Web
Analytics
Ιριδολογία: εναλλακτική διαγνωστική μέθοδος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ιριδολογία: εναλλακτική διαγνωστική μέθοδος

Η ιριδολογία είναι η επιστήμη που αξιολογεί τον ανθρώπινο οργανισμό αναλύοντας την ίριδα. Και η ίριδα έχει την δική της οπτική γωνία. Την οπτική όλης της ανθρώπινης ζωής. Για αυτό και ονομάζουμε την ίριδα καθρέπτη της ζωής.

Η ιριδολογία είναι η επιστήμη της μελέτης της ίριδας, του χρώματος, των ιδιαίτερων σημείων της, των στιγμάτων της και των αλλαγών της. Μελετώντας την ίριδα μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τις πληροφορίες για όλη τη ζωή του ανθρώπου.

Μπορούμε έτσι να γνωρίσουμε:

 • Τις γενετικές καταβολές ενός οργανισμού.
 • Τα όργανα ή τα συστήματα που είναι κατασκευαστικά πιο ευπαθή.
 • Καταστάσεις φλεγμονής των οργάνων, χρόνιας ευαισθησίας και εκφυλισμού.
 • Συγκεντρώσεις τοξινών στους ιστούς.
 • Παλαιά προβλήματα υγείας και τις ευαισθησίες που ενδεχομένως άφησαν.
 • Καταστάσεις δυσλειτουργίας των οργάνων που έχουν μεν ξεκινήσει, αλλά που ακόμη δεν έχουν φτάσει στο σημείο εκδήλωσης συμπτώματος, κάτι που καθιστά την ιριδολογία χρήσιμη μέθοδο πρόληψης.
 • Τις αιτίες πίσω από τα συμπτώματα.

H ανθρώπινη ίριδα είναι ένα από τα πιο σύνθετα και περίπλοκα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Οι χιλιάδες νευρικές απολήξεις της συνδέονται μέσω του υποθαλάμου με τον εγκέφαλο, μεταφέροντας συνεχώς πληροφορίες στην ίριδα για την τρέχουσα κατάσταση των οργάνων και των ιστών του σώματος. Η ίριδα μας δίνει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον τύπο κατασκευής κάθε οργανισμού, βοηθώντας να κατανοήσουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του.

Καθώς οι ιστοί του σώματος μπαίνουν σε κατάσταση φλεγμονής, η όλη διαδικασία αποτυπώνεται στην ίριδα. Έτσι ο ιριδολόγος είναι σε θέση να αντιληφθεί όχι μόνο την φλεγμονή αλλά και την αιτία της. Ένα τοξινωμένο παχύ έντερο μπορεί να είναι υπεύθυνο για πονοκεφάλους, δερματικά προβλήματα ή αρθρίτιδες.

Η ιριδολογία είναι μία ασφαλής, καθόλου παρεμβατική και καθόλου τοξική διαδικασία αξιολόγησης της ανθρώπινης υγείας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την κλασσική και από την συμπληρωματική ιατρική. Η Ιατρική έρευνα στην Ευρώπη στην Ρωσία και στις ΗΠΑ έχει πλέον προσφέρει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής αυτής της επιστήμης σε σχέση με το παρελθόν. Στην Ρωσία ένα ερευνητικό πρόγραμμα που βασίστηκε σε έρευνα πάνω σε 800.000 ασθενείς κατέληξε ότι η ιριδολογία είναι κατά 85% ακριβής στα συμπεράσματα της. Στην Νότια Κορέα κυβερνητικές κλινικές έρευνες έδωσαν ποσοστό 78,2% ακρίβειας, αλλά 90,2% σε θέματα δυσλειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Σε αντίθεση, οι διαγνωστικές μέθοδοι της κλασσικής ιατρικής προσφέρουν αξιοπιστία της τάξης του 30 – 40%.

Η Ιριδολογία έχει πολλά να προσφέρει στην Ιατρική και σταδιακά θα ενσωματωθεί με αυτήν ως διαγνωστική μέθοδος.

Μια ολιγόλεπτη ειδολογική εξέταση μπορεί να κατευθύνει έναν ασθενή προς την σωστή κατεύθυνση ως προς την φροντίδα της υγείας του γλυτώνοντάς του πολύ άγχος, αγωνία, χρήμα και χρόνο. Τέλος ανακαλύπτοντας την πραγματική αιτία πίσω από ένα πρόβλημα υγείας, ο ιριδολόγος μπορεί να κατευθύνει έναν ασθενή προς τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για αυτόν που θα φέρουν και τα καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία του.

