Web
Analytics
4 γλυκές τροφές που θεραπεύουν την δυσκοιλιότητα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

4 γλυκές τροφές που θεραπεύουν την δυσκοιλιότητα

Γράφει: Michael Ravensthorpe

 

Δεδομένου ότι ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να εξαρτάται από τις επεξεργασμένες και αφύσικες τροφές, η δυσκοιλιότητα και άλλες παθήσεις του εντέρου είναι σε έξαρση. Ευτυχώς η δυσκοιλιότητα (η ακανόνιστη ή σπάνια κένωση του εντέρου εξαιτίας της εντερικής απόφραξης) είναι μία από τις πιο εύκολες παθήσεις για να θεραπευτεί και συχνά απαιτεί κάτι περισσότερο από μία βελτίωση της διατροφής.

Τα περισσότερα άτομα αναγνωρίζουν ότι τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες (κυρίως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα με πίτουρο) έχουν θετική επίδραση στην υγεία του παχέος εντέρου. Ωστόσο τα καταστήματα για την υγεία διαθέτουν, πολλές γλυκές τροφές που είναι επίσης αποτελεσματικές στην θεραπεία των εντερικών διαταραχών.

Παρακάτω αναφέρονται οι καλύτερες από αυτές τις τροφές, καθώς και πληροφορίες για το πώς θα τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Blackstrap μελάσα

Η Blackstrap μελάσα είναι ένα πυκνό σιρόπι που παράγεται από την διαδικασία επεξεργασίας του ζαχαροκάλαμου. Εξαιρετικά πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως σίδηρος, χαλκός και μαγνήσιο. Είναι πολύ δημοφιλής λόγω των θετικών επιδράσεων της στο δέρμα, στα μάτια, στα μαλλιά και στην διάθεση. Παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό, έχει και καθαρτικές ιδιότητες. Πράγματι αν πιείτε δύο κουταλάκια του γλυκού οργανικής μελάσας Blackstrap χωρίς θείο, σε βραστό νερό τότε ενεργοποιείται το έντερο με φυσικό τρόπο και μαλακώνουν τα κόπρανα. Αν καταναλώνετε σε καθημερινή βάση προωθεί την μακροπρόθεσμη τακτικότητα των κενώσεων του εντέρου.

Ξυλιτόλη

Αυτό το πολύ-αγαπημένο υποκατάστατο ζάχαρης, εκτός ότι κάνει καλό στα δόντια και στην απώλεια βάρους, είναι πολύ χρήσιμο και στον καθαρισμό του παχέος εντέρου με φυσικό τρόπο, ειδικά όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ξυλιτόλη μπορεί να καταναλωθεί σε οποιαδήποτε ποσότητα με ασφάλεια (σε αντίθεση με την ζάχαρη, η ξυλιτόλη έχει λίγες θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη). Οπότε μερίδες των 40 gr ή μεγαλύτερες, σε καθημερινή βάση θα μπορούσε, σε βάθος χρόνου, να θεραπεύσει και την πιο επίπονη περίπτωση δυσκοιλιότητας. Είναι προτιμότερο η ξυλιτόλη να προέρχεται από σημύδα και όχι από καλαμπόκι να αποφύγουμε θέματα των γενετικών τροποποιημένων τροφίμων.

Σκούρα σοκολάτα

Η σκούρα σοκολάτα σε αντίθεση με την τοξική σοκολάτα γάλακτος που πωλείται στα σούπερ μάρκετ και στα περίπτερα, περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων. Ένα λιγότερο γνωστό όφελος της σκούρας σοκολάτας είναι η ικανότητα της, να προωθεί την λειτουργία του εντέρου λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε μαγνήσιο (το μαγνήσιο βοηθά στην σύσπαση των μυών του εντέρου, παρακινώντας την απέκκριση). Επομένως τρώγοντας μερικά κομμάτια σκούρας σοκολάτας που περιέχουν τουλάχιστον 75% κακάο μετά από ένα υγιεινό γεύμα, θα βελτιώσετε διπλά τις πιθανότητες του σώματος σας να αποσυμφορήσετε το έντερο από τα συσσωρευμένα κόπρανα.

Ακατέργαστο μέλι

Το ακατέργαστο και μη επεξεργασμένο μέλι διατηρεί όλα τα βασικά μέταλλα και ένζυμα και έχει μία θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα. Σκεφτείτε να πίνετε ένα μίγμα από ακατέργαστο μέλι και ζεστό νερό 30 λεπτά πριν το φαγητό, για να τονώσετε και να προετοιμάσετε το πεπτικό σύστημα, για βαρύτερο γεύμα.

Η δυσκοιλιότητα δεν θα έπρεπε να απασχολεί άτομα που κάνουν μία φυσική διατροφή. Ακολουθώντας μία διατροφή με οργανικά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και καθαρό νερό, θα εξασφαλίσετε ότι σπάνια θα σας απασχολήσουν καταστάσεις που συνδέονται με το έντερο. Τα άτομα που αυτή την περίοδο μεταβαίνουν σε μια πιο υγιεινή διατροφή ή χρειάζονται πρόσθετη βοήθεια με την μακροπρόθεσμη δυσκοιλιότητα, θα ωφεληθούν σίγουρα από αυτά τα νόστιμα και μη συμβατικά καθαρτικά.

 

Λίγα λόγια για τον Michael Ravensthorpe

Ο Michael Ravensthorpe είναι ένας ανεξάρτητος συγγραφέας, που τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η διατροφή, η εναλλακτική ιατρική και το bushcraft. Είναι ο δημιουργός της ιστοσελίδας http://spiritfoods.net/, μέσω της οποίας προωθεί τις πιο υγιεινές τροφές στο κόσμο.

 

Μεταφρασμένο από το www.dromostherapeia.gr

 

Πηγή:www.naturalnews.com 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.