Web
Analytics
Επέμβαση αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άνδρα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Επέμβαση αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άνδρα

Συνέντευξη με τον Πλαστικό Χειρουργό, Θεόδωρο Βουκύδη

 

Τα τελευταία χρόνια χάρη στην πλαστική χειρουργική και τα βλαστοκύτταρα ακούμε για περιπτώσεις επεμβάσεων αλλαγής φύλλου. Πολλά είναι τα άτομα που κυνηγώντας την ευτυχία και την ψυχική τους ισορροπία, παραμερίζουν κάθε προκατάληψη και χωρίς κανέναν ενδοιασμό προχωρούν σε αυτή την επέμβαση.

Συνήθως οι άνδρες είναι αυτοί που προβαίνουν σε μια τέτοια επέμβαση, είναι πιο εύκολη αλλά και πιο λειτουργικό το αποτέλεσμα. Η πλαστική χειρουργική όμως λόγω των βλαστοκυττάρων έχει καταστήσει δυνατή με μεγάλη επιτυχία την αλλαγή φύλου γυναίκας σε άνδρα.

Ο πιο αρμόδιος για να μας μιλήσει γι' αυτό το θέμα, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές επεμβάσεις, είναι ο πλαστικός χειρουργός κος Θεόδωρος Βουκύδης. Του ζητήσαμε να μας μιλήσει για τον ψυχικό κόσμο των γυναικών που αποφασίζουν να κάνουν αυτή την επέμβαση καθώς επίσης και για την διαδικασία που ακολουθείται.

Οι επεμβάσεις αλλαγές φύλου είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της πλαστικής χειρουργικής. Πολλά είναι τα άτομα που καταφεύγουν σε μια τέτοια λύση, στην προσπάθεια τους να βρουν τον εαυτό τους. Το αίσθημα που κυριαρχεί στα άτομα αυτά είναι ότι είναι φυλακισμένα σ' ένα ξένο σώμα.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν αυτή την επέμβαση δεν έχουν τόσο θορυβώδη συμπεριφορά από τους άντρες που θέλουν να κάνουν την αντίστοιχη επέμβαση. Οι άντρες ζητούν να αυξήσουν την σεξουαλική τους δραστηριότητα ενώ η γυναίκες ακολουθούν μια αντρική πορεία αλλά με γυναικεία χαρακτηριστικά. Οι γυναίκες είναι μονογαμικές, είναι έξυπνα άτομα, έχουν σκοπό την οικογένεια, αγαπούν τα παιδιά, γίνονται καλοί γονείς, δουλεύουν πολύ και παρατηρούμε την γυναικεία εξυπνάδα μέσα σ' ένα αντρικό σώμα.

Υπάρχει ένα ερώτημα στην κοινωνία που διχάζει. Ο ομοφυλόφιλος γεννιέται ή γίνεται; Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα πρέπει να εξηγήσουμε πως το παιδί ταυτίζεται με το φύλο του.

Στον εγκέφαλο μας υπάρχουν πολλοί πυρήνες, ένας βασικός πυρήνας είναι και αυτός της σεξουαλικής διαφοροποίησης, ο οποίος αναπτύσσεται στην ηλικία των 2-3 ετών. Το παιδί αναγνωρίζει και ταυτίζεται με το φύλο του-με αντικατροπτισμό των γονέων- και αρχίζει να λέει χωρίς καμία καθοδήγηση: το αγοράκι «μόνος μου» και το κοριτσάκι «μόνη μου». Υπάρχουν περιπτώσεις όμως σε ορισμένα άτομα όπου δεν αναπτύσσεται καθόλου αυτός ο πυρήνας ή αναπτύσσεται βραδέως και μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει και κληρονομική προδιάθεση. Με βάση αυτό τον πυρήνα η σύγχρονη ιατρική παραδέχεται ότι ο ομοφυλόφιλος γεννιέται και δεν γίνεται. Στην περίπτωση που γίνεται κάποιος ομοφυλόφιλος κατά την διάρκεια της ζωής του, υπάρχει διπολική ψυχασθενική διαταραχή, χρειάζεται η συμβολή ψυχιάτρου και δεν γίνονται επεμβάσεις αλλαγής φύλλου.

Σύμφωνα με την νομοθεσία για να προχωρήσει ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να υπάρχει ψυχιατρική εκτίμηση που να βεβαιώνει, ότι το άτομο είναι ψυχικά υγιής και ότι η επέμβαση γίνεται προς όφελος του.

Τα βλαστοκύτταρα για την επέμβαση αυτή είναι αυτόλογα, δηλαδή η λήψη τους γίνεται από το ίδιο το άτομο, που θα κάνει την επέμβαση.

Η επέμβαση γίνεται σε δύο στάδια. Σε πρώτη φάση αφαιρείται το στήθος, όλα τα γεννητικά όργανα μήτρα, ωοθήκες και τράχηλος και γίνεται η πρώτη βαθμίδα αποκατάστασης του νεοφαλού Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και το άτομο παραμένει 2-3 μέρες στο νοσοκομείο. Μετά περνάμε στο δεύτερο στάδιο, τη δημιουργία νεοφαλού και τοποθέτηση των όρχεων όπου γίνεται με τοπική αναισθησία.

Μετά την επέμβαση το άτομο αρχίζει να παίρνει αντρικές ορμόνες με τη μορφή χαπιών και ενέσεων- τα οποία δεν έχουν παρενέργειες- για εφόρου ζωής, για να σταματήσουν να παράγονται οι γυναικείες ορμόνες.

Μετά την επέμβαση μπορούν να κάνουν αίτηση για να πάρουν καινούργια ταυτότητα με νέο όνομα, ανήκουν πλέον στα ληξιαρχεία των αρρένων και μπορούν να εκτελέσουν τα στρατιωτικά τους καθήκοντα.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται πλήρως σε 2 μήνες και υπάρχει πλήρης οργασμός. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί αφήνουμε ένα κομμάτι της κλειτορίδας η οποία ερεθίζεται κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Υπάρχει περίπτωση όμως να χρειαστεί να γίνουν μερικές μικροεπεμβάσεις για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μια από αυτές, είναι μία μέθοδος την οποία χρησιμοποιεί ο κος Βουκύδης και είναι ευρέως αποδεκτή, η μεταφορά κλειτορίδας στην άκρη του πέους.

Πραγματοποιείται ένα με ενάμισι χρόνο μετά την επέμβαση, ώστε ο οργανισμός να έχει πάρει αρκετά ανδρογόνα και να έχει αναπτυχθεί η κλειτορίδα και να μοιάζει σε σχήμα, όπως η βάλανος του πέους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται καλύτερος οργασμός.

Μέχρι στιγμής ο κος Βουκύδης έχει πραγματοποιήσει την επέμβαση αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άντρα, σε άτομα από 19 μέχρι 48 ετών και όλα απολαμβάνουν μια φυσιολογική ζωή.

Μια ενδιαφέρον εκπομπή σχετικά με το θέμα μας, είχε παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης και είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θεόδωρος Βουκύδης MD, PHD, FACS, ISAPS

Πλαστικός Χειρουργός

Βιογραφικό

Ιστότοπος: voukidis.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Θεόδωρος Βουκύδης MD, PHD, FACS, ISAPS

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.