Web
Analytics
Rebirthing Breathwork: Η Θεϊκότητα της Αναπνοής και η Συνειδητότητα της Ευημερίας - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Rebirthing Breathwork: Η Θεϊκότητα της Αναπνοής και η Συνειδητότητα της Ευημερίας

Το Rebirthing Breathwork είναι η μοναδική ολοκληρωμένη τεχνική ενοποίησης σώματος νου, πνεύματος με γέφυρα την συνειδητή αναπνοή. Αποτελεί υψηλής ποιότητας μέθοδο για να γνωρίσουμε το απέραντο και μεγάλο δώρο της αναπνοής. Δηλαδή τον ποταμό της ζωής που είμαστε εμείς. Ο κάθε άνθρωπος.

 

Η σωστή αναπνοή μας χαρίζει ισορροπία και ολοκλήρωση. Μας προσφέρει υγεία, συναισθηματική αρμονία και την ευκαιρία να γνωρίσουμε το σώμα και τον εαυτόν μας ολόκληρο, εκ των έσω. Δηλαδή πέρα απο τα δεδομένα, τα καθιερωμένα και αυτα που έχουμε πιστέψει και μας περιορίζουν.

Μέσω της συνειδητής συνεχόμενης αναπνοής του Rebirthing Breathwork και μια σειρά βιωματικών δημιουργικών ασκήσεων, εξασκούμε τον εαυτόν μας στην ευζωΐα, αναπτύσσοντας πτυχές του εγκεφάλου μας που βρίσκονται σε αδράνεια η υπολειτουργούν, λόγω των εντάσεων, παλιών συμπιεσμένων συναισθημάτων και μπλοκάρισματων της αναπνοής.

Η αλήθεια ειναι πως σε γενικές γραμμές, αξιοποιούμε μόλις το 3% της αναπνευστικής μας δυνατότητας.

Αναγνωρίζοντας μεσα από μια συνεδρία Rebirthing Breathwork πως η αναπνοή μας καθαρίζει το ενεργειακό μας σώμα, έχουμε κανει ήδη το πρώτο βήμα για την προσωπική ελευθερία μας.

Το άγχος μειώνεται, η αγωνία υποχωρεί, το αίσθημα ανεπάρκειας εξαλείφεται, η ένταση υποχωρεί. Στην θέση τους έρχονται πιο φυσικές καταστάσεις του νου και του σώματος μας, όπως η γαλήνη και η ομοιόσταση.

Όλες αυτές οι στρεσογόνες καταστάσεις επιδρούν στο σώμα και το νου μας κρατώντας μας δεςμιούς παλιών καταστάσεων. Κι ενώ στο σώμα μας συμβαίνουν δεκάδες αλλαγές ανα δευτερόλεπτο στην βιοχημεία μας, ο συναισθηματικός μας νους παραμένει παγιδευμένος σε ενα τραύμα, σε ένα γεγονός, κρατώντας εκεί ένα τεράστιο ποσόν της ζωτικής μας ενέργειας. Παραμένει δηλαδή στο παρελθόν, εμποδίζοντας την πλήρη ανάπτυξη και άνθιση μας, σε όλα τα επίπεδα.

Απελευθερώνοντας το παρελθόν με την φυσική, ήπια και υψηλής ποιότητας παλέτα του Rebirthing Breathwork, γινόμαστε και πάλι οι κύριοι του εαυτού μας. Η αγάπη ανθίζει μεσα μας. Οι συγκρούσεις σταματούν, ζούμε συμφιλιωμένοι με τον εαυτόν μας και τις μικρές οι μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες. Γινόμαστε συνειδητά μέλη της κοινωνίας, μιας και τα λοιπά μέλη παύουν να αποτελούν απειλή. Κι αυτό γιατί έχουμε πάψει να αισθανόμαστε θύματα ανθρώπων και καταστάσεων. Έχουμε προχωρήσει προς το Life Mastery. Ο κάθε ένας μας έχει την ίδια δυνατότητα να γίνει Master της ζωής του δηλαδή του εαυτού του. Ένα ολοκληρωμένο άτομο.

