Web
Analytics
Ένα ποτήρι γάλα περιορίζει την δυσάρεστη αναπνοή μετά από κατανάλωση σκόρδου - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ένα ποτήρι γάλα περιορίζει την δυσάρεστη αναπνοή μετά από κατανάλωση σκόρδου

Μια νέα έρευνα έχει αποκαλύψει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε την δυσάρεστη αναπνοή μετά από κατανάλωση σκόρδου είναι να πιείτε ένα ποτήρι γάλα.

Σε δοκιμές με ωμά και μαγειρεμένα σκόρδα, το γάλα πέτυχε «σημαντική μείωση» των συγκεντρώσεων των χημικών ουσιών που δίνουν στο σκόρδο την χαρακτηριστική γεύση και την μεγάλης διάρκειας οσμή του.

Μία από τις ενώσεις – η allyl methyl sulphide (AMS) - δεν μπορεί να διασπαστεί κατά την πέψη και έτσι απελευθερώνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα. Το βούρτσισμα των δοντιών δεν αποτελεί τρόπο θεραπείας, όπως έχουν επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες. Όμως, μπορούμε εύκολα να απαλλαγούμε από την ενοχλητική μυρωδιά, καθώς το "αντίδοτο" βρίσκεται στο ψυγείο μας.

Οι επιστήμονες από Ohio State University που ερεύνησαν το θέμα, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 200 ml γάλακτος μπορεί να μειώσει την παρουσία της AMS στην αναπνοή κατά 50%.

Το πλήρες γάλα αποδείχθηκε αποτελεσματικότερο στην καταπολέμηση της μυρωδιάς από ό,τι το αποβουτυρωμένο, σύμφωνα με τα δείγματα αναπνοής που ελήφθησαν από τον εθελοντή, ο οποίος έτρωγε κατά την διάρκεια των πειραμάτων ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Θεωρείται ότι το λίπος του γάλακτος καταστέλλει τις θειούχες ιδιότητες του σκόρδου.

Αν και το σκόρδο παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, η δυσάρεστη οσμή του αναγκάζει πολλούς ανθρώπους από το αφαιρούν από τη διατροφή τους

Η καθηγήτρια Sheryl Barringer, η οποία εκπόνησε τη μελέτη, δήλωσε: «Το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Επίσης αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C και σεληνίου. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, αλλά και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

«Ωστόσο, η κατανάλωση σκόρδου προκαλεί δυσοσμία της αναπνοής και του σώματος, η οποία μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως και ημέρες».

Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν το γάλα καταναλώνεται μαζί με το γεύμα, και όχι εκ των υστέρων. Αυτό ενισχύει την επίδραση της "αποσμητικής" δράσης και καλύπτει τη «μυρωδιά του σκόρδου κατά τη διάρκεια του φαγητού», πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Υπάρχουν και άλλες τροφές που θεωρούνται ότι περιορίσουν τη δυσοσμία. Σ' αυτές περιλαμβάνονται τα ξερά δαμάσκηνα, ο βασιλικός, η μελιτζάνα και μερικές ποικιλίες μανιταριών - αλλά το γάλα είναι η καλύτερη.

Τα πορίσματα αναφέρονται στο περιοδικό Journal of Food Science.

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.