Web
Analytics
7 τρόποι για να φτάσεις τα 100! - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

7 τρόποι για να φτάσεις τα 100!

04 Νοε 2011

Ο δόκτωρ Clyde Yancy δεν είναι ένας τυχαίος καρδιολόγος. Επικεφαλής καρδιολόγος του Feinberg School of Medicine του Σικάγο, ο Καναδός γιατρός υποστηρίζει ένθερμα όι 7 σχετικά απλές συμβουλές που πρότεινε σε πρόσφατο συνέδριο καρδιολογίας, μπορούν να εξασφαλίσουν τα 90 χρόνια ζωής στο 90% όσω τις ακολουθήσουν πιστά και τα 100 χρόνια σε ένα πειστικά μεγάλο ποσοστό εξ αυτών.

ΟΙ 7 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ του Clyde Yancy

1. Δραστηριοποιήσου!

Η αδράνεια μπορεί να "κουρέψει" μέχρι και 4 χρόνια από το προσδόκιμο της ζωής σου. Οι άνθρωποι που δεν αθλούνται έχουν δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες για καρδιακό ή εγκεφαλικό απ' ότι εκείνοι που αθλούνται σχετικά συχνά.

2. Γνώριζε και κοντρόλαρε τα επίπεδα της χοληστερόλης σου

Υψηλές ποσότητες χοληστερόλης μπορούν να προκαλέσουν υπερβολικό λίπος εντός των αρτηριών σου, αυξάνοντας τον κίνδυνο για ένα έμφραγμα.

3. Κάνε υγιεινή διατροφή

Μια δίαιτα γεμάτη φρούτα και λαχανικά είναι ένα από τα βασικότερα βήματα για να βελτιώσεις την υγεία σου.

4. Μέτρα συχνά την πίεσή σου

Η υψηλή πίεση συχνά αποκαλείται (δικαίως) και "ο αθόρυβος δολοφόνος" γιατί δεν παρουσιάζει συγκεκριμένα συμπτώματα και δεν προειδοποιεί. Ξέροντας και ελέγχοντας τα επίπεδα της αρτηριακής σου πίεσης μειώνεις έως και μέχρι 40% την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου και έως 25% την πιθανότητα εμφράγματος.

5. Κρατήσου στα σωστά κιλά

Η παχυσαρκία εκτός του ότι είναι κύρια πηγή πολλών καρδιακών επεισοδίων μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο της ζωή κατά 4 χρόνια.

6. Πρόσεξε τον διαβήτη

Ο διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης, αρτηριοσκλήρωσης, στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού ειδικά αν τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα δεν ελέγχονται-κρατούνται όσο χαμηλά πρέπει.

7. Κόψε το κάπνισμα

Ο ένας στους δύο μακροχρόνιους καπνιστές πεθαίνει πρόωρα από ασθένειες άμεσα συνδεδεμένες με το κάπνισμα. Με το που σταματήσει το κάπνισμα ένας φανατικός καπνιστής οι πιθανότητες για εγκεφαλικό ή έμφραγμα μειώνονται, ενώ 15 χρόνια μετά το "κόψιμο" του τσιγάρου, ο (μη) κίνδυνός του ισούται με αυτόν ενός μη καπνιστή.

Βέβαια, με την κρατούσα κατάσταση εντός της χώρας, δεν ξέρω πόσοι από εμάς θα ήθελαν να ζήσουν για 100 χρόνια, αλλά ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και οι συμβουλές του γιατρού Yancy θα πιάσουν τόπο.


Πηγή: www.cosmo.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.