Web
Analytics
Οι εναλλακτικές θεραπείες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φοβιών - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Οι εναλλακτικές θεραπείες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φοβιών

Γράφει: Fleur Hupston

 

Η φοβία είναι ένας παράλογος φόβος; Τα συμπτώματα της φοβίας μπορεί να είναι διαχειρίσιμα ή να είναι πολύ εξουθενωτικά ώστε η καθημερινή ζωή να διαταράσσεται. Υπολογίζεται ότι το 10% των ανθρώπων στη Βρετανία και λίγο περισσότερο στις ΗΠΑ υποφέρει από φοβίες κάποιου είδους.
Οι πάσχοντες μπορούν να βοηθηθούν με εναλλακτικές θεραπείες για την υγεία, όπως η ομοιοπαθητική, η αρωματοθεραπεία και τα ανθοϊάματα.
Οι κοινές φοβίες περιλαμβάνουν την κλειστοφοβία (ο φόβος των κλειστών χώρων), την αγοραφοβία (φόβος των ανοιχτών χώρων), και ακροφοβία (φόβος για τα ύψη, από σταθερό σημείο). Μια φοβία μπορεί να σχετίζεται με οποιοδήποτε αντικείμενο, πρόσωπο ή κατάσταση και να προκαλείται από ένα υποσυνείδητο αντανακλαστικό.
Τα συμπτώματα των φοβιών μπορεί να είναι μια αίσθηση πανικού ή τρόμου, αδυναμία συγκέντρωσης σκέψης, επιθυμία να φύγει από μια κατάσταση ακόμη και μια ανεξέλεγκτη φυσική αντίδραση όπως το τρέμουλο ή η ζάλη.

Η Ομοιοπαθητική για τις Φοβίες

Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από φοβία. Ο ομοιοπαθητικός θα προσαρμόσει μια θεραπεία για τις ακριβείς ανάγκες του ασθενούς.
Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Nitricum Argentum (νιτρικό άργυρο): μπορεί να δοθεί σε εκείνους που φοβούνται τα ύψη ή πάσχουν από γενική σύγχυση και άγχος.
  • Φώσφορο: συνιστάται συνήθως σε άτομα που φοβούνται το σκοτάδι ή φοβούνται να μείνουν μόνοι τους.
  • Gelsemium: δίνεται όταν κάποιος αισθάνεται αδυναμία στα γόνατα ή κατακλύζεται από φόβο όταν εμφανίζεται μπροστά σε κόσμο.
  • Aconite: μπορεί να δοθεί σε άτομα που φοβούνται το θάνατο ή σε εκείνους που το μυαλό τους, σχεδόν έχει παραλύσει από τον φόβο.
  • Arnica: συνιστάται για τους φόβους που προήλθαν από ένα ατύχημα.

Ανθοϊάματα

Τα ανθοϊάματα βοηθούν να επέλθει μια ισορροπία σε αρνητικές ψυχικές καταστάσεις και συναισθήματα. Οι θεραπείες ποικίλουν ανάλογα με την ψυχική κατάσταση του ατόμου. Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Mimulus: είναι για τους φόβους των πραγμάτων όπως, καθυστέρηση για την εργασία, πτήση ή φόβος για τις αράχνες.
  • Aspen: συνιστάται για ένα φόβο που δεν έχει καμία συγκεκριμένη αιτία, ένα αόριστο φόβο ή άγχος.
  • Red Chestnut: μπορεί να βοηθήσει εκείνους που φοβούνται για την ασφάλεια ή την ευτυχία άλλου ατόμου.
  • Rock Rose: δίνεται συνήθως όταν ο φόβος είναι να μετατραπεί σε τρόμο ή πανικό.
  • Agrimony: είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τους ανθρώπους που αγωνιούν και ανησυχούν πολύ, αλλά τείνουν να κρύβουν τα συναισθήματά τους, κάνοντας πλάκα με τα πάντα.

Αρωματοθεραπεία

Τα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι χρήσιμα στη θεραπεία των φοβιών. Μπορούν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της έντασης και προκαλούν ένα αίσθημα ηρεμίας. Τα έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο, κατά τη διάρκεια του μασάζ, όταν συνδυάζεται με ένα ελαφρύ έλαιο βάσης, ή σε έναν ψεκαστήρα.

Μερικά έλαια για να δοκιμάσετε είναι περγαμόντο, χαμομήλι, γεράνι, γιασεμί, λεβάντα, μαντζουράνα, μελισσόχορτο και ylang ylang.

Από τα ήπια συμπτώματα, όταν πρόκειται για φοβίες, είναι σημαντικό αναζητήσετε τις συμβουλές ενός επαγγελματία γιατί μπορεί συχνά να είναι ένα σημάδι από μια πιο σοβαρή υποκείμενη πάθηση.

 

Μεταφρασμένο από το dromostherapeia.gr

 

Σχετικά με την συγγραφέα

Η Fleur Hupston είναι επαγγελματίας συγγραφέας και γράφει στην ιστοσελίδα www.naturalnews.com και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες. Είναι παθιασμένη με το φυσικό, υγιεινό τρόπο ζωής και μελετά αυτήν την περίοδο για να γίνει φυσιοπαθητικός.

 

Πηγή: www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.