Web
Analytics
Ψυχική και Σωματική Ανάταση - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ψυχική και Σωματική Ανάταση

 Γράφει:  Aναστασία Βασιλείου, Πτυχιούχος Στοματολογίας (U.M.F.C.D), Rejuvance (NHS & E.I.O.M.)

 

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής... Τα συναισθήματα και οι σκέψεις προκαλούν συσπάσεις στους μύες του προσώπου για να εκφραστούν. Πολύ εύστοχα λοιπόν μιλάμε για μια ολιστική ανάταση!

Πώς; Χρησιμοποιώντας τεχνικές απελευθέρωσης και αυτογνωσίας συνδεόμαστε με τον Εαυτό μας. Η σύνδεση με τον Εαυτό μας, μας δίνει καλή υγεία, ο οργανισμός τότε χρησιμοποιεί την ικανότητα αυτοθεραπείας, σταματά τη φθορά, διατηρεί την ελαστικότητά του, τη ζωτικότητά του.

Ως τεχνική απελευθέρωσης, χρησιμοποιώ την τεχνική της Rejuvance. Είναι ένας τύπος μάλαξης που εφαρμόζεται κυρίως με τις άκρες των δάκτυλων, Rejuvance. Είναι ένας τύπος μάλαξης που εφαρμόζεται κυρίως με τις άκρες των δάκτυλων, μια επαναλαμβανομένη κίνηση, ένα ρυθμικό άγγιγμα, όπως το έχω ονομάσει. Μοιάζει και φέρει τις ιδιότητες του ρυθμικού μασάζ που εφαρμόζεται στην ανθρωποσοφιστική ιατρική.

Γίνεται στο πάνω μέρος του σώματος (θώρακας, πλάτη, λαιμός, αυχένας, τριχωτό κεφαλής, πρόσωπο).

Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και ρεφλεξολογία στο πάνω μέρος του σώματος, εφόσον γίνεται πιεσοθεραπεία στα βελονιστικά σημεία και παίρνουν μέρος όλοι οι μεσημβρινοί του σώματος όπου και απελευθερώνουν τυχόν μπλοκαρίσματα. Ανακάλυψα επίσης στοιχεία που τα συναντάμε στη θεραπεία «Rose Method» όπου μαλάσσοντας βαθειά ένα μυ, ξεμπλοκάρεται η αίτια που τον έκανε να συσπαστεί και να την κρατήσει στη μνήμη του.

Και όλα αυτά με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι: Η ηθελημένη προσπάθεια απελευθέρωσης από μπλοκαρισμένες σωματικές καταστάσεις μπορεί να τροποποιήσει με ηλεκτρονική ταχύτητα σκέψεις και συναισθήματα.

Όπως και αντίστροφα: Η ηθελημένη προσπάθεια ανακούφισης από μια σκέψη ή η προσπάθεια μετατροπής ενός συναισθήματος μπορεί να τροποποιήσει με ηλεκτρονική ταχύτητα σωματικές καταστάσεις, ακόμη και σωματικά χαρακτηριστικά!

Φαίνεται λοιπόν ότι και με αυτή τη τεχνική καθαρίζει ο νους και στη συνέχεια ο λόγος.

Ο Λόγος και η δύναμή του είναι ένα άλλο κομμάτι της έρευνας και εφαρμογής στη ζωή μου. Χάριν στη σπουδαία εργασία του Masaru Emoto διαπιστώθηκε (ενώ το αναφέρουν ήδη πολλές αρχαίες πληροφορίες) η επιρροή του λόγου στο μόριο του νερού. Δεδομένου ότι κατά ένα ποσοστό 80% αποτελούμαστε από νερό, είναι καιρός να καθαρίσουμε το λόγο μας έτσι ώστε να καθαρίσει το σώμα μας και το περιβάλλον γύρω μας. Σε αυτό το σημείο ανακαλύπτουμε τη θεραπευτική δύναμη του ήχου και της δόνησής του.

Μιλώντας ολιστικά και πράττοντας έτσι, προσφέρουμε στον οργανισμό όλες τις φροντίδες που κατέχουμε ώστε αθροιστικά να τον φέρουμε στην ένωση με τον Εαυτό του! Η αναπνοή ρυθμίζεται με την εφαρμογή αυτού του ρυθμικού αγγίγματος. Ο ήχος συνοδεύει τις συνεδρίες με τη μορφή του ηχο-μασάζ με ηχογαβάθες. (Το ηχο-μασάζ κάνει τα υγρά στοιχεία του σώματος να ρέουν και εκεί που υπάρχει εμπόδιο να ξεμπλοκάρεται η οδός. Ως αποτέλεσμα, καθαρίζει το σώμα και η αύρα του.)