Τι δεν κάνει η Ιριδολογία

 1. Η Ιριδολογία δεν μπορεί να διαπιστώσει το φύλο του ανθρώπου μέσα από τις ίριδές του.
 2. Δεν διαγιγνώσκει ασθένειες. Αντί αυτού, αναλύει την κατάσταση των ιστών, όπως αυτή αντανακλάται στην ίριδα.
 3. Δεν παρέχει στοιχεία για χειρουργικές επεμβάσεις που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια ολικής αναισθησίας. Εξ αιτίας του αποτελέσματος που έχει η αναισθησία στις νευρικές απολήξεις, η ίριδα δεν καταγράφει την κατάσταση των οργάνων κατά την διάρκεια αναισθησίας. Και σε περίπτωση χειρουργικής αφαίρεσης ενός οργάνου, στην ίριδα παραμένει αποτυπωμένη η προχειρουργική κατάσταση του οργάνου.
 4. Η ύπαρξη εγκυμοσύνης δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή μέσω της Ιριδολογίας.
 5. Χολόλιθοι και πέτρες στους νεφρούς δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί.
 6. Η Ιριδολογία δεν μπορεί να διαπιστώσει την παρουσία ιών, παρασίτων, μικροβίων ή βακτηριδίων στο σώμα. Μπορεί όμως να δείξει καταστάσεις ιστών που είναι κατάλληλες για ανάπτυξη τέτοιων μικροοργανισμών.
 7. Δεν μπορεί να υποδείξει τις συγκεκριμένες τοξικές ή φαρμακευτικές ουσίες από τις οποίες έχει τοξινωθεί κάποιος ιστός.
 8. Η φαρμακευτική ή άλλη αγωγή που λαμβάνει κάποιος για να εξισορροπήσει λειτουργικά κάποιο όργανο, εφόσον είναι κατάλληλη και επαρκής, μπορεί να οδηγήσει στο να μη γίνεται αντιληπτό ένα δυναμικό δυσλειτουργίας στο αντίστοιχο όργανο.

ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ;

Αν και η ερώτηση φαίνεται απλή, η απάντηση δεν είναι πάντα. Οι περισσότεροι άνθρωποι απαντάνε γαλάζια ή καφέ, κάποιοι έχουν μια ασαφή άποψη και λένε ότι τα μάτια τους είναι πράσινα ή μελιά, ή ότι αλλάζουν χρώμα σε σχέση με τις συνθήκες φωτισμού. Aλλοι λένε ότι τα μάτια τους είναι «γαλαζογκρί» και σπάνια θα βρείτε κάποιον με ένα καφέ και ένα γαλάζιο μάτι.

Παραδοσιακά, η ιριδολογία αναγνωρίζει τρία βασικά χρώματα: το γαλάζιο, το γκρι και το καφέ, που σχετίζονται από τον βαθμό μελανίνης που εναποτίθεται στην ίριδα (μέσω των σωματικών υγρών π.χ. του αίματος και της λέμφου) και από τον τρόπο που το φως αντανακλάται από τον ίριδα.

Η γκρι ίριδα έχει ιδιοσυγκρασιακές ομοιότητες με την γαλάζια, αλλά με μια ειδική τάση για προβλήματα καταρροής και ρευματικής φύσης, σαν αποτέλεσμα της υπεροξύτητας των κυττάρων του οργανισμού. Πλέον κατηγοριοποιείται μαζί με τις γαλάζιες ίριδες όσον αφορά στην ιδιοσυγκρασία.
Η γαλάζια ίριδα φαίνεται γαλάζια όταν οι επιφανειακές της στοιβάδες δεν είναι ιδιαίτερα χρωματισμένες και οι εν τω βάθει στοιβάδες μπορούν να φανούν. Αν η μεσαία αγγειακή στοιβάδα (το στρώμα) είναι άγρια και συμπαγής, τότε η ίριδα θα φανεί γκρι.

Τα λευκά μάτια (albino) είναι αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης μελανίνης. Η μελανίνη προέρχεται από το μελανοκύτταρα (melanocytes), τα οποία συνήθως βρίσκονται στις βασικές στοιβάδες της επιδερμίδας και του σκελετού των τριχών.

Με βάση τον βαθμό συμπαγότητος των ιριδικών ινών και της ποσότητας μελανίνης, μερικοί άνθρωποι θα έχουν καφέ μάτια ενώ άλλα θα φαίνονται πράσινα ή μελιά. Η αλλαγή αυτή μπορεί να περιορίζεται και σε μία ίριδα μόνο, ή ακόμη και σε τμήμα της ίριδας, με αποτέλεσμα η μία ίριδα να φαίνεται γαλάζια και η άλλη καφέ. Τέλος σε μία γαλάζια ίριδα μπορεί να υπάρχει ένας τομέας με καφέ ή πορτοκαλί χρώμα. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται ετεροχρωμία.

Η Υπερφόρτωση του μεταβολισμού, της οποίας η αιτιολογία μπορεί να είναι φαρμακευτική, διατροφική ή πεπτική, θα αφήσει αργά ή γρήγορα το σημάδι της στην ίριδα με την μορφή χρωστικών κηλίδων.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δημήτρης Αναγνωστόπουλος

Ολιστικός Θεραπευτής
Ιδρυτής της Life Therapy Academy

Βιογραφικό

Ιστότοπος: lifetherapy.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.