Ως ολοκληρωμένα ελεύθερα άτομα, μπορούμε και θέλουμε να ζούμε με υγεία, ευημερία, ευαισθησία και σύνδεση με τον δημιουργικό ανώτερο εαυτό μας. Είμαστε γεμάτοι θεία έμπνευση, ενέργεια, θέρμη και ενδιαφέρον για τα κοινά.

Προχωρώντας με το Rebirthing Breathwork, ορισμένοι απο εμας αναζητούμε την λύτρωση από παλιά τραύματα, που είναι κοινά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα: α) το τραύμα της γέννας, β) γονεική απόρριψη, γ) σχολικό τραύμα, δ) θρησκευτικό τραύμα, ε) σεξουαλική παραβίαση, στ) ασυνείδητη τάση θανάτου ζ) καταπίεση της θηλυκότητας, η) παρελθούσες ζωές, θ) φόβος των γηρατειών ι) το Προσωπικό Ψέμμα.

Η ενεργειακή παλέτα του Rebirthing επιδρά στα λεπτότερα ενεργειακά επίπεδα, καθαρίζοντας την συνειδητοτητά μας από βαριές ενέργειες, για να φτάσει στο επίπεδο της κυτταρικής μνήμης. Εξαλείφοντας ουσιαστικά, μεσω της αναπνοής μας, οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε πλέον. Έχοντας εξαλείψει τα τραύματα, μας υποστηρίζει απλά να συνδέθουμε με την απέραντη θεϊκή πηγή. Τον παρατηρητή, την Πηγή (την Ουσια). Δημιουργειται ετσι το νέο μας περιβάλλον στο ανώτερο δικό μας επιπεδο.

Ειναι σημαντικό να γνωρίζουμε επίσης πως κατα την διάρκεια των συνεδρίων ο λήπτης μαθαίνει να εισπνέει συνειδητά οξυγόνο και πράνα (ενέργεια). Ετσι ώστε η ίδια του η ενέργεια να τον βοηθά να προχωρήσει σε βαθύτερες και νέες αποχρώσεις της ύπαρξης του. Αποκαλύπτοντας την απέραντη δυνατότητα ευφυΐας, συμπόνιας, συγχώρεσης, δημιουργίας. Ο άνθρωπος αποκτά και πάλι την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό, την τάση για δημιουργία και συνεργασία. Την εμπιστοσύνη στην θεϊκότητα, την ευημερια και την δυνατότητα να ενωθεί με αλλους ανθρώπους για κοινωφελείς σκοπούς.

Με ρωτούν πολλοί, τι κάνει το Rebirthing Breathwork μοναδικό:
Το Rebirthing είναι απλά μοναδικό όπως ο κάθε άνθρωπος η κάθε μια ανάσα μας! Μας αποκαλύπτει πως είμαστε ένα θεϊκό δώρο και πως τώρα ήρθε η ώρα να το δουμε και να δημιούργησουμε με το ανώτερο επιπεδό μας. Παρέχει όλα τα εργαλεία για να είμαστε φυσικοί και ανεξάρτητοι και να είμαστε εμείς οι θεραπευτές, οι εμπνευστές, οι δάσκαλοι του εαυτού μας.

Επιλεγοντας τον κατάλληλο επαγγελματία rebirther θέτουμε τις βάσεις να εργαστούμε με την ουσία μας σε δέκα περίπου συνεδρίες. To Rebirthing είναι η ίδια η ζωή. Ο ίδιος ο άνθρωπος και η δυνατότητα της ενέργειας του. Μας δείχνει τρόπους να απλοποιήσουμε την ζωή μας και να την κάνουμε φυσική, ολοκληρωμένη, και εκστατική.

Ανοίγουμε το δικό μας κανάλι σύνδεσης με την θεϊκή καθοδήγηση που είναι πάντοτε εκεί για όλους.
Καθε συνέδρια, προσφέρει εργαλεία/δώρα που μπορουμε να αξιοποιήσουμε για προσωπικό και κοινωνικό όφελος. "Οταν κερδίζω εγώ! κερδίζεις εσύ. Όσο περισσότερο κερδίζεις εσύ, τόσο περισσότερο κερδίζω κι εγω". Αυτή ειναι η "Συνειδητότητα της Ευημερίας" πρεσβευτής της οποίας είναι ο ιδρυτής του Rebirthing Breathwork Leonard Orr, από τις αρχές της δεκαετίας του '70.

