Τροφές που προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ
Υπάρχουν powerfoods (τροφές που βελτιώνουν σημαντικά την υγεία) που αν τις καταναλώνετε συχνά, μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτύξετε αλτσχάιμερ.
Από τρόφιμα είναι: μανιτάρια, μήλα, βατόμουρα, πορτοκάλια και ρόδια.
Από ροφήματα και ποτά: κακάο, καφές, πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί.
Οι μεταβολίτες συναντώνται με τις πολυφαινόλες των παραπάνω powerfoods και δημιουργείται ένα ισχυρό προστατευτικό αποτέλεσμα στον οργανισμό έναντι του αλτσχάιμερ.
Σύμφωνα με μία έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και διήρκησε δώδεκα χρόνια, οι ηλικιωμένοι που ακολούθησαν πιο πιστά την διατροφή, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν γνωστική εξασθένηση ή αλτσχάιμερ.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι τα τρόφιμα και τα ποτά είχαν προστατευτική δράση, ενώ τα τεχνητά γλυκαντικά συνδέθηκαν με ταχεία γνωστική εξασθένηση.
Οι μεταβολίτες του κακάο, του καφέ, των μανιταριών και του κόκκινου κρασιού και οι πολυφαινόλες στα μήλα, το κακάο, το πράσινο τσάι, τα βατόμουρα και τα πορτοκάλια, δημιούργησαν μια βιοχημική προστασία από την πνευματική εξασθένηση.
Με πληροφορίες από το Wddty

Συντακτική ομάδα
Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Συντακτική ομάδα
- Καθυστερημένη η διάγνωση της Αγκυλοποιητικής Σπονδυλοαρθρίτιδας
- Η Allergan Aesthetics παρουσιάζει το HArmonyCa™ με λιδοκαΐνη, την πρώτη της υβριδική ενέσιμη θεραπεία διπλής δράσης
- Σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς: κι όμως υπάρχει…
- 9 φυσικές θεραπείες για τις αλλεργίες
- Covid-19 και αποφρακτική υπνική άπνοια