Web
Analytics
Γυναίκα ανάρρωσε από κορονοϊό μετά από χορήγηση γλουταθειόνης - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Γυναίκα ανάρρωσε από κορονοϊό μετά από χορήγηση γλουταθειόνης

Μια 48χρονη μητέρα από τη Νέα Υόρκη, ανάρρωσε από τον κορονοϊό, μετά την χορήγηση γλουταθειόνης από τον γιό της, φοιτητή της Ιατρικής.

Η Josephine, μητέρα του 23χρονου James Bruzzese, φοιτητή στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης,  ξύπνησε στις 22 Μαρτίου με πυρετό, πόνους στο σώμα και ξηρό βήχα. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ έχασε την όσφρηση και την γεύση της.

Η Josephine μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με πνευμονία.        

Επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα τεστ κορονοϊού (COVID-19), επέστρεψε στο σπίτι με την υποψία ότι έχει τον νέο ιό.

Ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, πήρε την αντιβίωση αζιθρομυκίνη καθώς και το φάρμακο κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη. Κανένα από τα δύο φάρμακα δεν την βοήθησε να αναπνεύσει καλύτερα.

«Είμασταν πολύ ανήσυχοι, καθώς δεν μπορούσε να σηκωθεί και τα συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος, ήταν πολύ σοβαρά», δήλωσε ο James.

Ο James θυμήθηκε μια θεραπεία που βοήθησε την 16χρονη αδερφή του Julia, η οποία το 2015 χτυπήθηκε από μια μυστηριώδη ασθένεια και δεν μπορούσε να περπατήσει, ενώ αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν νόσος του Lyme (ή βορρελίωση).

Ο γιατρός που θεράπευσε την  Julia, Δρ. Richard Horowitz, ειδικός στην νόσο του Lyme, πρότεινε να δοκιμάσει στην Josephine την γλουταθειόνη, το κύριο αντιοξειδωτικό του οργανισμού, και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

«Όταν έχετε ιογενή λοίμωξη με μεγάλη ποσότητα φλεγμονής, δεν έχετε αρκετή γλουταθειόνη για να προστατεύσετε τον πολύ ευαίσθητο πνευμονικό σας ιστό», δήλωσε ο Horowitz, σημειώνοντας ότι η γλουταθειόνη λειτουργεί πολύ καλά σε ασθενείς με Lyme για τη μείωση της φλεγμονής.

Μια ώρα μετά την πρώτη δόση γλουταθειόνης (2.000 mg), η αναπνοή της Josephine βελτιώθηκε, ενώ σηκώθηκε και έκανε μπάνιο.

Μετά από πέντε ημέρες από τη λήψη γλουταθειόνης, η Josephine δεν είχε καμία υποτροπή.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά που ο James και ο Horowitz συνέγραψαν μια μελέτη, η οποία περιελάβανε την περίπτωση ενός 50χρονου άνδρα από το Μανχάταν, ο οποίος είχε θεαματικά αποτελέσματα με τη γλουταθειόνη.

Ο δεύτερος ασθενής δήλωσε στο “The Post” ότι αισθάνθηκε καλύτερα μετά από μια ενδοφλέβια έγχυση γλουταθειόνης.

«Εντός μισής ώρας βελτιώθηκαν τα συμπτώματα της αναπνοής», πρόσθεσε ο 50χρονος.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε online στο περιοδικό «Respiratory Medicine Case Reports».

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.