Web
Analytics
Η κακή διατροφή στην πρώιμη σχολική ηλικία συνδέεται με απώλεια ακοής - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η κακή διατροφή στην πρώιμη σχολική ηλικία συνδέεται με απώλεια ακοής

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι έφηβοι που υποσιτίζονταν στην προσχολική τους ηλικία είχαν τουλάχιστον δύο φορές περισσότερες πιθανότητες,  για να πλήττονται από απώλεια ακοής, σε αντίθεση με συνομηλίκους που τρεφόντουσαν καλύτερα.

Επιστήμονες από τη σχολή Bloomberg  της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, εξέτασαν την σχέση μεταξύ της ακοής και των διατροφικών συνήθειων για πάνω από 2.200 εφήβους στο Νεπάλ,  ως παιδιά πριν από 16 χρόνια.

Για την μελέτη, οι επιστήμονες, εξέτασαν την ακοή των εφήβων από το 2006 μέχρι το 2008. Οι συμμετέχοντες πήραν επίσης μέρος, σε μια διατροφική μελέτη από το 1989 μέχρι το 1991 στην επαρχία Sarlahi στο Νεπάλ, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για να προσδιοριστεί η διατροφική τους κατάσταση.

Με βάση τα αποτελέσματα των ακουστικών εξετάσεων οι νεαροί έφηβοι, που ήταν καχεκτικοί (ή εξαιρετικά κοντοί για την ηλικία τους) κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας, είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες για να παρουσιάσουν σημάδια απώλειας ακοής.

Οι συμμετέχοντες της μελέτης που ήταν πολύ αδύνατοι ως παιδιά έχουν διπλάσιο κίνδυνο απώλειας ακοής.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι ο υποσιτισμός προκαλεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη του εσωτερικού αυτιού, ειδικά όταν το βρέφος είναι ακόμη στην μήτρα, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος απώλειας ακοής.

Ο Keith Wes, καθηγητής της σχολής  International Health στο Bloomberg και κύριος ερευνητής της μελέτης, εξηγεί ότι με τα ευρήματα της θα είναι ευκολότερο να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στην απώλεια ακοής, που παραμένει ένα παραμελημένο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Προσθέτει ότι οι διατροφικές παρεμβάσεις στην πρώιμη παιδική ηλικία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτού του θέματος υγείας.

Για να αποτρέψετε την απώλεια ακοής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα naturalnews, πρέπει να ενσωματώσετε στην διατροφή σας τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά:

  • Το μαγνήσιο και οι βιταμίνες Α, Ε, C μπορούν να σας προστατέψουν από την απώλεια ακοής που σχετίζεται με τον θόρυβο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το μαγνήσιο βοηθάει στην εξουδετέρωση των επιδράσεων των ελεύθερων ριζών από τους δυνατούς θορύβους. Το μαγνήσιο επίσης χρησιμεύει ως προστατευτικό εμπόδιο για τα ευαίσθητα τριχωτά κύτταρα στο εσωτερικό αυτί. Πηγές αποτελούν το μπρόκολο, οι πατάτες, το σπανάκι και οι ντομάτες.
  • Το κάλιο βοηθάει στην ρύθμιση της ποσότητας του υγρού στο αίμα και στον ιστό του σώματος. Μπορεί να βελτιώσει την ακοή καθώς το υγρό στο εσωτερικό αυτί, το μέρος του αυτιού που μετατρέπει τους θορύβους που ακούμε σε ηλεκτρικούς παλμούς και ο εγκέφαλος τους αντιλαμβάνεται ως ήχο, χρειάζεται πολύ κάλιο. Όταν μεγαλώνουμε, αυτά τα επίπεδα φυσιολογικά πέφτουν και αυτό μπορεί να συνδέεται με την πρεσβυακουσία (απώλεια ακοής λόγω ηλικίας). Πήγες αποτελούν τα βερίκοκα, οι μπανάνες, τα πεπόνια, τα πορτοκάλια και οι πατάτες.
  • Ο ψευδάργυρος βοηθάει στην βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύει την κυτταρική ανάπτυξη και θεραπεύει τις πληγές. Επίσης βοηθάει στην καταπολέμηση των μικροβίων, που προκαλούν κοινές λοιμώξεις του κρυολογήματος και του αυτιού. Πηγές αποτελούν
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.