Web
Analytics
Τα μυστικά του επιτυχημένου γάμου - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Τα μυστικά του επιτυχημένου γάμου

Ο γάμος πολλές φορές αποτελεί μία αρκετά απαιτητική υπόθεση ανεξάρτητα με το πόση αγάπη υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι ή πόσο δυνατός είναι ο έρωτας μεταξύ τους. Στην εποχή μας η καθημερινότητα είναι πιεστική και οι πιθανότητες να επηρεάσει το ζευγάρι αρνητικά δεν είναι λίγες. Ένας επιτυχημένος γάμος χρειάζεται οπωσδήποτε αγάπη, ωστόσο απαιτεί και κοινή συστηματική προσπάθεια ώστε να μείνει ζωντανή η «σπίθα» που ένωσε τους δύο συντρόφους. Οι σχέσεις και πιο συγκεκριμένα ο γάμος μπορούν να μείνουν αναλλοίωτα και άφθαρτα στο πέρασμα του χρόνου με λίγη καλή διάθεση και προσπάθεια.

Ένα από τα «μυστικά» ενός επιτυχημένου γάμου είναι η καθημερινή αμοιβαία προσπάθεια να μην αφήνετε ασήμαντα πράγματα να μπαίνουν ανάμεσά σας και να προκαλούν συγκρούσεις. Το ποιος θα βγάλει τα σκουπίδια ή θα πλύνει το αυτοκίνητο αν και φαντάζει αδύνατο μπορεί να οδηγήσει σε στιγμιαία σύγκρουση και τα επιχειρήματά σας να απειλήσουν ακόμη και το σεβασμό στο πρόσωπο του συντρόφου σας.

Εξίσου σημαντικό είναι να λαμβάνετε από κοινού όλες τις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας. Θέλετε να κάνετε μία νέα σημαντική αγορά, να στείλετε τα παιδιά σε διαφορετικό σχολείο, να κάνετε μία ριψοκίνδυνη στροφή στην καριέρα σας; Αφού συζητήσετε μεταξύ σας επιλέξτε μαζί τι θα κάνετε με τα ζητήματα που σας απασχολούν έτσι ώστε να μη νιώσει κανείς από τους δυο ότι κυριαρχείται ή ότι η γνώμη του έχει μικρότερη βαρύτητα.

Όπως είναι φυσικό, σε κάθε γάμο υπάρχουν και θέματα στα οποία ποτέ δε θα συμφωνήσετε, αφού δεν παύετε να είστε δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Σ' αυτές τις περιπτώσεις αρκεστείτε στο να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε και να προχωρήσετε παρακάτω αποδεχόμενοι το γεγονός ότι θα υπάρξουν φορές που αυτό το βήμα θα κριθεί απαραίτητο.

Μην αμελήσετε επίσης να διαθέσετε αρκετό χρόνο ο ένας στον άλλον. Ο χρόνος αυτός είναι ωφέλιμο να είναι ποιοτικός. Μία μέρα οι δυο σας μακριά από τη ρουτίνα και τους περισπασμούς μπορεί να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα της αγάπης στη σχέση σας και να σας θυμίσει τον πρώτο καιρό της γνωριμίας και τα πρώτα σκιρτήματα που αισθανθήκατε.

Καθοριστικό στη διατήρηση της σχέσης σας είναι να δεχτείτε να παραιτηθείτε και να παραδεχτείτε πως κάνετε λάθος. Μερικές φορές θα χρειαστεί να αφήσετε τον εγωισμό σας στην άκρη και να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που λέει ο σύντροφός σας είναι πράγματι το σωστό. Αν είστε και οι δύο πρόθυμοι γι' αυτό τότε θα ξεφύγετε εύκολα από μία δύσκολη κατάσταση. Επιπρόσθετα, μην προσπαθήσετε να αλλάξετε το σύντροφό σας. Είναι αυτός που είναι και η συνεχής προσπάθεια να αλλάξει θα τον κάνει να αισθανθεί ανεπιθύμητος. Αποδεχτείτε τις πιθανές αδυναμίες του και εκτιμήστε τις διαφορές μεταξύ σας ή ακόμη καλύτερα κάντε εσείς την αλλαγή.

Βασικό συστατικό ενός επιτυχημένου γάμου είναι και η επικοινωνία. Αυτό προϋποθέτει να λύνετε τις διαφωνίες σας με συζήτηση κι όχι με φωνές ή καυγάδες. Με σεβασμό μπορείτε να συνεννοηθείτε καλύτερα. Διατηρείστε την οικειότητα ως μέρος του γάμου σας ενθυμούμενοι ότι το πρόσωπο που έχετε δίπλα σας είναι αυτό με το οποίο θέλετε να μοιραστείτε τη ζωή σας, το οποίο σημαίνει να αφήσετε τις αναστολές και να αισθανθείτε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Μη θεωρήσετε ποτέ το σύντροφό σας δεδομένο. Μη σταματήσετε να γεννάτε ιδέες που θα αναβιώνουν τη σχέση σας. Κάντε γι' αυτόν ό,τι θα κάνατε για να τον κερδίσετε, εκπλήξεις, δώρα ή κάτι που ξέρετε ότι τον ευχαριστεί.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να κάνουν το γάμο σας ευτυχισμένο. Όσα περισσότερα πράγματα κάνετε ο ένας για τον άλλον τόσο πιο ευχάριστη θα είναι η κοινή σας ζωή.

 

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κρίστη Μηλιόρδου M.Sc

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Βιογραφικό

Ιστότοπος: kristimiliordou.blogspot.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.