To Rebirthing είναι ένα ατομικό φαινόμενο που γίνεται κοινωνικό και εξαπλώνεται όπως ακριβώς το υγιές κύτταρο μέσα στον οργανισμό μας. Δεν πρόκειται για κάποια επανάσταση. Ειναι η ίδια η ζωη. Ο ίδιος ο ανθρωπος και η δυνατότητα του.

Κάτι ακόμη σημαντικό που χρειάζεται να τονιστεί είναι πως στο Rebirthing έχει μείζονα σημασία η φυσική επαφή με τα Στοιχεία και τις τεχνικές που εξαγνιζουν την αγαπη, το σώμα, το συναισθηματικό νου και το πνεύμα μας.

Η διαδικασία που ονομάζεται Spiritual Purification (πνευματικός εξαγνισμος) ειναι μια εξάσκηση συνειδητής συνεχόμενης αναπνοής σε επαφή με τα στοιχεία: α) αγάπη, β) αέρας, γ) νερό, δ) φωτιά, ε) γαία

Μια μυστικιστική, βαθειά θεραπευτική και λεπτή διαδικασία.

Το Rebirthing Breathwork είναι πολλά περισσότερα από μια ενεργειακή τεχνική. Είναι τρόπος ζωής, γιατί είναι ο εσωτερικός δάσκαλος. Μας διδάσκει να αναπνέουμε συνειδητά να τρώμε συνειδητά, να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε. Να ζούμε απλά, απολαμβάνοντας την ποιότητα ζωής που μας αξίζει ώστε να είμαστε σε θέση να αναζητούμε τα ανώτερα επίπεδα της συνειδητότητάς μας.

Μέσα από το Rebirthing Breathwork, σύμφωνα με τον ιδρυτή του Leonard Orr, η ανθρωπότητα μπορεί να φτάσει στην ευημερία, στην ολοκλήρωση και την φυσική αθανασία.

Αλήθεια, Απλότητα, Αγάπη

 

Συνοπτικά

Το Rebirthing Breathwork

Πρωτοπαρουσιάστηκε από το δημιουργό του Leonard Orr τη δεκαετία του 70. Εξελίχθηκε γρήγορα, έχει επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και σήμερα είναι η παγκόσμια και υψηλής ποιότητας πρακτική μέθοδος για να βιώσουμε συνειδητά την ελευθερία και την ηγεσία της ζωής μας, φέρνοντας την αναπνοή σε φυσικά επίπεδα. Τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε με το Rebirthing Breathwork είναι πως να αξιοποιούμε δύο σημαντικά ανθρώπινα δώρα/εργαλεία. Την Αναπνοή και την Δημιουργική Σκέψη αλλά και τη σχέση μας με τα πέντε στοιχεία: Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας, Πράνα (Τσι) ή Πεμπτουσία.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν την τεχνική, βρίσκονται σύντομα προ της μεγάλης και ευχάριστης έκπληξης, για το πόσα μπορούν να βελτιώσουν, να μεταμορφώσουν στην ζωή τους και να βιώσουν τη Συνειδητότητα της Ευημερίας αξιοποιώντας την ζωτική ενέργεια της αναπνοής τους.

 

To Rebirthing είναι ένα ατομικό φαινόμενο που γίνεται κοινωνικό και εξαπλώνεται όπως ακριβώς το υγιές κύτταρο μέσα στον οργανισμό μας. Δεν πρόκειται για κάποια επανάσταση. Είναι η ίδια η ζωή. Ο ίδιος ο άνθρωπος και η δυνατότητα του.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πάντμινι Μαρία Τσαμπλάκου

Spiritual Psychology - Rebirthing Breathwork Professional

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Γανοθεραπεία: βαθιά κυτταρική αποτοξίνωση »

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.