Web
Analytics
Γιατί οι χυμοί μπορούν να θεραπεύσουν - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Γιατί οι χυμοί μπορούν να θεραπεύσουν

Γράφει: Ethan A. Huff, αρθρογράφος στο www.naturalnews.com

 

Η καθημερινή παρασκευή χυμών από ωμά φρούτα και λαχανικά μ΄ ένα καλό αποχυμωτή, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για ν΄ αποκτήσει ο οργανισμός σας βιοδιαθέσιμα θρεπτικά συστατικά και να βελτιώσετε την υγεία σας. Τα βραχυπρόθεσμα οφέλη στην υγεία είναι αυξημένα επίπεδα ενέργειας και ανακούφιση του πεπτικού συστήματος, ενώ τα μακροπρόθεσμα οφέλη είναι η πρόληψη χρόνιων παθήσεων.

Οι χυμοί μπορούν να θεραπεύσουν γιατί:

- αποκαθιστούν την λειτουργία του εντέρου. Η γαστρεντερική δυσλειτουργία είναι μια από τις πιο διαδεδομένες παθήσεις και οι γιατροί παρέχουν συνήθως ελάχιστη ανακούφιση των συμπτωμάτων, προκαλώντας πολλές φορές και επιβλαβείς παρενέργειες. Ωστόσο μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές αγωγές για πεπτικές διαταραχές και το έντερο είναι η παραγωγή ωμών χυμών από φρούτα και λαχανικά, καθώς βοηθάει στην εξάλειψη επιβλαβών τοξινών και βακτηρίων από το παχύ έντερο και στην επούλωση κάθε καταστραμμένου ιστού.

Η Galina Kotiyar (http://www.knowyourgut.com/) είναι ένα από τα πολλά άτομα που έχουν βιώσει μια ισχυρή μεταμόρφωση της υγείας τους, με την κατανάλωση χυμών. Οι γιατροί αδυνατούσαν να της προσφέρουν θεραπεία καθώς έπασχε από ελκώδη κολίτιδα με συμπτώματα όπως έντονο πόνο, κόπρανα με αίμα που την εμπόδιζαν να φάει και να πιει κανονικά. Μόλις όμως άρχισε να πίνει χυμούς από φρέσκα λαχανικά, έκανε καθαρισμούς παχέος εντέρου και κατανάλωσε συμπληρώματα διατροφής, μόλις μετά από 3 εβδομάδες επανήλθε το χρώμα της, επέστρεψε στο κανονικό της βάρος και δεν πάσχει πλέον από καμία ανίατη ασθένεια.

- αποκαθιστούν τις ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Πολλές χρόνιες παθήσεις είναι αποτέλεσμα της έλλειψης θρεπτικών συστατικών από το οργανισμό και μπορεί να διορθωθεί με την κατανάλωση χυμών. Οι φρέσκοι χυμοί αποτελούν μία εύκολη και εύπεπτη πηγή πολλών βιταμινών, ιχνοστοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποφευχθεί η ανάπτυξη καρδιακής νόσου, οργανική ανεπάρκεια, καρκίνος και άλλες παθήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.

Για παράδειγμα, η αντικαρκινική διατροφή του Gerson (http://gerson.org/gerpress/the-gerson-therapy/) περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά και ένζυμα από την χυμοποίηση φρούτων και λαχανικών όπως λάχανο, καρότα, μήλα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Μέσω των χυμών παρέχουμε στον οργανισμό με σταθερή ροή τα αφομοιώσιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και βοηθάμε το σώμα να αυτοθεραπευτεί.

- σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. Η παραγωγή χυμών αποτελούν ένα από τους πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για ν' αποφύγει κάποιος με φυσικό τρόπο τον καρκίνο. Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν βρει ότι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε ρόδια, λάχανο, μπρόκολο, σέλερι, καρότα και μήλα εμποδίζουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων σε όλο το σώμα. Επειδή οι φρέσκοι ωμοί χυμοί περιέχουν συμπυκνωμένες δόσεις αντικαρκινικών θρεπτικών συστατικών είναι θεραπευτικά πιο αποτελεσματικοί από το να τρώμε τα φρούτα και λαχανικά ολόκληρα.

Το καρκινικό ινστιτούτο του πανεπιστήμιου του Stanford (http://cancer.stanford.edu) παραδέχεται για την θεραπευτική δύναμη των χυμών: «Ο φρέσκος χυμός έχει πολλά φυτοχημικά και βιταμίνες, που απορροφούνται εύκολα από τον οργανισμό.».

- σας αδυνατίζουν. Αν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, οι χυμοί μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα παραπανίσια κιλά. Πολλές ασθένειες σχετίζονται με την παχυσαρκία όπως στεφανιαία νόσος, διαβήτης τύπου 2 και παθήσεις του ήπατος και της χολής, οι οποίες μπορούν όμως να αποφευχθούν με την κατανάλωση χυμών.

Ο Joe Cross (http://www.fatsickandnearlydead.com/about.html) παραγωγός της ταινίας «Fat, Sick & Nearly Dead», αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη της δύναμης των χυμών, όχι μόνο στην θεραπεία της παχυσαρκίας αλλά και στην πλήρη αναστροφή των προβλημάτων υγείας που συνοδεύει τα περιττά κιλά. Μετά από μόλις 60 μέρες κατανάλωσης ωμών χυμών έχασε 45 κιλά και βρίσκεται σε πλήρη ανάκαμψη από παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

- βελτιώνουν την διάθεση. Η ψυχική ασθένεια είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο σήμερα και οφείλεται στην ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών. Αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να υπάρχουν επιπτώσεις και στην σωματική υγεία, γι΄ αυτό πρέπει να καλυφτούν οι ελλείψεις με χυμούς και άλλα θρεπτικά μέσα.

«Οι βιταμίνες δρουν σαν καταλυτικοί παράγοντες στο σώμα, καθώς βοηθούν στην επιτάχυνση των χημικών διεργασιών ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και την λειτουργία του εγκεφάλου», εξηγεί η Dr. Hyla Cass στο βιβλίο της «John's Wort: Nature's Blues Buster» που υπογραμμίζει την σημασία της διατροφής στην διατήρηση της ψυχικής υγείας. «Η έλλειψη βιταμινών έχει σαν αποτέλεσμα μερικές φορές να εκδηλώνεται ως κατάθλιψη. Ευτυχώς όταν οι ανεπάρκειες αντιμετωπίζονται με συμπληρώματα ή χυμούς υπάρχει αντιστροφή των συμπτωμάτων.» λέει η Hyla Cass.

 

Μεταφρασμένο από το www.dromostherapeia.gr

 

Πηγή: www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μήπως έχεις ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό; »

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.