Web
Analytics
Υπάρχει το σημείο Τζι (G); - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Υπάρχει το σημείο Τζι (G);

Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι μερικές γυναίκες μπορούν να βιώσουν οργασμό όταν μια περιοχή του κόλπου ερεθιστεί έντονα. Αυτή η περιοχή έχει ονομαστεί σημείο Γκράφενμπεργκ (Grafenberg) ή σημείο Τζι (G) προς τιμήν του Ernest Grafenberg, του γυναικολόγου που παρατήρησε πρώτος την ερωτική σημασία αυτής της περιοχής. Υποστηρίζεται ότι το «σημείο» Τζι δεν είναι ένα σημείο που μπορεί να αγγιχτεί από την άκρη ενός δαχτύλου, αλλά μάλλον είναι μια αρκετά μεγάλη περιοχή που αποτελείται από το χαμηλότερο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου, την ουρήθρα και τους γύρω αδένες. Βρίσκεται περίπου ένα εκατοστό κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και στο 1/3 ή περίπου στα μισά της απόστασης από το άνοιγμα του κόλπου.

Το σημείο Τζι μπορεί να εντοπιστεί με τη συστηματική ψηλάφηση ολόκληρου του πρόσθιου τοιχώματος του κόλπου ανάμεσα στο οπίσθιο τμήμα του ηβικού οστού και τον τράχηλο. Συνήθως χρειάζονται δύο δάχτυλα και συχνά είναι απαραίτητο να ασκηθεί βαθιά πίεση μέσα στον ιστό για να βρεθεί το σημείο. Αυτή η εξερεύνηση μπορεί να γίνει είτε από το σύντροφο της γυναίκας είτε από την ίδια τη γυναίκα.

Ίσως το πιο καταπληκτικό πράγμα για τους οργασμούς που προκύπτουν από το σημείο Τζι είναι ότι μερικές φορές συνοδεύονται από έκχυση υγρών από το άνοιγμα της ουρήθρας. Η έρευνα δείχνει ότι η πηγή αυτού του υγρού μπορεί να είναι μια περιοχή που ισοδυναμεί με τον ανδρικό προστάτη. Οι αγωγοί αυτής της περιοχής αδειάζουν απευθείας στην ουρήθρα. Σε μερικές γυναίκες, οι οργασμοί του σημείου Τζι οδηγούν το υγρό να σπρωχθεί με δύναμη μέσω αυτών των αγωγών έξω από την ουρήθρα. Λαμβάνοντας υπόψη την ομόλογη φύση του ιστού του σημείου Τζι και του ανδρικού προστάτη, μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα υγρά αυτά είναι παρόμοια με τα συστατικά του προστάτη που περιέχονται στο ανδρικό σπερματικό υγρό. Πράγματι, έρευνες στις οποίες έγινε χημική ανάλυση των γυναικείων υγρών κατέδειξαν ότι περιείχαν υψηλά επίπεδα ενός ενζύμου που είναι χαρακτηριστικό συστατικό του ανδρικού σπέρματος και προέρχεται από τον προστάτη. Επίσης, μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι το υγρό έχει ήπια μυρωδιά σπέρματος. Ωστόσο, άλλες έρευνες υποδεικνύουν ότι το υγρό είναι χημικά πιο κοντά στα ούρα παρά στο σπέρμα.

Αν και η ύπαρξη οργασμών από το σημείο Τζι έχει αναφερθεί με αρκετό βαθμό αξιοπιστίας, το φαινόμενο δεν έχει γίνει ακόμα πλήρως κατανοητό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τάνια Μπαταλαμά, Ma

Σεξολόγος, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών
Σύμβουλος σχέσεων / γάμου 

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.sex-therapy.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.