Web
Analytics
Καραπατσιά Μαρία, Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Καραπατσιά Μαρία, Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια

Βιογραφικό

Η Μαρία Καραπατσιά αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2003 και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχολογίας Υγείας στο Faculty of Μedicine and Health, στο University of Leeds, της Μεγάλης Βρετανίας (Μεταπτυχιακή Έρευνα: Doctors' Attitudes to Assisted Reproductive Technologies: An international comparative Internet based study in UK and Greece , University of Leeds, UK).

Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) και της British Psychological Society (BPS).

Ειδικεύθηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων και παιδιών ολοκληρώνοντας την τετραετή εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, σύμφωνα με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Θεραπειών (EABCT).

Ολοκλήρωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία Πασχόντων απο Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής, θεωρητικής κατάρτισης στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και ανάληψης θεραπείας περιστατικών υπό εποπτία στην Α' Πανεπιστημιακή Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεχίζει την απόκτηση κλινικής εμπειρίας υπό εποπτία στις διαταραχές πρόσληψης τροφής στο Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α' Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Συνεχίζει την εκπαίδευση σχετικά με την ψυχοπαθολογία και θεραπεία ενηλίκων παρακολουθώντας σεμινάρια, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα από καταξιωμένους έλληνες και ξένους εισηγητές/εκπαιδευτές (Α. Dubose, P. Salkovskis, D. Veale κ.α). Παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία.

Συμμετείχε στο βιβλίο Τεχνικές Γνωσιακές Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, Κ. Ευθυμίου|Μ. Κουλουβάρη, 2014, Εκδόσεις ΙΕΣΘ : Κεφάλαιο 10 Γρήγορο Κάπνισμα, σελ 175-185, Καραπατσιά Μαρία, Κωνσταντίνος Ευθυμίου.

Παρότι το ενδιαφέρον της την παρούσα περίοδο στρέφεται κυρίως στην ψυχοπαθολογία και θεραπεία ενηλίκων, έχει επίσης εκπαιδευτεί και αποκτήσει εμπειρία σχετικά με την ψυχοπαθολογία και θεραπεία παιδιών και εφήβων. Έχει εκπαιδευτεί στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων ως εκπαιδεύτρια – συντονίστρια σχολών γονέων. Επίσης στην Ψυχοπαθολογία του παιδιού και του εφήβου και στην διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), όπως και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (WISC – III, ATHINA test). Έχει επίσης ολοκληρώσει τετραετή κύκλο μαθημάτων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία στο Κέντρο Πόνου του Αρεταιείου Νοσοκομείου, στα πλαίσια εκπαίδευσης στο Τμήμα Θεραπείας Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών του Νομού Ρεθύμνης, στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Παλλήνης του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά.

Έχει εργαστεί εθελοντικά ως ψυχολόγος στον Σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στο Νοσοκομείο "Αγία Σοφία" στην Αθήνα, στον Εθελοντικό Σύλλογο Φοιτητών "ACTION" του University of Leeds με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στους Παγκόσμιους Αγώνες "Special Olympics Athens 2011" στο Ιατρείο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Λεωφόρος Κηφισίας 89-91, Αθήνα (Πλησίον Μετρό Πανόρμου)
Τηλ: 210-6994309
Κιν: 6974142633
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαρία Καραπατσιά

Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Καραπατσιά

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.