Web
Analytics
Αμανατίδου Φωστηρία, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αμανατίδου Φωστηρία, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Αμανατίδου Φωστηρία και εργάζομαι ως Ψυχολόγος από το 2004. Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έκανα πρακτική άσκηση στο Τμήμα Γεροντικών Ανοιών του Γ.Π.Ν. Παπανικολάου και στην Ελληνική Εταιρεία Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών αξιολογώντας ασθενείς με προβλήματα άνοιας και συμμετέχοντας στην ομάδα στήριξης φροντιστών ατόμων με άνοια. Μετά το πέρας των σπουδών μου συμμετείχα εθελοντικά στην ομάδα εικαστικής θεραπείας ατόμων με άνοια της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών, στη Χ.Ε.Ν. Κέντρου Θεσσαλονίκης ως υπεύθυνη διεξαγωγής ομάδας νέων γυναικών του προγράμματος Προβληματισμοί & Αναζητήσεις, στη διδασκαλία γηροψυχολογίας για την ταχύρυθμη εκπαίδευση γυναικών στη φροντίδα ηλικιωμένων καθώς και στην Κοινωνική Υπηρεσία.

Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκινά το 2004 μέσα από τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Δήμου Μίκρας του Μέτρου 3.1. του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Το πρόγραμμα αυτό αφορούσε την παροχή ατομικής και οικογενειακής συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με στόχο την προώθησή τους στην απασχόληση, την πληροφόρησή τους σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, τη διοργάνωση κοινωνικών προγραμμάτων προς τους Δημότες. Από το Μάρτιο του 2009 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε παιδιά και ενήλικες.

Παράλληλα έχω δημοσιεύσει άρθρα σε θέματα ψυχικής υγείας στον τοπικό τύπο και έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες του Δήμου Μίκρας που αφορούσαν την προαγωγή της ψυχικής υγείας των Δημοτών. Επιπλέον από το ξεκίνημα των σπουδών μου έως σήμερα έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με ζητήματα ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων.

Τέλος είμαι εθελοντικό στέλεχος της Χ.Ε.Ν. Κέντρου Θεσσαλονίκης & διετέλεσα μέλος του Πανελληνίου Συμβουλίου της Χ.Ε.Ν. Ελλάδος. Επίσης είμαι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Μεταμορφώσεως 36 & Κοτυώρων 38, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2313023273
Κιν: 6945172714
Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φωστηρία Αμανατίδου

Ψυχολόγος
Ειδικός στη Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία παιδιών και ενηλίκων

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.amanatidou.com

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.