Web
Analytics
Αναπληρώστε την γλουταθειόνη με το προβιοτικό στέλεχος Lactobacillus fermentum ME-3 - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αναπληρώστε την γλουταθειόνη με το προβιοτικό στέλεχος Lactobacillus fermentum ME-3

Η γλουταθειόνη αποτελεί ένα αντιοξειδωτικό, που είναι απαραίτητη σε πολλές διεργασίες του σώματος.

Η ανεπάρκεια της γουταθειόνης έχει συνδεθεί με την πρόωρη γήρανση. Επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του Αλτσχάιμερ και άλλων παθήσεων. Επιπλέον, συνδέεται με την σταθερή πτώση της μιτοχονδριακής λειτουργίας, λόγω φθοράς του μιτοχονδριακού DNA (mDNA).

Τα επίπεδα της γλουταθειόνης, μπορούν να αναπληρωθούν με την λήψη του στελέχους Lactobacillus fermentum ME-3 ως προβιοτικό.

Το ME-3 είναι ένας τύπος καλών βακτηρίων που μπορεί να παράγει γλουταθειόνη και να επαναφέρει την οξειδωμένη γλουταθειόνη στην ενεργή της κατάσταση. Επίσης, μπορεί να παράγει και να ανακυκλώσει μια άλλη σημαντική αντιοξειδωτική ουσία, την υπεροξειδική δισμουτάση μαγγανίου. Επιπλέον ανακυκλώνει το λιποϊκό οξύ, τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε και άλλες ενώσεις που προλαμβάνουν την οξείδωση.

Οφέλη του ME-3 στην υγεία

Το ME-3 μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μια μελέτη που διεξήχθη το 2011 από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Tartu ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν προβιοτικά βακτήρια εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα οξειδωμένης κακής χοληστερόλης και κακών τριγλυκεριδίων.

Ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι συγκεντρώσεις των καλών ενζύμων της χοληστερόλης και της παραοξονάσης. Οι παραοξονάσες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και αποτοξικοποιητές για τα χημικά παρασιτοκτόνα, τα οργανοφωσφορικά.

Τα οργανοφωσφορικά χρησιμοποιούνται ευρέως ως εντομοκτόνα και παρασιτοκτόνα. Επίσης, χρησιμοποιούνται σε πλαστικοποιητές, αντιαφριστικούς παράγοντες, υδραυλικά υγρά και επιβραδυντικά φλόγας. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν εκτεθεί σε αυτές τις χημικές ουσίες κάποια στιγμή στην ζωή τους. Η υπερβολική έκθεση σε αυτά τα χημικά, πιστεύεται ότι επηρεάζει την ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.

Τα ένζυμα της παραοξονάσης μπορούν να διασπάσουν αυτά τα οργανοφωσφορικά σε αβλαβείς ουσίες. Το ME-3 βελτιώνει την παραγωγή της αποτοξινωτικής παραοξονάσης, PON1.

Επισης, το στέλεχος Lactobacillus υποστηρίζει την υγεία του μικροβιώματος του εντέρου, καθώς παράγει μεταβολίτες που βελτιώνουν την υγιή ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Το ME-3 βοηθά στην διαχείρηση των επιπέδων των φλεγμονοδών μορίων. Επιπλέον, μειώνει την παραγωγή της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, η  οποία συνδέεται με την φλεγμονή και αυξάνει την απελευθέρωση της αδιπονεκτίνης που καταπολεμά την φλεγμονή.

Τα προβιοτικό βακτήριο αντέχει στις όξινες συνθήκες στο στομάχι και στο λεπτό έντερο. Αυτή η ανθεκτικότητα το καθιστά κατάλληλο και για το εξαιρετικά όξινο περιβάλλον του εντέρου.

Η σημασία της γλουταθειόνης -Πως λειτουργεί το ME-3

Η ανεπάρκεια γλουταθειόνης συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων. Αντίθετα, υψηλότερα επίπεδα αυτού του αντιοξειδωτικού συνδέονται με καλή υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Πολλές μελέτες παρέχουν στοιχεία που υποστηρίζουν την «Υπόθεση ανεπάρκειας γλουταθειόνης». Αυτή η θεωρία υποδηλώνει ότι η έλλειψη γλουταθειόνης αποτελεί έναν από τους κύριους βιοχημικούς μηχανισμούς που προκαλούν τη γήρανση.

Τα επίπεδα της γλουταθειόνης συνεπώς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένας ακριβής και αξιόπιστος τρόπος για να αξιολογηθεί η γήρανση.

Επιπλέον, η ανεπάρκεια γλουταθειόνης μπορεί να αντιστραφεί αυξάνοντας την ποσότητα της στο σώμα. Με αυτό τον τρόπο επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης και αυξάνεται η διάρκεια ζωής ενός ατόμου.

Διάφορες δοκιμές έχουν δείξει ότι το L. fermentum ME-3 μπορεί να βελτιώσει τα ποσά της γλουταθειόνης και άλλων αντιοξειδωτικών στο σώμα. Το προβιοτικό βακτήριο μπορεί να αυξήσει την αναλογία της ενεργής γλουταθειόνης προς την αδρανή της μορφή σχεδόν κατά το ήμισυ.

Όταν συνδυάζεται και με τα άλλα οφέλη του, όπως η μείωση των συγκεντρώσεων της οξειδωμένης κακής χοληστερόλης κατά 16% και των επιβλαβών ελεύθερων ριζών κατά 20%, το ME-3 θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να αυξηθούν τα επίπεδα της γλουταθειόνης.

Η συμπλήρωση με αντιοξειδωτικά, που παράγουν καλά βακτήρια θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να έχετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο υγιή.

 

Μετάφραση/απόδοση από το www.dromostherapeia.gr με πληροφορίες από το Natural News

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.