Web
Analytics
Ιριδοσκόπηση & Ιριδοανάλυση - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ιριδοσκόπηση & Ιριδοανάλυση

Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι «τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής». Γνωρίζετε όμως ότι μέσα από τα μάτια μπορούμε να αντλήσουμε σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση του οργανισμού μας; Πληροφορίες σχετικά με το βαθμό τοξίνωσης, αν υπάρχουν φλεγμονές και σε ποια συστήματα του οργανισμού, την ποιότητα της κράσης μας και τις εγγενείς μας ευαισθησίες, αλλά και πολλά άλλα χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι γνωστό ότι κάθε ίριδα είναι τόσο μοναδική όσο και τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Κάθε σημάδι, κάθε μικρή τροποποίηση στην διάταξη των ιριδικών ινών μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες τόσο για τις έμφυτες τάσεις του οργανισμού, όσο και για την επάρκεια της σωστής του διαχείρισης.

Η Ιριδοσκόπηση είναι η απλή και ανώδυνη διαδικασία φωτογράφισης της ίριδας του ματιού, ενώ η Ιριδοανάλυση είναι μια υποκλινική διαγνωστική τέχνη που βασίζεται στην μελέτη των μοναδικών μορφολογικών χαρακτηριστικών της ίριδας.

Μέσω της Ιριδοανάλυσης, ο ενδιαφερόμενος θα έχει μία εικόνα για τις αδυναμίες του οργανισμού του και για προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον, καθώς με την βοήθεια της ίριδας, ο Ιριδολόγος/Ιριδοδιαγνώστης θα μπορεί να ανιχνεύσει τις αρχικές αιτίες των εν δυνάμει διαταραχών στα πιο πρώιμα στάδιά τους, ή ακόμη και πριν από την εκδήλωση τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούμε αλλαγές στο σώμα ή στην διάθεσή μας. Τέτοιες αλλαγές μπορεί να συνοδεύονται από συμπτώματα λιγότερο ή περισσότερο ενοχλητικά, που όμως δεν συνάδουν με κάποιο συγκεκριμένο νόσημα. Κατ’ επέκταση, τέτοιες λειτουργικές διαταραχές μας οδηγούν, συνήθως, σε μια εξαντλητική διαδικασία διερεύνησης των αιτιών, που συχνά καταλήγει είτε στην ιδιοπάθεια, είτε αποδίδεται σε κάποιο ψυχολογικό σοκ. Ως εκ τούτου, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το άτομο δεν βρίσκει λύση και απογοητεύεται, καθώς -εκτός των άλλων- δεν λαμβάνει και την κατάλληλη βοήθεια.

Ένας επιπλέον λόγος, για την αποτυχία της αποτελεσματικής αντιμετώπισης τους, είναι και το ότι οι αιτίες των εκάστοτε διαταραχών μπορεί να κρύβονται σε ένα σύστημα ή όργανο του σώματος που δεν συνδέεται άμεσα με τα εμφανιζόμενα συμπτώματα. Καθώς ο οργανισμός μας είναι ένα αλληλεπιδρούμενο σύστημα, ένα απλό ερέθισμα είναι ικανό να διεγείρει μια πολύπλοκη βιολογικά αλυσιδωτή αντίδραση. Έτσι από μια πρωτογενή αιτία, καταλήγουμε στην διαταραχή ενός «δευτερογενούς» συστήματος.

Όταν ο Ιριδοδιαγνώστης «διαβάζει» και αναλύει την ίριδα του ματιού, έχει μπροστά του -κυριολεκτικώς- έναν χάρτη του ανθρώπινου οργανισμού. Έτσι, με εργαλεία του τον χάρτη αυτό, αλλά και την γνώση της ανάλυσής του, είναι εύκολο να αναγνωρίσει κάθε προφανή ή μη αιτία, κάθε ορατή ή υφέρπουσα διαταραχή, καθώς και την αρχική της προέλευση. Γύρω από την κόρη του ματιού, οι διαφορές ζώνες της ίριδας διαδέχονται η μία την άλλη, αποτυπώνοντας μια συνεχόμενη και αδιάσπαστη εικόνα, που με την σειρά της ανταποκρίνεται στα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται αμέσως αντιληπτή κι η εξίσου αδιάσπαστη εικόνα του σώματος και των οργάνων του.

Όπως σε ένα δέντρο από τις ρίζες και τον κορμό του, μέχρι και το τελευταίο φύλλο του, όλα είναι αλληλένδετα, έτσι και το ανθρώπινο σώμα είναι μία ενιαία ψυχο-βιολογική οντότητα. Όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, τα αποτελέσματα της δυσλειτουργίας μπορεί να επηρεάσουν τον οργανισμό με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει η ρίψη ενός βότσαλου την επιφάνεια μίας ήρεμης λίμνης. Αυτή η κυματοειδής εξάπλωση αποδίδεται με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο πάνω στην ίριδα του ματιού, υπογραμμίζοντας την εξέλιξη μιας πρωτογενούς παθολογικής αιτίας, σε δευτερογενείς διαταραχές, εάν δεν υπάρξει η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της.

Έχοντας λοιπόν ως αρχή ότι το «προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν» γίνεται ξεκάθαρο πως η μεγάλη αξία της Ιριδοανάλυσης προκύπτει από την προγνωστική της ικανότητα. Έτσι, σε συνδυασμό με άλλες κλινικές διαγνωστικές μεθόδους, καθώς και τις κατάλληλες θεραπευτικές προσεγγίσεις, μπορεί να προσφέρει όχι απλά την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση, αλλά και την μετάθεση των προβλημάτων υγείας στο μέλλον. Ενώ στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να δράσει καταλυτικά ακόμη και προς την πλήρη αποτροπή τους, εφόσον η φύση των προβλημάτων αυτών είναι τέτοια, ώστε με την απρόσκοπτη συνεργασία Θεραπευτή και θεραπευόμενου, να μπορούν να αποφευχθούν.

 

Συγγραφέας άρθρου: Αγγελική Ζιώζου, Ολιστική Σύμβουλος Ευζωίας - Ψυχοθεραπεύτρια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Holistic Life

Το περιοδικό Holistic Life ασχολείται συστηματικά -βάσει διεθνών επιστημονικών ερευνών που αφορούν τις συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες- με τη μη συμβατική ιατρική, την ιπποκρατική ιατρική, τη διατροφή, τα νέα υγείας και διατροφής, τη βοτανοθεραπεία, την ανθρωποσοφία και την ποιότητα ζωής. 

Ιστότοπος: https://www.holisticlife.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.