Web
Analytics
4 εύκολοι τρόποι για να κυκλοφορεί το λεμφικό υγρό (λέμφος) ελεύθερα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

4 εύκολοι τρόποι για να κυκλοφορεί το λεμφικό υγρό (λέμφος) ελεύθερα

Γράφει: Marsha Anderson

 

Υπάρχουν τέσσερις εξαιρετικές και απλές μέθοδοι για να μετακινηθεί το λεμφικό υγρό και η κάθε μια θα βοηθήσει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και στην αποβολή των τοξινών.

Βαθειά αναπνοή

Η βαθιά διαφραγματική αναπνοή είναι πιθανώς ο καλύτερος τρόπος για την κυκλοφορία της λέμφου. Αναπνεύστε αργά και βαθιά πιέζοντας την κοιλιά προς τα έξω και στη συνέχεια εκπνεύστε αργά. Η δραματική διακύμανση πίεσης με την διαστολή και τη συστολή του πνεύμονα κινεί τη λέμφο και τη βοηθά επίσης να μπει και πάλι στην κυκλοφορία του αίματος στις υποκλείδιες φλέβες, στη βάση του λαιμού. Η βαθιά και αργή διαφραγματική αναπνοή για 10 λεπτά την ημέρα, θα οξυγονώσει το αίμα και επίσης θα κυκλοφορήσει η λέμφος.

Αναπήδηση

Ένα μίνι τραμπολίνο είναι ένας καλός τρόπος για να ασκηθείτε. Εάν εφαρμόσετε μια ήπια κίνηση χωρίς να σηκώσετε καν τα πόδια σας από το τραμπολίνο, αρκεί για να κυκλοφορήσει η λέμφος. Στην κορυφή της αναπήδησης, το σώμα βιώνει μια στιγμή χωρίς βαρύτητα και εκείνη τη στιγμή όλες οι βαλβίδες μιας κατεύθυνσης των λεμφαγγείων ανοίγουν για να επιτρέψουν στο υγρό να κινηθεί προς τα πάνω. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και χωρίς τραμπολίνο μόνο από την αναπήδηση στα δάχτυλα των ποδιών.

Μασάζ και κίνηση

Η λεμφική παροχέτευση είναι μια τεχνική που διδάσκεται από έναν θεραπευτή, ωστόσο, ένα απαλό μασάζ μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα. Το λεμφικό μασάζ είναι ένας ήπιος τρόπος με πολύ μικρή πίεση, για να τεντωθεί το δέρμα και να  τονωθεί η ροή μέσω των λεμφικών τριχοειδών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα.
Τρίψτε το δέρμα προς την κατεύθυνση της καρδιάς. Κάθε είδους κίνηση, όπως το περπάτημα, θα κυκλοφορήσει τη λέμφο λόγω της σύσπασης των μυών. Ακόμη και το γέλιο βοηθάει πολύ για να κινηθεί το λεμφικό υγρό.

Καστορέλαιο

Δεν υπάρχει φάρμακο που να έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη ροή του λεμφικού, ωστόσο μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με την τοπική εφαρμογή του καστορέλαιου», δήλωσε ο δρ David G. Williams.
Για διέγερση του λεμφικού συστήματος, μια καλή θέση θα ήταν να τοποθετήσει ένα επίθεμα καστορέλαιου (castor oil pack) στη κάτω κοιλιακή χώρα και/ή στο συκώτι.
Για να φτιάξετε ένα επίθεμα καστορέλαιου χρησιμοποιείστε καλής ποιότητας λάδι ψυχρής πίεσης και ένα βαμβακερό ή μάλλινο φανελένιο ύφασμα διπλωμένο πολλές φορές. Μουσκέψτε το ύφασμα στο λάδι και εφαρμόστε το στο δέρμα. Τοποθετήστε ένα νάιλον (ή κάτι πλαστικό) πάνω από το επίθεμα ώστε να μην στάξει το λάδι και στην συνέχεια τυλίξτε μια παλιά πετσέτα για περισσότερη προστασία. Τοποθετήστε ένα μπουκάλι ζεστό νερό πάνω από το επίθεμα ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του λαδιού, το ίδιο επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά πολλές φορές.

 

Μεταφρασμένο από το dromostherapeia.gr

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Marsha Anderson είναι διανοούμενη, ειδικός στο ινστιτούτο Gerson, www.gerson.ogr. Ασκεί οργανική κηπουρική, κάνει υγιεινή ζωή βασισμένη στα φυτά στο ηλιόλουστο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

 

Πηγή: www.naturalnews.com

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα επίθεμα καστορέλαιου (castor oil pack)

http://www.youtube.com/watch?v=sVaCT80TzlY

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.