Web
Analytics
1η Ημερίδα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

1η Ημερίδα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

1η Ημερίδα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στην Αθήνα

8 Οκτώβρη 2011

 

1η ημερίδα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) στην Ελλάδα στις 8 Οκτώβρη, με διεθνής και τοπικούς ομιλητές, έκθεση βιβλίων ΠΚΙ, εκμάθηση ασκήσεων διατήρησης της υγείας.

Η ιστοσελίδα YinYang.gr και ο Κινέζικος ιατρικός εκδοτικός οίκος PMPH ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να προωθήσουν την καλύτερη γνώση της κινεζικής ιατρικής στην Ελλάδα. Η ημερίδα είναι το πρώτο γεγονός από πολλά που πρόκειται να ακολουθήσουν, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο συνειδητοποίησης αυτής της αρχαίας ιατρικής. Η ημερίδα συγκεντρώνει διεθνείς ομιλητές και ειδικούς, για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με ΠΚΙ στην Ελλάδα και την Κίνα, καθώς και για την εκμάθηση εξειδικευμένων τεχνικών της ΠΚΙ, Qi Gong και άλλα.

Επίσης, στην ημερίδα θα ανακοινωθεί η διεθνή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα για την δημοσίευση του πρώτου ελληνικού βιβλίου ΠΚΙ στην Κίνα από τον εκδοτικό οίκο PMPH. Ακόμα θα παρουσιαστεί το βιβλίο "Βελονισμός και Τουί Να". Τέλος στο εκθεσιακό χώρο θα παρουσιαστούν Ελληνικά βιβλία ΠΚΙ και Αγγλικά βιβλία εκδοτικών οίκων της Κίνας και της Αμερικής.

Καλεσμένοι όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την ΠΚΙ!

Πρόγραμμα:

  • 10:00-10:45 "Ασκήσεις Qi Gong για διατήρηση της υγείας των θεραπευτών και των ασθενών της ΠΚΙ" Λύδια Τυλλιανάκη, δασκάλα Τάι Τσι και θεραπευτικού Τσι Κονγκ.
  • 10:45-11:00 Έναρξη, χαιρετισμός επισήμων. Xiuqin Yang Co-director Confucius Institute in Athens, Πανταζοπούλου 'Αννα, ιδρύτρια του "Natural Health Science" και άλλοι.
  • 11:00-12:00 "Η αναγκαιότητα της σύνδεσης της Π.Κ.Ι με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική" Τηλικίδης Αλέξανδρος, φυσίατρος, βελονιστής, βοτανοθεραπευτής, υπεύθυνος εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
  • 12:00-13:00 "Θεραπευτικά Ατυχήματα. Ενδείξεις, Αντενδείξεις και Παρενέργειες του Παραδοσιακού Κινέζικου Βελονισμού και του Ηλεκτροβελονισμού" Καράβης Μιλτιάδης, φυσίατρος, ειδικός βελονισμού, Γεν. Γραμ. Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού, διευθυντής Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Βελονισμού.
  • 13:00-14:00 "Scalp Acupuncture for Neurologic Diseases" (Κρανιοβελονισμός για Νευρολογικές Παθήσεις) Suzanne Robidoux, TCM Ph.D. Καναδάς
  • 14:00-15:00 Διάλειμμα, έκθεση βιβλίων της ΠΚΙ εκδοτικών οίκων της Κίνας και Ελληνικών βιβλίων ΠΚΙ κ.α.
  • 15:00-16:00 "Συνδυασμός Βελονισμού και Τουί Να" - Παρουσίαση του βιβλίου "Βελονισμός και Τουί Να" Δημητρίου Γιάννης, ιατρός, φυσιοθεραπευτής, Msc. Acupuncture and Tuina
  • 16:00-17:00 "The Chinese Art of the Bed Chamber" (Σεξουαλική Γνώση στην ΠΚΙ, Ιατρική Ιστορική Αναδρομή, Πρακτικές Συμβουλές) Lien Chan Sook Wouters, Msc. Sinology Βέλγιο.
  • 17:00-18:00 "Εντοπισμός και Θεραπεία Σημαντικών Σημείων" Μπουρατίνου Ιλάειρα, Διευθύντρια Oriental Medicine and Shiatsu Training Centre.
  • 18:00 Λήξη ημερίδας, απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης.

Για τις ομιλίες στην αγγλική δεν θα γίνει μετάφραση

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Μέρος: Στοά του βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα

Κόστος εισόδου: 10 ευρώ. Πώληση από τις τοπικές σχολές ΠΚΙ ή στην είσοδο της στοάς του βιβλίου την ημέρα της ημερίδας.

Επικοινωνία: 6972804361, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υποστηρικτές:

People's Medical Publishing House, εφημερίδα Holistic Life, Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Confucius Institute in Athens, Acu – Science, Εκδόσεις Εσοπτρον, Δροσοσταλίδα club, Vitality.gr, Taichi.gr, lifeinbalance.gr, iliohoros.gr, YinYang.gr κα.


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.