Web
Analytics
Απειλούμενα Κινέζικα και Αγιουρβεδικά βότανα βοηθούν στη καταπολέμηση του καρκίνου, νόσων των πνευμόνων και λοιμώξεων - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Απειλούμενα Κινέζικα και Αγιουρβεδικά βότανα βοηθούν στη καταπολέμηση του καρκίνου, νόσων των πνευμόνων και λοιμώξεων

Τα κινέζικα και τα ινδικά αγιουρβεδικά φάρμακα βρίσκονται υπό σοβαρή επίθεση στην Ευρώπη – ενώ την ίδια στιγμή ακόμη τρεις μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του καρκίνου, σε ασθένειες των πνευμόνων, και ίσως να είναι η απάντηση στα μικρόβια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.
Οι μελέτες δημοσιεύτηκαν μόλις τρεις εβδομάδες μετά που τέθηκε σε ισχύ η οδηγία της ΕΕ για τα φυτικά παραδοσιακά φάρμακα για να αφαιρεθούν από τα ράφια όλα τα προϊόντα κινεζικής και αγιουρβεδικής θεραπευτικής.
Όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε αναγνωρισμένο επαγγελματικό οργανισμό εμπορίου μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ή θα αναγκαστούν να σταματήσουν την πρακτική, καθώς τα φάρμακα αυτά δεν θα είναι διαθέσιμα για το κοινό - εκτός από τους συμβατικούς γιατρούς.
Η πρώτη μελέτη ανακάλυψε ότι το ινδικό μπαχαρικό, κουρκουμίνη, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία καρκίνων στο κεφάλι και τον τράχηλο. Το μπαχαρικό σταματά την αντίσταση των κυττάρων στην χημειοθεραπεία. Σε μια μελέτη, ογκολόγοι κατάφεραν να μειώσουν τη δόση του φαρμάκου χημειοθεραπείας, σισπλατίνη, με συντελεστή τέσσερα, και ωστόσο να έχουν θετικό αποτέλεσμα, αφού είχε δοθεί το μπαχαρικό στους ασθενείς.
Στη δεύτερη μελέτη, μια φυτική συνταγή από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική – το Σιάο Τσουάν - βρέθηκε ότι μπορεί να καταπραΰνει τα συμπτώματα της
ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια), κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η φυτική αυτή συνταγή έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από χίλια χρόνια στην Κίνα για την διευκόλυνση από αναπνευστικά προβλήματα.
Στην τρίτη μελέτη, διάφορα βότανα από την παράδοση της Αγιουρβέδα έχει ανακαλυφθεί ότι ενεργούν ως ένα αποτελεσματικό αντιβιοτικό κατά των λοιμώξεων μετά από χημειοθεραπεία, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα έχει εξαντληθεί. Στα βότανα που ελέγχθηκαν περιλαμβάνονται τα άγρια σπαράγγια, τους χουρμάδες, τη false daisy, το κάρυ, το castor oil και το φυτό τριγωνέλλα.


Πηγές: Curcumin study – Archives of Otolaryngology, 2011; 137: 499; Xiao Chuan study – ATS 2011 International Conference, Denver; Antibiotic study – Annals of Clinical Microbiology and Antimicrobials, 2011; 10:21.


Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.