Η ζωή στη πόλη, η ταχύτητα, η θετικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, δείχνει πόσο γιανγκ/αρσενική είναι στην πλειοψηφία η καθημερινότητά μας. Αναρωτήθηκα, με τι θα μπορούσαμε να ισορροπήσουμε το γιν/γιανγκ* = θηλυκό/αρσενικό στοιχείο γύρω μας και μέσα μας, εύκολα και αποτελεσματικά; Με μικρά πράγματα που μας εναρμονίζουν με τη φύση, μας τη θυμίζουν και τη βρίσκουμε μέσα μας, δηλαδή βρίσκουμε τον Εαυτό μας!

Μερικά από αυτά τα βοηθητικά μέσα μπορούν να είναι τα λάδια, τα αιθέρια έλαια, τα ανθοϊαματα, τα εκχύματα βότανων σε ροφήματα, οι φυσικοί χυμοί, τα φύκια, τα πετρώματα (κρύσταλλοι), τα φυσικά καλλυντικά κ.α. Όλα αυτά είναι μέρη της φύσης και με τη χρήση τους συνδεόμαστε με αυτήν!

Έτσι λοιπόν στις θεραπείες προσπαθώ να καλύψω τις ανάγκες του εαυτού ολιστικά με την ακοή/ τον ήχο, την αφή/το άγγιγμα, την όσφρηση/την μυρωδιά, τη γεύση/την αίσθηση αυξάνοντας έτσι την αντίληψή του και ενώνοντάς τον με τον ίδιο του τον Εαυτό. Θα μπορούσαμε λοιπόν να τις ονομάζαμε και τεχνικές αυτογνωσίας.

Έτσι μπορούμε να αναδείξουμε τη σωματική και ψυχική μας ομορφιά αλλά και τη νοητική!

Είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να δω αυτή τη τόσο απλή τεχνική της ρεζουβάνς κάτω από τον επιστημονικό φακό που απέκτησα με τις πρώτες σπουδές μου σε εξαετή ιατρική σχολή ειδικευμένη στο κεφάλι και το λαιμό, αποκομίζοντας το δίπλωμα του στοματολόγου, με το όποιο στην Ελλάδα θα μπορούσα να γίνω οδοντίατρος... Αλλά και τον ενεργειακό φακό που απέκτησα με τη μύησή μου στο ρέικι, στην αρωματοθεραπεία, στη κρυσταλλοθεραπεία, στην μετεκπαίδευσή μου στην ομοιοπαθητική. Έτσι αισθάνθηκα πως στα χέρια μου αυτή η τεχνική πήρε άλλες διαστάσεις!

*Έγινε γνωστό και σε μας πια το περίφημο γιν-γιανγκ, θηλυκό-αρσενικό, και πόσο αυτό βρίσκεται παντού γύρω μας άλλα και σε κάθε έναν από μας! Άντρες/γυναίκες έχουν αρσενική και θηλυκή πλευρά: αρσενική είναι η σκέψη, θηλυκή τα συναισθήματα, αρσενική είναι η δεξιά μας πλευρά, θηλυκή η αριστερή, αρσενική η πράξη, θηλυκή η αποδοχή...κ.α.

Rejuvenate Tips:

  • να δίνουμε στον εαυτό μας καινούρια ενδιαφέροντα και χόμπι
  • να αλλάζουμε συνήθειες
  • να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες
  • να περπατάμε και να τρέχουμε σχεδόν καθημερινά
  • να κάνουμε ασκήσεις αναπνοής/ να αναπνέουμε σωστά
  • σωστή διατροφή και μικρές ποσότητες /λιγότερες τοξίνες
  • τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο αποτοξίνωση
  • ιαματικά λουτρά
  • επαφή με τη φύση και τον εαυτό.

 

Aναστασία Βασιλείου
Πτυχιούχος Στοματολογίας (U.M.F.C.D)
Rejuvance (NHS & E.I.O.M.)

 

 

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Holistic Life

Το περιοδικό Holistic Life ασχολείται συστηματικά -βάσει διεθνών επιστημονικών ερευνών που αφορούν τις συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες- με τη μη συμβατική ιατρική, την ιπποκρατική ιατρική, τη διατροφή, τα νέα υγείας και διατροφής, τη βοτανοθεραπεία, την ανθρωποσοφία και την ποιότητα ζωής. 

Ιστότοπος: https://www.holisticlife.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.