Web
Analytics
Κορονοϊός: Πέθαναν δύο άτομα, που έκαναν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Κορονοϊός: Πέθαναν δύο άτομα, που έκαναν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech

Δύο άτομα στις ΗΠΑ, πέθαναν ξαφνικά λίγες μέρες μετά την χορήγηση του εμβολίου των εταιριών Pfizer/BioNTec κατά του COVID-19.

Το πρώτο περιστατικό θανάτου καταγράφηκε στις 3 Ιανουαρίου, στην Φλόριντα, όπου πέθανε ο μαιευτήρας Gregory Michael, σε ηλικία 56 ετών, 16 ημέρες μετά την χορήγηση του εμβολίου BNT162b2, που κατασκευάστηκε από τις εταιρίες Pfizer/BioNTech.

Η φαρμακευτική εταιρία διερευνά το περιστατικό, αλλά πιστεύει ότι ο θάνατος του Michael, δεν έχει άμεση σχέση με το εμβόλιο. Η Pfizer δήλωσε στην εφημερίδα The Nork Timeς, ότι παρατηρεί στενά όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολιασμένων. Επίσης, δεν έχουν εντοπιστεί θέματα ασφάλειας στις κλινικές δοκιμές ή μετά την προώθηση του εμβολίου της.

Η σύζυγος του Michael, Heidi Neckelmann, δήλωσε στην Daily Mail, ότι ήταν δραστήριος και απόλυτα υγιής, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Είναι πεπεισμένη, ότι το εμβόλιο που έλαβε στις 18 Δεκεμβρίου, προκάλεσε το θάνατο του.

Ο Michael παρατήρησε κόκκινα δερματικά σημάδια σε πόδια και χέρια, 3 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Όταν κατέφυγε στο Ιατρικό κέντρο  Mount Sinai στο Μαιάμι, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αναπτύξει μια σπάνια διαταραχή, ιδιοπαθή θρομβοκυτταροπενική πορφύρα, που χαρακτηρίζεται από μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων. Στη περίπτωση του Michael, δεν είχε καθόλου αιμοπετάλια.

Τα αιμοπετάλια αποτρέπουν την υπερβολική αιμορραγία και βοηθούν στην επιτάχυνση της πήξης του αίματος. Σε άτομα με ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα, το ανοσολογικό σύστημα δυσλειτουργεί και επιτίθεται στα αιμοπετάλια σαν να είναι ξένες ουσίες.

Η Neckelmann ανέφερε, ότι οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον σύζυγο της στο νοσοκομείο είπαν, ότι είναι πολύ πιθανόν το εμβόλιο να ήταν η αιτία που το ανοσοποιητικό του Michael, στράφηκε λανθασμένα εναντίον των αιμοπεταλίων.

Οι γιατροί του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή και μεγάλη ποσότητα αιμοπεταλίων, αλλά δεν βοήθησαν, καθώς οι εξετάσεις αίματος έδειχναν τα αιμοπετάλια να είναι πάντα μηδέν.

Στην συνέχεια πρότειναν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να βγάλει την σπλήνα. Επειδή το αίμα του δεν έπηζε, η επέμβαση ήταν πολύ επικίνδυνη. Τελικά πέθανε από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, πριν προλάβει να κάνει την επέμβαση.

Τόσο το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ) όσο και το Υπουργείο Υγείας στην Φλόριντα ερευνούν το θέμα, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Το δεύτερο περιστατικό θανάτου, καταγράφηκε στις 9 Ιανουαρίου, στην Καλιφόρνια, όπου πέθανε ο 60χρονος ακτινολόγος Tim Zook, μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, έναντι του COVID-19.

Στην αρχή εισήχθη στα επείγοντα στο νοσοκομείο Santa Ana, όπου εργαζόταν, μετά τον εμβολιασμό του. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου και πέθανε.

Η σύζυγος του Tim, Rochelle Zook, δήλωσε ότι ήταν υπέρβαρος και είχε υπέρταση από την ηλικία των 19 ετών, όπου λάμβανε θεραπεία.

Ο Tim, δυόμιση ώρες μετά τον εμβολισμό άρχισε να παραπονιέται για κοιλιακό πόνο και δυσκολία στην αναπνοή. Στην συνέχεια η αναπνοή του επιδεινώθηκε, όπου και διασωληνώθηκε. Στις 7 Ιανουαρίου τέθηκε σε ιατρικά επαγόμενο κώμα. Μια ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης προκάλεσε την μεταφορά του στο ιατρικό κέντρο Irvine, όπου πέθανε δύο μέρες αργότερα.

Αναμένεται η τοξικολογική αναφορά, ενώ η εταιρεία Pfizer επιμένει ότι το εμβόλιο BNT162b2 που δόθηκε στον Tim ήταν ασφαλές.

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.