτες χωρίς ευελιξία που είναι δύσθυμοι και απουσιάζουν συχνά λόγω «αρρώστιας» κτλ.

Ενεργειακό Feng Shui σε επαγγελματικούς χώρους

Το Ενεργειακό Feng Shui αναγνωρίζει την ενεργειακή ποιότητα χώρων, και ενισχύοντας θετικές ενέργειες και διαλύοντας αρνητικές τους αλλάζει έτσι ώστε το περιβάλλον στον τόπο εργασίας ή διαμονής να υποστηρίζει και ενισχύει το χρήστη.
Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται από μπλοκαρισμένη ενέργεια, χαμηλό επίπεδο Τσι (= θετική ζωτική ενέργεια), υψηλό επίπεδο Τσα (αρνητική ζωτική ενέργεια), ηλεκτρομαγνητικό νέφος, φλέβες νερού και αρνητικές επιρροές από το περιβάλλον.

Εδώ επεμβαίνει το Ενεργειακό Feng Shui:

 • χωρίς οικοδομικές αλλαγές
 • χωρίς μετακίνηση επίπλων
 • χωρίς ειδικά αντικείμενα

Business - Feng Shui

Το Ενεργειακό Feng Shui μπορεί να βοηθήσει όταν σε μια επιχείρηση:

 • ο τζίρος είναι ελλειμματικός
 • οι πελάτες προτιμούν άλλους προμηθευτές ανεξάρτητα από τιμές και ποιότητα
 • το μαγαζί, αν και σε καλή θέση, δεν τραβάει κόσμο
 • υπάρχουν δυσκολίες επικοινωνίας με συνεργάτες και πελάτες
 • οι εργαζόμενοι απουσιάζουν συχνά
 • η απόδοση και αφοσίωση των συνεργατών χρειάζεται βελτίωση
 • η ενοικίαση ή πώληση επαγγελματικών χώρων καθυστερεί χωρίς λόγο

Ενεργειακό Feng Shui συνιστάται όταν πρόκειται για:

 • ίδρυση επιχείρησης
 • επέκταση επιχείρησης
 • μετακόμιση σε χώρους όπου απέτυχε ο προηγούμενος χρήστης

 

Πηγή: vivere magagine

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελίνα-Νάχνα Νικολίτσα

Σύμβουλος Ενεργειακού Φενγκ Σού
Ηχοθεραπεύτρια
email: singing-therapy@hotmail.com

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.