Web
Analytics
Ku Shen: Κινέζικο βότανο κατά της λευχαιμίας - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ku Shen: Κινέζικο βότανο κατά της λευχαιμίας

Το Ku shen, που προέρχεται από τη ρίζα του Sophora flavescens, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM) για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, από κνησμό και πρησμένα ούλα έως δυσεντερία και ηπατικά προβλήματα.

Σύμφωνα με μελέτη βασισμένη σε δοκιμές in vitro, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The American Journal of Chinese Medicine», η sophoraflavanone G, μια φυτοχημική ουσία στο ku shen, έχει πιθανή αντικαρκινική δράση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Chang Gung στην Ταϊβάν,  εξέτασαν την ικανότητα της sophoraflavanone G να προκαλέσει προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο (απόπτωση) σε κύτταρα ανθρώπων με λευχαιμία.

Η απόπτωση παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη θεραπεία διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως η λευχαιμία. Οι επιστήμονες όταν αναζητούν θεραπεία για τον καρκίνο, προσπαθούν να βελτιώσουν τις προ-αποπτωτικές οδούς σηματοδότησης, οι οποίες εξαλείφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι το Ku shen είναι ισχυρό αντιβακτηριακό, χάρη στην ικανότητά του να μειώνει τη ρευστότητα της κυτταρικής μεμβράνης και ένας αποτελεσματικός αντιφλεγμονώδης παράγοντας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με sophoraflavanone G εμφάνισαν υψηλότερα επίπεδα απόπτωσης. Συγκεκριμένα, τα κύτταρα εμφάνισαν βασικά χαρακτηριστικά του κυτταρικού θανάτου όπως ο κατακερματισμός του DNA και η συρρίκνωση. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ενεργοποίησε τις πρωτεΐνες, κασπάση 3 και 9, που είναι απαραίτητες για τον κυτταρικό θάνατο. Αυτό αύξησε την επίδραση της απόπτωσης στα λευχαιμικά κύτταρα.

Άλλα οφέλη για την υγεία

To Ku Shen ωφελεί όλα τα συστήματα του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των επινεφριδίων, της ψυχικής υγείας, του ανοσοποιητικού, του νευρικού, του αναπαραγωγικού, του κυκλοφορικού και του πεπτικού συστήματος. Έχει αξιόλογες αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Μειώνει τις τοξίνες και το πρήξιμο (ειδικά στην στοματική κοιλότητα) και βελτιώνει την λειτουργία του ήπατος.

Έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει τους όγκους (όπως το καρκίνωμα) και τον πόνο που σχετίζεται με τον καρκίνο (όπως η λευκοπενία και η ναυτία).

Δεν χρησιμοποιείται μόνο η ρίζα του φυτού στην TCM. Τα άνθη του φυτού χρησιμοποιούνται σε εντερικές διαταραχές, όπως η ελκώδης κολίτιδα. Τα φρούτα και τα λουλούδια χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αιμορραγιών, καθώς έχει αιμοστατικές ιδιότητες. Όλα τα μέρη τού φυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη αντιμετώπιση των παθογόνων οργανισμών στο έντερο.

Επιπλέον, θεραπεύει αϋπνία, διάρροια, υψηλό πυρετό, ακανόνιστο καρδιακό παλμό, ζεστά χέρια και τα πόδια, λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, τριχόπτωση, ιό της ηπατίτιδας Β (HBV), ρευματοειδή αρθρίτιδα, μειώνει το οξειδωτικό στρες, βοηθάει σε κατάθλιψη, αλτσχάιμερ και πάρκινσον (βελτιώνει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων).

Το αφέψημά του μπορεί να προκαλέσει διούρηση, μειώσει τη φλεγμονή, επιφέρει χαλάρωση, εξαλείψει το φλέγμα, αυξήσει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, βοηθήσει στο άσθμα (παρόμοια με την αμινοφυλλίνη/aminophylline) και να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Η συνιστώμενη δόση είναι από 3 έως 10 γραμμάρια σε αφέψημα, χάπια ή σκόνη.

Χρησιμοποιείται επίσης σε:

Αλλεργικές αντιδράσεις: Μειώνει τις αλλεργίες και την ισταμίνη. Είναι ωφέλιμο σε κνίδωση, έκζεμα σε οξεία φάση, έκζεμα γεννητικών οργάνων και άλλους τύπους δερματίτιδας.

Δερματικές παθήσεις: Βοηθάει σε δερματίτιδα , χρόνια ψωρίαση και στην επούλωση των πληγών.

Αγγειακό σύστημα: Μπορεί να καταπολεμήσει την αθηροσκλήρωση , βοηθάει στη ροή του αίματος, την αρτηριακή πίεση και την καρδιακή ανεπάρκεια. Επιπλέον, οι επιστήμονες βρήκαν ότι βοηθάει στην αρρυθμία, ιδιαίτερα όταν προκαλείται από στεφανιαία καρδιακή νόσο και πρόωρους καρδιακούς παλμούς.

Διαβήτη: Βελτιώνει την ανοχή από το στόμα στη γλυκόζη, αυξάνει τη χοληστερόλη υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (HDL) στον ορό, μειώνει το σωματικό βάρος, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και άλλους σχετικούς δείκτες λιπιδίων αίματος.

Νεφρά: Προστατεύει τα νεφρά από το οξειδωτικό στρες, που προκαλείται από την υπεργλυκαιμία και το καθιστά ευεργετικό για τη  διαβητική νεφροπάθεια. Προστατεύει τα νεφρά κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Παρενέργειες

Οι σπόροι και η ρίζα του Ku Shen θεωρούνται τοξικά. Επηρεάζει κυρίως το νευρικό σύστημα και τα συμπτώματα είναι σιελόρροια, γρήγορη αναπνοή, αστάθεια στο βάδισμα, σπασμοί, γρήγορος καρδιακός παλμός, ακόμη και θάνατος λόγω κατάθλιψης που οφείλεται σε αναπνευστικές παθήσεις.

Επομένως, συνιστώνται πολύ μικρές δόσεις, καθώς πολύ μεγάλη δόση αυτού του βοτάνου μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες παρενέργειες.

Αλληλεπιδρά με το βότανο Li Lu (Veratrum).

Περιέχει κουαρρινόνη (kurarinone) και οξυματίνη (oxymatrine), οι οποίες μπορεί να είναι τοξικές για το ήπαρ.

 

Πηγές

Natural News

Chinese herbs healing

mybiohack

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.