Web
Analytics
Το σώμα έχει την δική του λογική - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Το σώμα έχει την δική του λογική

Βιβλίο: Το σώμα έχει την δική του λογική
Συγγραφέας: Τερέζ Μπερτερά με τη Συνεργασία της Καρόλ Μπερνστάϊν
Εκδόσεις: Θυμάρι

 

to_soma_exei_ti_dikh_toy_logiki-bertera

Λίγα λόγια για το βιβλίο

"Το να προσεγγίζεις κάποιον

μέσα από το σώμα του, είναι σαν να

εισχωρείς στα πιο βαθιά στρώματα

της προσωπικότητάς του "

 

Στο σώμα καταγράφεται όλη η ιστορία της ζωής μας. Ό,τι καλό και ό,τι κακό του κάναμε. Από τη γέννηση μας μέχρι σήμερα. Από τα πρώτα παιδικά χρόνια αρχίζουν οι πιέσεις: "Κάτσε έτσι, κάτσε αλλιώς, μην κουνιέσαι, μη βάζεις το χέρι σου. . . .  εκεί". Υποταχθήκαμε όπως μπορέσαμε και για να νιώσουμε άνετα μέσα σ' αυτή την υποταγή, χάσαμε τη δική μας άνεση.

Ας φύγουμε απ΄αυτόν τον προγραμματισμό. Μια γυναίκα μας διηγείται την προσωπική και επαγγελματική της εμπειρία και μας προτείνει μια Αντι-γυμναστική. Δεν πρόκειται βέβαια, για τις βασανιστικές ασκήσεις που βλέπουν το σώμα σας μέσο για να φέρει το "το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα". Πρόκειται για κινήσεις του σώματος που η ίδια τις ονομάζει Προετοιμασίες.

Μ' αυτές θα κάνουμε το αντίστροφο χρονικό ταξίδι της ζωής μας μέχρι την πρώτη ηλικία, που το σώμα μας ήταν ακόμα ελεύθερο.

Μ' αυτές μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες, να έχουμε την τόλμη να ξαναβρούμε τη γνησιότητά μας και ν' ανακαλύψουμε την ομορφιά μας που οπωσδήποτε έχουμε.

Μ' αυτές μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα της ψυχρότητας και ανικανότητας και να γνωρίσουμε τη σπάνια ικανοποίηση της ερωτικής συνύπαρξης.

 

...Αντί να εμβαθύνουμε τη γνώση του σωματός μας για να τι περικλείει, προσθέτουμε επιπλέον στοιχεία - ρούχα παραδείγματος χάρη. Προσέχουμε να κάνουμε μια επιλογή ρούχων συνετή και κολακευτική ώστε να προβάλλουμε μιά ικανοποιητική εικόνα του εαυτού μας και να κρύψουμε τα ελλατώματα του σωματός μας. Αντί να αναπτύξουμε, δουλευοντάς το, τη φυσική χάρη του σώματός μας, στηριζόμαστε στη δουλειά των μοντελίστ για να μας δώσουν μιά ετοιματζίδικη κομψότητα. Αντί να επενδύουμε πάνω στο σώμα μας επενδύουμε πάνω στα ρούχα μας. Αντί να φοράμε τα ρούχα μας, είναι μάλλον αυτά που μας φοράνε, που μας στηρίζουν, που αναλαμβάνουν να μας δώσουν ένα σύνολο, ένα στυλ.

Απόσπασμα από το βιβλίο

 

. . .Όταν ο φυσικός ρυθμός της κυκλοφορίας της ενέγειας διαταράσσεται από μία εξωτερική αιτία, όπως υπερβολική τροφή για παράδειγμα ή από μιά εξωτερική αιτία, όπως η απότομη αλλαγή κλίματος, τότε ένας υγιής οργανισμός βάζει μπροστά το δικό του ρυθμιστικό σύστημα. Αρκεί να περιμένει κανείς να "περάσει". Συμβαίνει όμως καμιά φορά, αυτό το ρυθμιστικό σύστημα να είναι υπερφορτισμένο και ανίκανο να αντιμετωπίσει τη διαταραχή. Τότε η ενέργεια στρέφεται αλλού και διασκορπάται. Μερικές περιοχές έχουν υπερβολική και  μερικές έχουν έλλειψη. Το ενεργειακό κύκλωμα δεν μπορεί πλέον να ακολουθήσει τη φυσική του πορεία. Παρόμοια με υδροφράκτες, τα "σημεία του βελονισμού" τοποθετούνται κατά μήκος αυτής της πορείας και ρυθμιζοντάς τα η κινέζικη ιατρική εξασφαλίζει την κανονική κυκλοφορία της ενέργειας σ' όλο το σώμα.

Απόσπασμα από το βιβλίο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.