Web
Analytics
Η θεραπεία αλλεργιών με τη συσκευή βιοσυντονισμού Bicom «νομιμοποιήθηκε» με δικαστική απόφαση! - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η θεραπεία αλλεργιών με τη συσκευή βιοσυντονισμού Bicom «νομιμοποιήθηκε» με δικαστική απόφαση!

01 Ιουν 2010

Γράφει: Κασσάνδρα Μουγιάκου, Ιατρός - Παθολόγος


Στις 14 Μαΐου 2009, το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου, μετά από 5 χρόνια δικαστικού αγώνα, αποφάσισε ότι η μέθοδος του βιοσυντονισμού με τη συσκευή Bicom είναι αποτελεσματική στη διάγνωση και στη θεραπεία των αλλεργιών χωρίς να προκαλεί παρενέργειες (Oberlandensgericht Mϋnchen, αριθμός πρωτοκόλλου 6U2187/06).

Ο δικαστικός αγώνας ξεκίνησε λόγω μήνυσης προς την εταιρεία Regumed GmbH, κατασκευάστριας των συσκευών βιοσυντονισμού Bicom. Η κατηγορία ήταν ότι η διαφήμιση της μεθόδου θα έπρεπε να απαγορευτεί, καθότι «η θεραπεία αλλεργιών με τη χρήση αντιστραμμένων δονήσεων είναι γελοίος ισχυρισμός και τόσο αληθινός όσο το Πασχαλινό κουνέλι». Η μήνυση έγινε από την Verband Sozialer Wettbewerd e.V., σύλλογο που έχει σκοπό την εξερεύνηση του διαδικτύου για τον εντοπισμό εταιρειών και θεραπευτών, που ασχολούνται με μεθόδους θεραπείας, μη αναγνωρισμένων από τη συμβατική ιατρική. Η μήνυση ζητούσε την άμεση απαγόρευση της διαφήμισης της μεθόδου καθώς και την επίσημη δήλωση της εταιρείας Regumed GmbH ότι οι ισχυρισμοί της, περί της αποτελεσματικότητας της θεραπείας, ήταν παραπλανητικοί.
Σε ανοιχτή επιστολή της η Regumed, ευχαρίστησε όλους τους θεραπευτές που τη βοήθησαν σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα με την έγγραφη κατάθεση των εμπειριών τους και την διεξαγωγή κλινικών μελετών. Τα πειστήρια που ζητούσε το Δικαστήριο ήταν πολλά κι έπρεπε εμπεριστατωμένα και αντικειμενικά να αποδεικνύουν την υψηλή αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Σημαντική ήταν η βοήθεια των γιατρών της Κίνας, όπου η μέθοδος χρησιμοποιείται μέσα στα νοσοκομεία και οι οποίοι κατέθεσαν έρευνες πάνω σε χιλιάδες ασθενείς. Στις έρευνες αυτές έγινε σύγκριση της μεθόδου διάγνωσης των αλλεργιών με τη συσκευή Bicom με τις κλασσικές αιματολογικές και δερματικές εξετάσεις, καθώς και της αποτελεσματικότητάς της σε σύγκριση με τη χορήγηση αντι-ισταμινικών και κορτιζονούχων σκευασμάτων. Σε αυτές τις έρευνες έχω αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα, γύρω από το θέμα των αλλεργικών παθήσεων.
Το Δικαστήριο αποδέχθηκε ότι η κατάθεση επαρκούς αριθμού επιστημονικά τεκμηριωμένων πρακτικών περιστατικών αποτέλεσε απόδειξη για την αποτελεσματικότητα μιας ιατρικής μεθόδου. Όλες οι κλινικές μελέτες και τα δεδομένα ελέγχθηκαν από το ειδικό Ινστιτούτο Ανάλυσης Δεδομένων και Σχεδιασμού Μελετών (Institut fόr Datenanalyse und Versuchsplanung). Μεταξύ άλλων, τα σχόλια της τελικής αναφοράς του Ινστιτούτου αυτού ήταν: «Όλες οι προηγούμενες μελέτες και η ερευνητική εργασία δείχνουν ότι η διαδικασία Bicom δεν έχει μόνο στατιστικά σημαντικά αποτελέσματα.... Δείχνει να είναι αποτελεσματική σε κλινικό περιεχόμενο. Ανεπιθύμητες παρενέργειες, ειδικά σοβαρές, δεν αναφέρονται σε καμιά μελέτη... Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κλινικής αξιολόγησης ιατρικών προϊόντων». (Dr. Volker W. Rahlfs)
Δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς σε έρευνες και μελέτες, τις οποίες έχω παρουσιάσει σε προηγούμενα άρθρα, αλλά θα καταθέσω απλά το συνοπτικό συμπέρασμά τους. Περίπου στο 80% των ασθενών, που είχαν απογοητευθεί από την συμβατική ιατρική, επιτεύχθηκε πλήρης ή σχεδόν πλήρης εξάλειψη των συμπτωμάτων της πάθησής τους. Αν υπολογίσουμε ότι στο 60% των ιατρείων, όπου χρησιμοποιείται το Bicom διεθνώς, υπάρχουν παρόμοια αποτελέσματα, τότε πάνω από 1 εκατομμύριο ασθενών έχουν πλήρως ιαθεί και ακόμα 780.000 έχουν δει σημαντική καλυτέρευση.
Ειδικά στο θέμα των αλλεργιών, οι 8 στους 10 ασθενείς βρίσκουν την ίαση κι ακόμα 1 στους 10 βρίσκει βελτίωση στα συμπτώματα. Συνολικά, 9 στους 10 ανακουφίζονται από την αλλεργία!
Όλο και περισσότεροι αλλεργικοί αναζητούν την λύση στο πρόβλημα τους, συνειδητοποιώντας ότι η χορήγηση φαρμάκων έχει μόνο καταπραϋντικό κι όχι μόνιμο αποτέλεσμα. Οι χιλιάδες ευχαριστημένων ασθενών δίνουν ικανοποίηση στους θεραπευτές και δύναμη για να συνεχιστεί ο άνισος αγώνας με τις φαρμακευτικές εταιρείες και την γενική δυσπιστία ως προς το άγνωστο. Η μέθοδος του βιοσυντονισμού με τη συσκευή Bicom προωθεί την υγεία εδώ και 22 χρόνια, με τρόπο ανώδυνο, γρήγορο, χωρίς παρενέργειες και με υψηλή αποτελεσματικότητα.
Όπως σημειώνει η Regumed στην ανοιχτή επιστολή της προς τους θεραπευτές, η αναγνώριση της μεθόδου από τις Δικαστικές Αρχές αποτελεί ορόσημο για την ιστορία του βιοσυντονισμού κι ίσως, σε βάθος χρόνου, και για την ίδια την ιατρική επιστήμη.


Κασσάνδρα Μουγιάκου

Ιατρός - Παθολόγος

Holistic Life, τεύχος 36


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.