Web
Analytics
6 επικίνδυνα συνταγογραφούμενα φάρμακα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

6 επικίνδυνα συνταγογραφούμενα φάρμακα

Γράφει: Ethan Α Huff, αρθρογράφος του natural news

 

Πολλά δημοφιλή φάρμακα που σας συνταγογραφεί ο γιατρός δεν είναι απαραίτητα και ασφαλή και πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά αν θα τα πάρετε ή όχι. Έχει αποδειχτεί ότι συνοδεύονται από σοβαρές παρενέργειες όπως ναυτία, πονοκεφάλους, χρόνια φλεγμονώδη μυοπάθεια, καρδιακές παθήσεις κ.α

Αυτή η πληροφορία καλύπτεται σκοπίμως και διαιωνίζεται ο μύθος ότι τα οφέλη των εγκεκριμένων συνταγογραφούμενων φάρμακων του FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) υπερτερούν κατά πολύ των ενδεχόμενων κινδύνων.

Παραθέτουμε 6 κατηγορίες συνταγογραφούμενων φαρμάκων που η λήψη τους πρέπει να σας προβληματίσει διπλά, εξαιτίας των κινδύνων που κρύβουν.

  • Αναστολείς της αντλίας πρωτονίων (PPIs). Εκατομμύρια Αμερικανοί λαμβάνουν PPIs για ν' ανακουφιστούν από τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Τα PPIs όπως Nexium (εσομεπραζόλη) και Prevacid (λανσοπραζόλη) έχει αποδειχτεί ότι εμποδίζουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και αναστέλλουν την παραγωγή του απαραίτητου οξέος στο στομάχι, τα οποία με την σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν μία σειρά άλλων προβλημάτων. Ο FDA έχει εκδώσει πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους των PPIs, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τον αυξημένο κίνδυνο βακτηριακής διάρροιας, την ανεπάρκεια μαγνησίου και τα κατάγματα οστών. Η μακροχρόνια κατανάλωση των PPIs, έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας και αύξηση σωματικού βάρους.
  • Στατίνες. Οι στατίνες είναι πρώτες σε πωλήσεις φαρμάκων, για πολλά συνεχή χρόνια και έχουν γίνει δεκτές από το ιατρικό σύστημα ως μία θαυματουργή θεραπεία για την υψηλή χοληστερίνη και τις καρδιακές παθήσεις. Άλλα δημοφιλή φάρμακα στατινών όπως το Lipitor (atorvastatin calcium) και το Crestor (rosuvastatin calcium) έχει αποδειχτεί ότι αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο του διαβήτη, των παθήσεων του ήπατος, την βλάβη εγκεφάλου, την μυϊκή ατροφία ακόμη και τον πρόωρο θάνατο. Στην πραγματικότητα, οι παρενέργειες των στατινών είναι τόσο σοβαρές, που ο FDA επέκτεινε τις επίσημες προειδοποιήσεις του σχετικά με την χρήση τους. Εκτός από αυτό, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη στατινών για την πρωτογενή πρόληψη της καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου δεν βοηθάει, που σημαίνει ότι αυτή η κατηγορία φαρμάκων είναι ιατρικά άχρηστη για τα άτομα που προβλέπονται.
  • Αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά είναι μία κατηγορία φαρμάκων που προκαλούν μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας χωρίς να παρέχει κανένα όφελος. Συνταγογραφούνται υπερβολικά για καταστάσεις που συχνά δεν ανταποκρίνονται καν σε αυτά. Η μακροπρόθεσμη κατάχρηση των αντιβιοτικών από το ιατρικό σύστημα έχει κάνει πολλές λοιμώξεις πιο ισχυρές και αθεράπευτες. Σύμφωνα με την Shane Ellison, MS, από την ιστοσελίδα http://thepeopleschemist.com/, τα τρία πιο επικίνδυνα αντιβιοτικά