Web
Analytics
Η παχυσαρκία της εγκύου επικίνδυνη για παιδιά με αυτισμό ή προβλήματα λόγου - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η παχυσαρκία της εγκύου επικίνδυνη για παιδιά με αυτισμό ή προβλήματα λόγου

10 Απρ 2012

Τα παιδιά που γεννήθηκαν από παχύσαρκες ή πολύ υπέρβαρες γυναίκες, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αυτισμού ή άλλων αναπτυξιακών διαταραχών, όπως στον προφορικό και γραπτό λόγο, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ειδικό στη βιοστατιστική Πάουλα Κρακόβιακ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής "Pediatrics", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν περισσότερα από 1.000 παιδιά. Βρήκαν ότι όσα είχαν γεννηθεί από παχύσαρκες μητέρες, είχαν εξαιρετικά αυξημένο (κατά 67%) κίνδυνο εκδήλωσης αυτισμού σε σχέση με τα παιδιά μητέρων με φυσιολογικό βάρος, ενώ υπερδιπλάσιος ήταν και ο κίνδυνος για άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, όπως τα προβλήματα λόγου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.