Web
Analytics
Καραπετιάν Καρίνα MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Καραπετιάν Καρίνα MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός

Βιογραφικό

  • Διδάκτωρ Πλαστικής, Επανορθωτικής, Αισθητικής Χειρουργικής (PhD).
  • Μέλος του Γενικού Ιατρικού Συλλόγου Εξειδικευμένων Επιστημόνων Πλαστικής Χειρουργικής της Μεγάλης Βρετανίας (General Medical Council - Specialist Register).
  • Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Εξειδικευμένων Πλαστικών Χειρουργών της Ιρλανδίας (Ireland Medical Council - Specialist Register).
  • Ιατρός ανωτάτου βαθμού Σοβιετικής Ένωσης και Ρωσικής Ομοσπονδίας.
  • Πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Το 1976 αποφοίτησε με αριστείο από το κρατικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Ανώτερης Ιατρικής Εκαίδευσης στην Αρμενία, πόλη Ερεβάν (Yerevan State Medical University).

Έως το 1981 εργάστηκε ως γενικός χειρουργός στη Μόσχα.

Το 1983 ολοκλήρωσε την πρακτική της εξάσκηση στην Έδρα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Κεντρικού Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Στοματολογίας (ΕΕΙΣ), όπου και πραγματοποίησε το 1988 τη διατριβή της, με βαθμό άριστα, υπό την καθοδήγηση του ακαδημαϊκού Β. Μ. Μπεζρούκοφ, στο θέμα: « Χειρουργική διόρθωση των υπολειμμάτων της ατέλειας και παραμόρφωσης της φατνιακής απόφυσης της άνω γνάθου μετά από χείλεο-υπερωιοπλαστική».

Έως το 1991 διήυθυνε με επιτυχία το τμήμα Γναθοπροσωπικής Πλαστικής Χειρουργικής στην Ρωσία. Η ακρίβεια, ο επαγγελματισμός και η τεχνική της την καθιέρωσαν στη Μόσχα ως μία από τους πρώτους εξειδικευμένους χειρουργούς στις επανορθωτικές αισθητικές επεμβάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση και του Διδακτορικού της δημοσίευσε μια σειρά επιστημονικών άρθρων, εξέδωσε δύο επιστημονικά συγγράματα με τις καινοτόμες μεθόδους της στις επανορθωτικές αισθητικές επεμβάσεις και δίδαξε σε νεαρούς πλαστικούς χειρουργούς σε διάφορες χώρες.

Το 1992 μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου αφότου πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις ελληνομάθειας και έγινε επισήμως η αναγνώριση των σοβιετικών πτυχίων, των ειδικοτήτων της και των επιστημονικών τίτλων, ακολούθησε ειδίκευση στην Πλαστική Επανορθωτική Αισθητική Χειρουργικής σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, στα εξής νοσοκομεία της Αθήνας:

  • Έκτη ογκολογική κλινική « Γ. Γεννηματά».
  • Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμονας», Πειραιά.
  • Κέντρο εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου, Αθηνών.
  • Ορθοπεδικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο- Βούλας».

Από το 2002 εργάζεται ταυτόχρονα σε 32 δημόσια νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και σε γνωστά ιδιωτικά ιατρικά κέντρα πλαστικής χειρουργικής της Ιρλανδίας και της Μέσης Ανατολής, ενώ συγκαταλέγεται στους 15 κορυφαίους αισθητικούς χειρουργούς της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην Ελλάδα, η Δόκτωρ Κ. Καραπετίαν χειρουργεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο Μετροπολιταν της Αθήνας (Metropolitan Hospital, Athens)

Η Δόκτωρ Κ. Καραπετίαν ομιλεί 4 γλώσσες: ελληνική, αγγλική, ρωσική, αρμένικη.

Η φιλοσοφία της βασίζεται στην ανθρωπιά, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη μεταξύ γιατρού και ασθενή, τη χαρά της ζωής και την αισιοδοξία.

Ως γνήσια καλλιτεχνική φύση, είναι παράλληλα καθηγήτρια πιάνο, ζωγράφος και σχεδιάστρια.

Σήμερα, με χειρουργική εμπειρία σχεδόν 35 ετών και πάνω από 9000 επιτυχημένες επεμβάσεις, η Δόκτωρ Κ. Καραπετίαν παρακολουθεί τακτικώς διεθνή συνέδρια, κάνει εισηγήσεις, μοιράζεται την εμπειρία της με τους συνάδελφους και ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην τεχνολογία και την Πλαστική Χειρουργική.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ: 21096 52210
Κιν: 6973622915

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καρίνα Καραπετιάν MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Βιογραφικό

Ιστότοπος: karapetian.org

Τελευταία άρθρα από τον/την Καρίνα Καραπετιάν MD, PhD

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.