που συνταγογραφούνται σήμερα είναι η λεβοφλοξασίνη (Levaquin), η υδροχλωρική βανκομυκίνη (Vancocin) και το Bactrim (περιέχει τριμεθοπρίμη και σουλφαμεθοξαζόλη). Η Ellison επίσης αναφέρει ότι οι κινολόνες (quinolones), η πιο συχνή κατηγορία αντιβιοτικών που συνταγογραφείται, είναι εξίσου επικίνδυνες, σημειώνοντας ότι τα αντιβιοτικά όπως η σιπροφλοξασίνη (ciprofloxacin), η μοξιφλοξασίνη HCL (Avelox) και η οφλοξασίνη (FLOXIN), μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές και μόνιμες αναπηρίες.
  • Τα αντιψυχωσικά. Τα αντιψυχωτικά είναι μία θανατηφόρα κατηγορία φαρμάκων, που συχνά συνταγογραφούνται για καταστάσεις όπως η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή και η σοβαρή μείζων κατάθλιψη. Επίσης συνταγογραφούνται για καταστάσεις εκτός ενδείξεως (off label) όπως ήπια διαταραχή διάθεσης και καθημερινό άγχος. Αλλά δημοφιλή αντιψυχωσικά όπως το eroquel (quetiapine fumarate), το Abilify (aripiprazole), το Risperdal (ρισπεριδόνη) και το Zyprexa (ολανζαπίνη), έχει αποδειχτεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα επίπεδα των λιπιδίων, τα επίπεδα της χοληστερόλης και προάγει την αύξηση βάρους. Αλλά ακόμη πιο ανησυχητικό είναι η μακροπρόθεσμη νευρολογική και εγκεφαλική βλάβη που μπορεί να προκύψει από την λήψη των αντιψυχωσικών, για να μην αναφέρουμε το κατά πολύ αυξημένο κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει σημαντικές παθήσεις όπως καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη. Τα αντιψυχωσικά είναι τόσο επικίνδυνα, που σύμφωνα με μία μελέτη στο περιοδικό British Medical Journal (BMJ), είναι πιο θανάσιμα από την τρομοκρατία.
  • Οπιοειδή αναλγητικά. Τα οπιοειδή αναλγητικά είναι φαρμακευτικά ναρκωτικά που έχουν ανακηρυχθεί επίσημα ως ο κυριότερος λόγος θανάτου στην Αμερική σήμερα και πρωτοπόρα είναι το Vicodin (διτρυγική υδροκωδόνη και ακεταμινοφαίνη), το OxyContin (οξυκωδόνη HCI), το Percocet (οξυκωδόνη και ακεταμινοφαίνη), η κωδεΐνη και η μορφίνη. Σύμφωνα με μια μελέτη από το πανεπιστήμιο Brandeis της Μασαχουσέτης, τα παυσίπονα ευθύνονται αυτή την στιγμή για την πρόκληση των περισσότερων θανατηφόρων υπερβολικών δόσεων, σε σύγκριση με την κοκαΐνη και την ηρωίνη μαζί. Το Αμερικάνικο Κέντρο ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDS) έχει χαρακτηρίσει αυτό το γεγονός, «επιδημία θανάτων» λόγω των συνταγογραφημένων αναλγητικών.
  • Οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs). Αντικαταθλιπτικά όπως το Prozac (φλουοξετίνη), το Zoloft (σερτραλίνη), το Paxil (παροξετίνη) και το Lexapro (εσιταλοπράμη) υπάρχουν εδώ και χρόνια αλλά οι κίνδυνοι που μπορούν να προκαλέσουν δεν χρίζουν μεγάλης προσοχής, αν και θα έπρεπε. Παρενέργειες όπως αυτοκτονικές τάσεις, σεξουαλική δυσλειτουργία, γαστρεντερική αιμμοραγία και καρδιακές παθήσεις, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, όταν πρόκειται για τις πολλές παρενέργειες των SSRIs. Σε κάποιες περιπτώσεις τα SSRIs, μπορούν στην πραγματικότητα να κάνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης χειρότερα, με αποτέλεσμα κάποια άτομα να γίνουν βίαια.

 

Μεταφρασμένο από το www.dromostherapeia.gr

 

Πηγή: www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.